Strach, jak to všechno s miminkem zvládnu

882
14.12.10 21:17

Strach jak to všechno zvládnu

Ahojte.. je tu také někdo kdo bude za pár dní rodit svoje první miminko a má neuvěřitelný strach z toho, jak to všechno zvládne? jak zvládnu porod, manžela u něj a nejvíc to mimi.. vždyt proboha ani nevím, jak se to drží.. :oops: nejsem si jistá, zda nejsem moc velký sobec na to mít miminko. vždycky jsem byla nezávislá, na nikoho se neohlížela, dělala si co jsem chtěla a ted posledních pár dní svobody a pak na mne bude závislý malý človíček a já nevím, jestli se o něj dokážu dobře postarat a jestli jsem se rozhodla dobře.. bojí se někdo stejně jako já?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
14.12.10 21:21

Ahoj, sice mám porod daleko a i když byl mimísek vymodlený, strach mám taky. Je to asi normální. Moje maminka vždycky říká- instinkt tě povede a když si i přesto nebudeš vědět rady, stačí mi zavolat. Doufám,že máš taky nějakou takovou oporu. a může to být i zkušenější maminka a věřím, že porod i vše potom hezky zvládneš. Prostě to bude plynout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4855
14.12.10 21:28

Ahoj ja se nebojim asi ani tak porodu jako spis toho ze se nebudu umet o mimi postarat.. :oops: Od 4. mesice se mi zda ze nezvladam mimco vzit ani do naruci.. Pritom jsem se podilela na peci o dite uz v 11 kdy se sestre narodil syn a pak dcera kteri s nami zily dva roky.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
14.12.10 21:36

ahoj.. já už taky hlídala pár dětí, větších i menším - ne tedy nikdy úplně malé ale vždy jsem je mohla vrátit :-) jsem hrozný cholerik, neumím být trpělivá, bojím se že mu nějak ublížím.. mne se tedy nezdá, že se o něj nezvládnu postarat, mne se rovnou zdá že najednou žádné není, že jsem to nezvládla :-(

Příspěvek upraven 14.12.10 v 21:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
14.12.10 21:36

ahojky.tak před porodem jsem taky měla strach jak to vše zvládnu.Nikdy předtím jsem ani v ruce nedržela mimi.
těd je malé 14 dní a myslim si že zatím vše zvládam na jedničku.Neboj se do všeho se dostaneš jak nic a za pár dní po porodu budeš vše zvládat levou zadní :wink: :wink:

• Citovat
  • Upravit
882
14.12.10 21:41
žirafííí píše:
ahojky.tak před porodem jsem taky měla strach jak to vše zvládnu.Nikdy předtím jsem ani v ruce nedržela mimi.
těd je malé 14 dní a myslim si že zatím vše zvládam na jedničku.Neboj se do všeho se dostaneš jak nic a za pár dní po porodu budeš vše zvládat levou zadní :wink: :wink:

tak držím palce ať to jde tak dál, kéž by to bylo tak jednoduché.. :-) já mám největší strach že nezvládnu to být trpělivá, starat se.. vždy jsem byla celkem sobec, vím že to bude znít divně a možná mne za to někdo odsoudí ale někdy si říkám.,zda jsem se rozhodla dobře, jestli jsem radší neměla ještě tak 20 let počkat… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4855
14.12.10 21:46

Taky se mi zdalo ze jsem byla v porodnici a pripravovala mimi na cestu domu a kdyz pro nas prisel pritel a ja mu ho dala do naruce tak to nebylo dite ale panenka.. 14 dni jsem z toho snu byla mimo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
14.12.10 21:48

Veverkastaky jsem mela obcas pred porodem takove sobecke myslenky, jako ze se mi vlastne nechce opoustet dobre placenou praci ktera me navic bavi, ze nebudeme moct cestovat a kdyz uz jo, tak si to stejne s malou neuziju, ze se nevyspim…dnes bych si za ty myslenky nejradeji nafackovala. Po praci ani nevzdechnu, tesim se az si mala bude capkat a hrat na plazi v pisku a tesim se az se vzdy kolem 6. rano vzbudi protoze se na me vzdy usmiva. Neboj s prvnim pohledem na ten krasny uzlicek, vsechny pochybnosti zmizi! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4855
14.12.10 21:51

Za 20 let by si byla jeste vetsi sobec mela by si uz svoji zivotni uroven ktere by ses tezko byla ochotna vzdat.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
14.12.10 22:01

snad máte pravdu.. i když třeba bych za dvacet let tak toužila po miminku že bych se klidně vzdala čehokoli :-) i když teď toho taky bylo hodně.. měla jsem svůj byt, svůj život, svůj sex - a bylo to fajn :-) dobrou práci, dost peněz, hodně volného času, hodně jsem cestovala.. a pak se zamilovala, vdala, manžel chtěl miminko, já si řekla, že už mám asi trochu věk a vždy jsem prcka chtěla, tak jsme do toho šli.. doktor ještě řekl, že pravděpodobně bude u mne problém přirozeně otěhotnět, takže kdyžtak za rok na umělý.. tak jsem si tenkrát řekla, neva, rok je v poho abych všechno dořešila.. a za měsíc jsem byla těhotná.. pak přišla o práci, pak manžel a přišla krize, že jsem se snad málem i rozvedla.. a někdy přemýšlela nad tím, jestli mi předtím nebylo mnohem líp.. a i když teď to všechno jakž takž klape, začala jsem se trápit tímhle vším okolo mimča.. ale asi je to normální.. já jen nějak nemám kde a s kým to probrat a kde se vypovídat, tak odpuste ty romány.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.12.10 22:02

Neboj, zvládneš to… Klidně bude sedět pár hodin vykloubená v křesle, jen abys nevzbudila miminko, které ti usnulo na hrudi=) (trochu nadnesené, ale skoro pravda!)
První dny to byla taková robotická péče - prostě aby nebrečelo. Postupně se to změní, seznámíte se, zvykneš na režim, poznáš rozdíly v pláči a broukání, prostě se to usadí a bude to v pohodě=) Já nechápu, jak jsem někdy bez malé mohla být…
Tak aby porod proběhl hladce :palec: a nebuď překvapená, že po prvním pohledu nebudeš toho ufounka zmačkaného milovat až za hrob, ono to přijde pěkně postupně nejčastěji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
14.12.10 22:02

Já mám termín za měsíc a taky se bojím…mám strach z porodu, ale víc z toho, co bude potom, jestli budu vše zvládat…strašně se na miminko těším :srdce: , ale ten strach tam přesto je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.12.10 22:03

Jo a když nebudeš si vědět rady, založíš diskusi a emiminu a určotě něco vykoumáme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
14.12.10 22:05
Pipet píše:
Neboj, zvládneš to… Klidně bude sedět pár hodin vykloubená v křesle, jen abys nevzbudila miminko, které ti usnulo na hrudi=) (trochu nadnesené, ale skoro pravda!)
První dny to byla taková robotická péče - prostě aby nebrečelo. Postupně se to změní, seznámíte se, zvykneš na režim, poznáš rozdíly v pláči a broukání, prostě se to usadí a bude to v pohodě=) Já nechápu, jak jsem někdy bez malé mohla být…
Tak aby porod proběhl hladce :palec: a nebuď překvapená, že po prvním pohledu nebudeš toho ufounka zmačkaného milovat až za hrob, ono to přijde pěkně postupně nejčastěji :wink:

díky :-) ale na to ještě nejsem psychicky vůbec připravená, že to nemusí být krásné a dokonalé mimino hned od začátku.. už se vidím jak zařvu, proboha, dejte to pryč .. :-) kdyby tak mohlo hned chodit a povídat si se mnou, to by bylo tak jednoduché :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
14.12.10 22:06
Pipet píše:
Jo a když nebudeš si vědět rady, založíš diskusi a emiminu a určotě něco vykoumáme :mrgreen:

jen abych ten počítač pak vůbec otevřela :-) už je posledních 12 dní svobody.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí