Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, je u mě pravděpodobnost že předčasně porodim, když hodně fyzicky pracuji?
zdravím
to asi záleží hodně jak jsi na tom po fyz.stránce.Ale neměla by jsi to přehánět
já osobně si myslím, že to jde.Předčasně jsem porodila po dost náročném týdnu:( do dnes nevím proč jsem rodila dřív nikdo mi to nebyl schopnej říct ale řekla bych že z části za to může ta námaha.tak bych radila raději se šetřit at je to jak chce je to lepší.pohodové těhu přeji ![]()
Já vlastně pracuji furt stějně:-)Nák nedokážu přestat:-)) Mám statek s koňma, takže je to furt dokola, jen jezdit jsem přestala:-)
Pokud jsi zdravá, tak není problém, dokud ti břicho nezačne překážet, proč bys nepracovala, tvé tělo je na zátěž zvyklé, asi by ti naopak přitížilo, kdyby ses najednou začala vyvalovat v posteli. ![]()
To asi jo, ležet fakt nedokážu:-). Občas se mi během dne břicho stahuje, ale prý to jsou vazy, tak tomu snad tak je:-)
Otázka je, co myslíš tím „stahuje“. A v kterém jsi týdnu? Konzultovala jsi to s gynekologem?
Já jsem pracovala v baru do konce 5 měsíce a tam jsem se nijak nešetřila, potřebovala jsem peníze, takže vždy šichty do noci, pak uklízení přestala jsem tam pracovat po hodně náročném koncertu už jsem to nezvládala. a potom jsem víceméně dělala úplně všechno jako bych těhotná nebyla, stěhovala jsem si nábytek v pokoji uklízela jsem nosila těžší věci (nechtěla jsem být těhotná, nechtěla jsem si to připouštět) takže jako bych těhu nebyla… prosě jsem nedodržovala vůbec žádnou zásasu jak by se v těhu měla matka chovat a porodila jsem 38+4 a týden před tím jsem vyklízela a uklízela garáž kde jsem tahala lyže snowboardy, přeskáče no a celkově krabice s věcma…
Dneska jsem začla 29 týden. Říkala jsem mu to, prý je to normální. Je to takový pocit jako když se smrskává břicho, neboli stahuje dovnitř, nebo jak to popsat:-)
veronika33 píše:
Dneska jsem začla 29 týden. Říkala jsem mu to, prý je to normální. Je to takový pocit jako když se smrskává břicho, neboli stahuje dovnitř, nebo jak to popsat:-)
Jo to jsem mívala taky… až to někdy bylo bolestivý, to byly snad jediný okamžiky kdy jsem si uvědomovala že mám něco v břiše, teda ještě kromě pohybů…
Pokud si na fyzickou práci zvyklá, tak by to mělo být v pohodě, jen dávej pozor na „blbé“ pohyby, třeba při zvedání něčeho těžkého… ani ne kvůli předčasnému porodu, ale je to ke konci rizikové pro placentu.
To já zase každý den vstávám 6:40, žádná dovolená nic:-)ráno nakrmit, pak vyvodit, vykydat, dát domů a zase nakrmit, v pět zalezu a už se ani nehnu:-)
Zvláštní otázka - můžu předčasně porodit?No můžeš, každá těhule může..Nemyslím si ale, že by porod vyvolala nějaká fyzická námaha, být to tak, doktor by hnedka na začátku všem těhulkám zakázal byť jen vstávat z postele.Pracuj, jak se budeš cejtit.Když se cejtit nebudeš, začni se víc šetřit.Jinak já v druhém měsíci složila hromadu uhlí do sklepa a přenášela jsem.To prostě není nikde daný.
ahoj..ja delala taky do porodu u zvirat..jezdila jsem do sesteho mesice..pak uz to neslo pres pupek…samozrejme sem davala hodne bacha…a hooodne tezky veci..jako treba 50kg pytel s obilim sem si nechavala zvednout…ale seno a kydani v klidu. a hned po propusteni z porodnice po cisari me to cekalo znovu pac to proste za me nikdo neudela ze…mala lezela v kocaru..zvirata na ni nakukovali a dobry
takze to v klidu zvladnes neboj ![]()
Tak to jsem ráda
, zatim je to úplně v pohodě, ale představa, že bych měla ležet a nic nedělat mě děsí:-)