Hexavakcína a antibiotika/penicilin

19.7.14 09:30

Hexavakcína a antibiotika/penicilin

Ahoj maminky, potřebuji poradit. Mám skoro 3měsíčního syna (kojím) a přístí týden máme jít na první dávku hexavakcíny jenže já mám už týden angínu a teprve od tohoto čtvrtka beru penicilin, nejdříve mi dopuručili nějaká homeopatika, ale ta bohužel nezabrala :( takže malej byl v infekčním prostředí, ale vypadá to, že bude ok, že protilátky z MM zabraly, pravidelně mu měřím teplotu a zatím dobrý. Nicméně teď je v MM obsažen i ten penicilin a mě dělá starost, zda to pro jeho tělíčko není příliš velká zátěž najednou??? Mám s ním jít ještě před očkováním na krev a na moč - má totiž jen jednu ledvinu (mimochodem z té je penicilin hodně cítit, když ho přebaluji) a paní doktorku to vůběc nezajímalo, že jsem nemocná a beru léky. Řekla mi, že antibiotika mi zaberou za dva dny a že nevidí důvod, proč bych neměla přijít a odmítla nás přeobjednat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15977
19.7.14 09:33

Tak od takové doktorky bych prchala pryč. Je dobře, že se zajímáš. Nemám moc času, ale holky ti poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
19.7.14 09:41

Také bych nešla. Dr nám odkládala očko i v případě, že byl někdo doma jen nachlazený. Nikdy nevíš, kdy se to u dítěte projeví. Kor u takového miminka. Dr má podmínku, že 14 dní musí být stav 100%, jinak neočkuje. Do termínu netlačí. Být Tebou, pouvažuji nad změnou dr. Zřejmě ji zajímají víc tabulky a plnění plánu, než zdraví Tvého dítěte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
19.7.14 09:43

Ahoj, tohle je nepříjemná situace. Vím, že miminka angínu nemívají. Ale pokud jsi na ATB, tak rozhodně očkování odlož. ATB jde i do toho miminka. Bude mít oslabené střeva. Miminko musí být absolutně zdravé, stejně tak nejbližší rodina. Jestli tě Dr. do očkování tahle hnusně nutí, tak si radši najdi jinou. Jde o tvé dítě! Mimoto hexu můžete dát klidně až v 10m a vyhlášku splníte.
Od kamarádky se pediatra vždycky ptá na rodinu a tak. Nikdo z nich nesmí být nemocný, jinak neočkuje. A očkují všechno „povinné“.
Pediatře klidně můžeš říct, že odkládáš. Řekni jí to po telefonu, nebo napiš e-mail. Nic tím neporušuješ. Hlavně tam nechoď s ní diskutovat, sestřičky bývají rychlejší než průjem, jak jde o to někoho naočkovat. Proč asi?! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.7.14 09:46

Mě právě zarazil ten její přístup :? dost mě zklamala… Je to moje jediné dítě a bohužel má vývojovou vadu a tak se raději ptám 10× na všechno, než abych něco zanedbala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
19.7.14 09:46

Naše doktorka neočkova, pokud byl někdo v rodině infekční. Pravda je, že miminka moc angínu nechytají, ale zbytečně bych to neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.7.14 09:58

Termín očkování vůbec není závazný. Můžeš ho kdykoliv změnit, posunout, zrušit - je to JEN A JEN NA TOBĚ. Nerozhoduje doktorka, ale ty.
Osobně bych ho posunula a určitě bych zvážila i nějaký šetrnější způsob očkování, kvůli té ledvině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
19.7.14 10:01

Proc to neodlozit, když se to odlozit muze. Vzdycky je lepsi jakakoli rizika minimalizovat. Nicmene jak pisete, samotne dite nemocne není, takze by to zvladlo. Samo ATB nedostava, pouze část z MM. Nicmene s touto vrozenou zatezi je rozumne počkat az bude vse ´´100pr.´´ Kdo vam doporucil homeopatika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
19.7.14 10:04

Rozhodne bych neockovala. 14 dni zdrava cela rodina a pak teprve ockovat. Navic neni kam spechat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.7.14 10:19

U nás v nemocnici na pohotovosti mi řekli, ať zkusím homeopatika a kapky Kaloba, bohužel nezabralo to :( takže poté byly nasazeny atb penicilin. Holky jsem ráda, že to není jen můj nějaký „přehnaně“ opatrný názor, děkuju. Manžel třeba tvrdil, že paní doktorka ví co dělá a že by ho nechal naočkovat, jenže já se bojím a nenechám ho. Měla jsem problémy v těhu ( odběr amc), komplikace při porodu a teď ho ještě zbytečně ohrožovat? to ne!!! mockrát děkuji za vaše názory a pakliže Dr. bude opět neochotná, opravdu změním lékaře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
19.7.14 10:22

Tak pokud na pohotovosti doporucuji homeopatika, tak to jezdete i do jiné nemocnice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.7.14 10:25

Já vím, je to hrůza :zed: alespoň, že v té nemocnici byli také toho názoru neočkovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
19.7.14 10:47

@Zdeničkaaa Podívej se, na jednu stranu se doktoři nějak brání přecitlivělým matkám, které stran informací z různých zdrojů vidí za každým rohem čerta, na druhou stranu i někteří doktoři tu nutnost očkování přesně podle MZ navrženého kalendáře fanaticky nutí hlava nehlava.
Mít zdravé mimi, tak ti řeknu, počkejte na výsledky té krve + moč a neboj se. Ale jestliže máš takto zdravotně velice oslabené miminko, tak naopak za sebe bych jednoznačně okamžitě změnila pediatra, a pokud by to nešlo, tak této paní bych poslala písemný doporučený dopis, ve kterém bych stručně napsala, že z důvodu závažného onemocnění léčeného antibiotiky po dobu jejich braní až do úplného vyléčení se s dítětem bez jedné ledviny rozhodně zahájení očkování nezúčastním, a že se telefonicky objednáme na první dávku, jakmile doberu antibiotika a budu svým obvodním uznána za vyléčenou. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
19.7.14 10:52
@Zdeničkaaa píše:
Já vím, je to hrůza :zed: alespoň, že v té nemocnici byli také toho názoru neočkovat..

Pokud doktor v nemocnici doporučuje konkrétní homeopatika (jimž rozumí jako koza petrřeli), je to stejné, jako když ti homeopat doporučí konkrétní antibiotika (jimž rozumí jako koza petrželi). každý švec se má držet svého kopyta a to, že vybraná homeopatika nezabrala, je ta příjemnější varianta, co se u nesprávně zvolených mohla stát. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
19.7.14 11:48

@Zdeničkaaa
Ockovat lze, odlozit taky, osobne bych odlozila o tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí