Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
pripravuji si letni plan na letni Norsko s detmi. Mate nekdo nejake prakticke typy (co urcite vzit s sebou nebo naopak co neni vybec treba), ktere se vam pri ceste vyplatily nebo ktere jste zjistili az pri ceste? cestujeme s detmi predskolniho veku. diky, ivana
spíš konkretizuj, jakou dovolenou plánujete, ubytování, turistika apod.
My když jsme jeli do Norska (bez dětí), tak jsme spali ve Švédsku a tam nás málem sežrali komáři - takže rozhodně repelent.
Jinak určitě nespoléhat na obchody na každém kroku, vzdálenosti jsou tam trochu větší (tak, jak jsme byli my) a obchody mají v neděli zavřeno. Takže jídlo a pití mít určitě promyšlené. Ale neměli jsme problém,když jsme poprosili na benzínce, vždycky nás nechali načepovat i v místnosti pro zaměstnance. Jinak mi tam nepřišlo nic takové jakože horší, stanovat se dá i volně, akorát je potřeba se vždycky někoho zeptat, kde, aby nebyl případně problém, lidi byli vždycky příjemní a vstřícní.
Ahoj, my žijeme ve Finsku, na Norsko se taky chystáme tento rok koncem srpna.. Záleží, kam chcete vyrazit.. pokud až do severních končin, tak opravdu teplé oblečení, i v létě je tam chladno a větrno.. a jak již někdo zmiňoval: repelent… V Laponsku je to tady v létě k nevydržení, komáři člověka málem sežerou zaživa, v Norsku to bude asi podobné..
Tak s ohledem na prakticky norských sociálních služeb v odebírání dětí bych se skutečně bála do Norska s dětmi vypravit.
https://www.emimino.cz/…deti-209884/
Takže kdybys nahodou jela s dětmi na dovolenou, preventivně ti je seberou okamžitě po překročení hranic ![]()
Já vím, že je to smesne, ale taky bych se bála. Člověk nikdy neví, co se muže stát. Ale uvedomuju si, že to není nějak pravdepodobne
Bábrdl má pravdu, podívejte se na tenhle dokument, ale je to jenom pro otrlé…
https://www.youtube.com/watch?…
je to hnus a rychle mě opustila představa vidiny fjordů. Prý jsou Noři už tak vycvičeni, že když slyší cizí jazyk a rodinu s dětmi, hned zbystří. To že tam člověk jede na dovolenou, vůbec neznamená, že jsou jeho děti v bezpečí. viz. dokument…
@zelenaprisera píše:
Takže kdybys nahodou jela s dětmi na dovolenou, preventivně ti je seberou okamžitě po překročení hranic
Když budeš mít štěstí, tak se s nimi třeba vrátíš. Když smůlu, tak se vrátíš bez dětí.