Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
.
Příspěvek upraven 24.01.17 v 18:49
v nekterych porodnicich to jde…v jinych ne…to musis dopredu pak pozjistovat ![]()
myslím, že by taky mělo záležet na tom, co ti doporučí tvůj gynekolog, otázkou ej, zda ho budou poslouchat, že…
je zajímavé, že většina celebrit císaře měla a většina rodila u Apolináře, tak třeba tam to jde
u nás ani náhodou, nechaji ženskou trpět desítky hodin než se rozhodnou pro císaře
ale snad vědí co dělají, když je to přeci jen operace s riziky, ale ty rizika jsou i u spontáního porodu ,že… no tak si vyber
co vím já od svého porodníka, tak jediná volitelná indikace k sekci je poloha KP, kdy se může rodička kdykoli v průběhu spontánního porodu rozhodnout pro císaře…
acrat, nebo předem, mě když se ta baletka neotočí, tak prý není nad čím přemýšlet. Pokud prý projde hlava, proto se měří, tak projde i zbytek u neli23 to spíš vypadá na špatně vedený porod, dítě zase takový obřík není ![]()
tady je neli odkaz na úzkou pánev z betynky
. Uvidíš třeba druhé dítě už bude s porodem ok, toho císaře i tak dělají velmi neradi.
http://www.mojebetynka.cz/…u_panev.html
jadviga: prave ze doporuceni gyndr moc v potaz neberou…ale vetsinou v mensich okresnich porodnicich se da domluvit predem na cisar..mozna i jinde…ale v brne ve velkych spitalech to nende…v malych v okoli vyjdou vstric.
Rodila jsem v Podolí, které je známé tím, že seká císaře jako Baťa cvičky, takže to možná nebude případ i pro ostatní porodnice. Ale tam dávají vybrat, pokud předchozí porod byl komplikovaný a mimčo z nějakého důvodu nemohlo projít.
mikitaa píše:
jadviga: prave ze doporuceni gyndr moc v potaz neberou…ale vetsinou v mensich okresnich porodnicich se da domluvit predem na cisar..mozna i jinde…ale v brne ve velkych spitalech to nende…v malych v okoli vyjdou vstric.
já si to myslela, že se to doporučení gyndr tolik nebere
Já jsem u druhého porodu ěkemrala o císaře,páč mi nemohli dát epidural a táhlo se to děsně dlouho,přesto že jsem měla bezvadnýho doktora se kterým se dalo normálně mluvit mi nevyhověl,pro císař musí být velmi závažné důvody.je to normální operace,takže nevím,moc bych to nepokoušela.
Naplánovat sekci na vlastní žádost nelze. Zaplaťpánbůh…
Ale pokud byly velké problémy, je potřeba to v porodnici neustále hlásit a vnucovat se s tím.
Můj první porod skončil kleštěmi z důvodu velké váhy miminka (přenášela jsem 10 dní), šití a hojení probíhalo velmi podobně jako u Tebe - při druhém dítku jsem to všem jako kolovrátek opakovala a jelikož bylo vidět, že i dítko bude opět velké, přistoupili dva dny po termínu k vyvolání. Rodila jsem na Bulovce. Takže za sebe doporučuji hlásit, opakovat dokolečka pokaždé, každému a pořád dokola. Ne jen jednou zmínit.
mikitaa píše:
bohunko: jde ale jen nekde
Oficiálně to nelze.
Neoficiálně jde jistě leccos… ![]()
Asi zalezi, jak kde - ja jsem rodila KP a jeste jsem 100% vedela, ze to bude chlapecek - coz nekde je jasny duvod k CS, ale me rekli, ze duvod neni a ze se uvidi dle prubehu porodu.
Takze ja bych to zkusila probrat se svym gynekologem a popripade se poptat v porodnicich v okoli jaky kdo na to ma nadled. Bylo by dobre treba mit sebou od lekare sepsane, jak ten porod byl narocny a co nasledovalo apod. No za zkousknu nic nedas.