Realitní makléř u MM Reality
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Realitní makléř u MM Reality
Ahojte holky,
nemáte prosím některá osobní zkušenost s prací u MM Reality jako makléř?
Mám jít na pohovor a na netu jsem našla né zrovna lichotivé komentáře, které mě teda trošku překvapili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jako všude jinde- záleží na „vedoucím“ pobočky.
Nelichotivé komentáře se týkaly MM ze strany klienta, nebo makléře?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sice nemám zkušenosti s prací makléře u MM, ale když jsme kupovali byt majitel ho prodával skrze MM. Naše hypoteční makléřka byla hodně zklamaná, že musí některé záležitosti řešit zrovna s nimi. Prej horší realitku jsme si vybrat nemohli. Opravdu nemá dobrou reputaci. Ale možná jako zaměstnavatel dobrý, ale pochybuji. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My právě přes MM chtěli byt kupovat a děs běs…realiťák byl ale úplně v klidu, vedení si tam zaměstnanců váží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to prace navzivnostnak urcite. Jinak jako klient taky velmi spatna zkusenost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda nevím, ale kupovala jsem si přes ně byt a naprostá spokojenost. Drobný zádrhel byla hypoteční poradkyně, ale mám léta svojí a ta to zkoukla a vše v pohodě. Nemyslím si, že jsou tak špatní. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mohu přispět s osobní zkušeností s prací u MM…pracovala jsem pro ně něco přes dva roky a celkem hrůza. Je to práce na ŽL a je především o tom, že se musí složitě shánět noví klienti, ochotní prodávat či pronajímat konkrétně přes tuto realitku. Takže obvoláváš lidi, kteří soukromě inzerují svou nemovitost a snažíš se jim vnutit, ale vzhledem k tomu, že je realitek mraky, tak jsi třeba i stá v řadě a tím pádem je dost obtěžuješ. Občas se tedy podaří něco tzv. nabrat, realitka inzeruje, a když je velké štěstí, podaří se obchod zrovna tobě. Provize je ale pro samotného makléře ve výsledku směšně nízká (při prodeji cca 13 - 15 tis., při pronájmu asi 2 tis.), zbytek schramstne realitka. Když byl dobrý měsíc, podařil se prodat jeden byt…po odečtu soc., zdrav. poj., telefonu a poplatku za kancelář čistý příjem cca 9 tis. Je to tak trošku jako pyramida, mraveneček makléř živí ty hordy manažerů nad sebou a nemá ani moc šanci se posunout výš. A ještě jsem zapoměla…hned v úvodu jsem zaplatila 5 tis. za vstupní „školení“ a možnost vstupu na interní stránky, na kterých vlastně vše probíhá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Práce u MM Reality bývá na živnosťák, tak to tam má skoro každý. Ten zbytek pro MM pracuje načerno, což je ještě horší a rozhodně nedoporučuju.
99% pracovní doby je to o tzv. „navolávání“. V MM používají informační systém, který stahuje inzeráty z bezplatných realitních serverů a nabízí Ti je na PC (jmenuje se Storm). Ty si inzeráty probereš a zavoláš každému inzerentovi, jestli by nechtěl svůj byt či dům prodat nebo pronajmout přes Tebe/MM. Když to klapne, tak za ním zajdeš na schůzku a uděláš tzv. „Náběr“, což je podepsání smlouvy, nafocení, vyplnění formulářů. Pak tu jeho nemovitost zadáš do Stormu a ona se bude nabízet na placených realitních serverech. Při náběru je nejlepší uzavřít tzv exkluzivní smlouvu. Bez exkluzivní smlouvy se jedna nemovitost nabízí přes 20 realitek, kdy každá inzeruje trochu jinou cenu. Případný zájemce se tak déle rozhoduje, do které realitky zavolá, spekuluje atd. U exkluzivní smlouvy může nemovitost nabízet jen jedna realitka, tudíž je konzistentní nabízená cena i popis nemovitosti a všichni zájemci se sejdou u Tebe.
Teprve když takhle nabereš desítky nemovistostí, začnou se Ti ozývat zájemci o pronájem či koupi, se kterýma budeš chodit na prohlídky.
K tomu všemu ještě patří nějaká administrativa na PC a papírování, ale to zvládneš v pohodě. Mimochodem ten informační systém MM je jeden z lepších a funguje opravdu dobře.
Práce je to zajímavá, ale musíš se fakt otáčet. Ze začátku budeš v mínusu, tedy vůbec žádná výplata. Teprve po pár měsících si možná začneš opravdu vydělávat. S tím je třeba počítat a mít buď našetřeno, nebo partnera, který po tu dobu bude za Tebe vše platit. Vydělat pravidelně kolem 20tis hrubého se dá v pohodě. Dá se vydělat i ke 100tis hrubého, ale ne dlouhodobě - pro takový zisk bys musela mít nabráno stovky nemovitostí a pod sebou několik asistentek - navolávaček. (Ano, tak jako mnoho jiných firem i realitky dnes fungují na principu MLM, což v česku bývá jen o ždibíček lepší než letadlo).
Co se týče náběrů, snažší jsou pronájmy, ale na těch se nedá nic vydělat. Je třeba nabrat hlavně nemovitosti na prodej, jinak je to ztráta času.
Rozhodně budeš potřebovat auto, řidičák, notebook či PC, internet. Chodit do kanceláře většinou není třeba, navíc počítač a internet v kanceláři bude často hodit hůř než doma. Pokud nejsi zvyklá pracovat sama na sebe a potřebuješ nad sebou šéfa, není to práce pro tebe. Šéfové v realitkách se o podřízené skoro nestarají, jedou si svoje vlastní zakázky a vodit podřízené za ručičku je tak pro ně zdržovačka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My pres ne kupujeme dum. Zatím jsme nic nepodepsali. Právník neměl výrazný problém se smlouvou. Zatím nevím, co by se melo porazit.
V čem jste měli problémy?
- Citovat
- Upravit
@eli86 špatná zkušenost jako klient. Realitka jede na počty prodaných / pronajatých nemovitostí a nehledí na klienta. Lidi pak hodně nadávají, vyhrožují aj - jen nervy a nervy z toho makléř má…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eli86 špatná zkušenost jako makléř. Ani zaplaceno jsem nedostala.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky děkuji moc za informace
No rozhodla jsem se že tam nepůjdu.( teď jak jsem si přečetla Vaše zkušenosti, tak se musím smát, když si vzpomenu jak slečna, která mi domlouvala pohovor říkala, že tahle práce se dá parádně dělat i při dvou malých dětech).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Degešky
BRAVO odradili jste paní od práce, gratuluju vám, to že se vám něco nepovedlo neznamená že ona by pro to nebyla vhodný člověk, který by v této branži uspěl. Jste banda slepic, zatleskejte si.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem ráda, že jsem se konečně po dlouhé době vymotala z jejich síti. Horší přístup jsem snad nezažila. Pohovor stylem. Vy jste ta nejlepší, budeme skvělý tým. Všechno je báječné, budete velmi brzy bohatá. Jen zaplaťte 1500 Kč školení. Všechno hrozně rychle, hlavně podepište!! No skočila jsem na špek. Podstoupila školení, které bylo jen o tom jak z lidi vymámit co nejvíce informací a vnutit se k nim, aby s mm podepsali smlouvu. Když jsem jako makléř začala pracovat. Musela jsem okamžitě obvolávat miliony inzerátu, většinou lidi, kterým už bylo milionkrát voláno. Potom hromadu lístků, kde bylo napsáno: koupím dům nebo byt v této lokalitě. Hotovost mám z prodeje nemovitosti.!! Další z mnoha lží!!! Když jsem se svého staršího makléře zeptala proč lže?? Tak mi bylo řečeno, že lhát se musí. Když jsem s ním byla na prohlídkách vymýšlel hory doly jen aby prodal. Podařilo se mi za první tři týdny získat provize, které slibují. Směšné!!! Za telefon jsem zaplatila 700 Kč benzínu jsem projela za 3500 Kč. Dostala jsem 6000 Kč a kde je sociální, zdravotní a třeba nájem, jídlo, atd… Podařil se mi první prodej a tak já hlupačka jásala. Konečně peníze. Ale z provize ve výši 50% bylo 1000 Kč
Když jsem se zeptala kde se stala chyba?! Odpověď zněla nějak jsme tě museli nalákat. HAHA ne to byla sranda!! Příště to bude lepší. A tak se zadařilo opět něco prodat a ejhle lepší to nebylo. Provize byla o dost vyšší procenta byla zase 50% a přišlo mi ejhle 900 Kč. Tak jsem řekla dost. Končím. Peníze, které jsem do toho vrazila za 3 měsíce. Kdy jsem byla od rána do večera na telefonu a lítala jak sup a lovila lidi. Jen aby se nakrmili ředitelé MM realit. Počítat raději nebudu. Nejlepší bylo, že jsem 6000 Kč které jsem dostala na začátku za splnění jejich náběru. Musela vrátit. Výpověď poslali emailem. Když jsem je požádala ať mi výpověď pošlou poštou doporučeně. Poslali nepodepsaný cár papíru. Tak jsem žádala znovu a znovu a za 3 měsíce. Se to povedlo. Peníze jsem jim vrátila, jelikož jejich výhrůžky a 100 000 Kč pokuty. Na to už opravdu nemám, náladu ani nervy. Takže za mě rozhodně ne.!!! Je to banda lhářů a podvodníků. Ani jeden obchod u kterého jsem byla neproběhl jak by měl. Vždy nějaký problém na straně MM. Práci kde se jen lže a podvádí. Děkuji nechci.!
- Citovat
- Upravit
Smutné. Nicméně- opět asi další člověk, který nečte podmínky, které podepisuje.
Nemyslím, že v MM mají začátečníci provizi 50%. Takže pokud se povedl prodej (a nebyl to pronájem), tak z výše provize pro RK (v rezervační smlouvě) a dle domluvených provizních podmínek musí být dopředu zřejmé, kolik ta provize bude. Já bych to viděl tak na 25% pro začátek.
Jestli „zbylo“ 900, tak provize pro RK byla 5-10.000? Dále se asi o provizi dělíte s tím starším makléřem, na to jsou jistě také podmínky. A těch 6.000,–- to byla nějaká podpora pro nováčky, která se asi nevrací, pokud splníte nějaké podmínky. Ukončením spolupráce jste to asi nesplnila.
Tím nechci říct, že MM super a běžte tam všichni makat na ŽL. Ale pokud podepíšete nějaké podmínky a oni to neplní, tak se braňte…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit