norethisteron - zastaví MS?

166
16.1.09 10:54

norethisteron - zastaví MS?

ahoj holky, máte některá zkušenost? mám jít příští čt na operaci a měla jsem ho začít brát, ale děsí mě ty nežádoucí účinky, tak to odkládám, abych toho brala co nejmíň.

chci se zeptat, když bych to začala brát třeba zítra tj. v so (čt operace) a nedejbože bych to v po dostala, zastaví mi to tu menstruaci?

máte některá i jiné zkušenosti? já se bojím boť mám sklony skoro ke všem negativním účinkům co píšou v letáku a z hormonů mám hrůzu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1762
16.1.09 11:21

Ahoj,
já jsem ho brala pár dní v létě, když jsme byli u moře a žádné vedlejší účinky jsme neměla. Taky jsem se toho bála, ale fakt jsem si to chtěla u moře užít.
Jestli menstruaci zastaví netuším.
Myslím si ale, že už je jedno, jestli to bereš o jeden nebo dva dny déle. Pokud to musíš začít brát, tak už tě dva dny nezabijou.
Doufám, že operace není nic vážného a dobře to dopadne.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.1.09 11:38

Nor. není žádné velké svinstvo je jedno jak dlouho ho budeš brát.

Ale znám jeho použití tak, že se bere 7 dní a potom díky vysazení přijde MS. Dokud se bere, MS nepřijde (aspoň y neměla).

Ten protoko, podle kterého to chceš brát ty, neznám. Myslím tím zastavování MS Nor. Ještě se poptej doktora.

• Citovat
  • Upravit
3585
16.1.09 12:35

ahoj, měla jsem ho asi dvakrát a funguje bezvadně. Nevím jestli menstruaci zastaví, já to měla na oddálení..... tak dva tři dny před očekávanou MS jsem začala zobat a po celou dobu užívání MS nepřišla, zase až dva tři dny poté, co jsem s ním přestala. měla jsem to na dovolené. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
16.1.09 12:35

jo a vedlejší účinky si žádný nevybavuju, fungovala jsem normálně, tak opravdu nevím. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
16.1.09 13:01

Já taky brala nor. na oddálení měsíčků a žádné nežádoucí účinky jsem neměla, opravdu úplně v pohodě.. pak jsem normálně měsíčky dostala a potom jsem zadělaly hned na miminko a žádný následky nemá, takže já bych se toho nebála… Jinak ať to operace dopadne dobře, snad to není nic vážného…jo a to jsem nor. brala ještě v 15 a taky nic, dr. to normálně předepisují, vlastně i mladým holčinám co neberou antikoncepci. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
16.1.09 15:28

Ahojky,

taky už jsem ho 2× brala na oddálení MS, předloni kvůli operaci a loni kvůli dovolené, a vše fungovalo v pohodě, žádné vedlejší účinky jsem neměla. Ale jak už psaly holky, abys to nedostala, musí se začít brát několik dní před plánovaným začátkem MS. To se mi potom dostavilo cca 2-3 dny po vysazení prášků. Takže pokud je máš z důležitého důvodu, tj. kvůli operaci a v pondělí bys to měla dostat, tak hned koukej dnes jeden sezobnout :)
A ať ti operace dobře dopadne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria