Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky mam problém, bydlime v 2.patre bez vytahu a když zaparkuju kocar tak potrebuju deti nejak odnest domu a dve za jednou neunesu a bojim se nechat jedno samotne dole v kocaru.tak jestli mate zkusenosti jak je nosit tak budu rada.diky lenka
@Leenuska Tak pokud 2 neuneseš a jedno nechceš nechat v kočárku, tak je to dost neřešitelná situace ![]()
Kamaradka nosila dvojcata v autosedackach a kocar nechavala dole v kocarkarne.
Někdo nosí v autosedačkách, že je pak nechá v kočárkárně, případně jedno do šátku (na takové rychlé vyndavání zandavání by mohl stačit haipa daipa vak), kdo má vložné tašky, nosí v těch
Řešila jsem úplně to samé, když už jsou děti těžké a není možné je unést je to problém, dodnes chodím ven s oběma minimálně, radši čekám až přijde tatínek nebo babička z práce, a to jsou moje děti už jsou dvouleté a umí chodit do schodů, ale já je prostě sama moc nezvládám. Já to v nouzi řešila tak, že jsem prostě jedno dítko nechala v kočárku, to druhé rychle vynesla a mezitím ho dala třeba do autosedačky a běžela pro to druhé, pokud se bojíš ho nechat samotné, tak můžeš jedině požádat ochotnou sousedku nebo souseda, aby ti pomohli nebo na dítko dohlédli, jiná možnost asi není.
Nosím skorodvojky jedno na břiše v šátku, druhé v krosně na zádech nebo v ruce. Normálně jenom patro, ale přežili jsme takhle i měsíc devět pater. Akorát když je jedna v šátku a druhou mám vedle v ruce, tak se zvládaj rvát ![]()
BYdlíme ve čtvrtém patře bez výtahu. Miminko máme jen jedno a nosím ho v autosedačce, kterou pak nechávám v hale. Nosila bych tak i dvojčata.
Napadá mně v autosedačkách a vynést jednu do Mezipatra a seběhnout pro druhé a tak dokola. Ale nosítko je dobre, naučíš se šoupnout jedno, kolem 4 5 měsíce na záda a druhé do ruky.
Holky diky za postřehy ja sem nemela vůbec cas regovat-detem jsou necele 4tydny ale zpravne se mely narodit az včera, asi koupim to nositko
@Leenuska Na takhle malá mimča mi to přijde nepraktické, to bych raději řešila odcvakávacími korbičkami nebo vložnými taškami
nosítko je fajn na větší, ale přehazovat novoše do nosítka kvůli 2 patrům mi přijde zbytečný.
Jedno na ruku, druhé do autosedačky. Nebo obě do sedaček. Pokud nosítko, kup hlavně ergonomické, kibi, manduca, ale ty jsou až tak od 3-4 měsíců..