Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ngauruhoe jj presne tak. U nas je velky nedistatek skolek, ale i presto bych si poradne vynirala. Ono jde i o program a dalsi veci.
@ngauruhoe
Tak to tam samozřejmě musí být, certifikované chůvy s kurzem první pomoci, kontroly z hygieny a to i na stravu ,podávání stravy …
@ngauruhoe píše:
Otázkou je, kolik smenujicich rodičů a samozivitu si to může dovolit.
Jedna naše kolegyně samoživitelka dávala 1. rok hocha do soukromé školy. Zbylo jí sotva na bydlení a jídlo. Další kolegyně, vdaná, oba pracující, ji říkala „na to bychom neměli“. Odpověděla jí: „To mám radši přijít o práci a žít z podpory?“
Příspěvek upraven 02.01.19 v 20:30
Tak já jsem asi už tak vyšokovaná, že mě zajímá především, jestli budu schopná to zaplatit. Program bude vedlejší. Zajímá me kolik to bude stát a kolik času budu mít na to, ty prachy vydělat. Mám prima skupinku za rohem, minutu od domu, tu bych si i mohla dovolit, ale na devátou tam dítě vodit nemůžu.
@Havlova já chápu, že se někdo dostane do takovéto hloupé situace. Vůbec neříkám, že se takový nenajdou. Ale prostě bude rozdíl,jestli ta skupina bude uprostřed Brna nebo na malým městě na Valašsku, kde kdekdo bydlí blízko k babičkam a tetičkami. Třeba u nás, když vyzvednu děti ve tři hodiny, tak jsou tam poslední.
@Anonymní píše:
@ngauruhoeTak to tam samozřejmě musí být, certifikované chůvy s kurzem první pomoci, kontroly z hygieny a to i na stravu ,podávání stravy …
A opravdu i s dotacemi a při předpokladu plného obsazení zaplatíš …kolik, minimálně 5-6 lidí včetně soc/zdrav… ještě vyděláš, aby to nebyla charita? Já Ti fakt fandím, jen to, prosím, pro svoje psychické zdraví, dobře spočítej.
@ngauruhoe Máme prioritně jinou činnost , ale týká se vzdělání. A tak si pohrávám s myšlenkou takové skupinky.
@Anonymní píše:
@Ivana 85 odkud jsi ? koukla bych na jejich provoz. Děkuji
Je to Internatni skolka Usti nad Labem
@Anonymní píše:
Jen ze zvědavosti. Vznikají dětské skupinky jako po dešti. Myslíte, že kdyby vznikla nonstop skupinka (směnnost, samoživitelky…) že by byl zájem? Se školkovným někde kolem 5 tis?
A kde by byla ta školka?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.