Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Mám dvoutydenní slečnu. Bohuzel, jsme na UM, ale prospíváme, přibíráme, nic nás nebolí, tak snad to není tak hrozný. V noci mi umí spát i 6-7-8 hodin spokojene v kuse. ![]()
Já ji teda nechávám vyspat, protoze si rikam, ze ona by se probudila a rekla si sama kdyby mela hlad nebo se ji neco nelibilo, ne? ![]()
Pár lidí mi řeklo, že je to divný a že bych ji měla třeba po 3-4 hodinách budit, jakože na jídlo. ![]()
Prosím o vaše názory.
Nebudila bych, je to hloupost, kor když prospívá. Ať si ostatní trhnou, akorát záviděj ![]()
Ahojky za me urcite nebudit kdyby mela hlad, tak se zbudi sama, takhle mi to rekla doktorka a kort kdyz prospiva dobre, tak bys ji to akorat naucila, takhle si aspon odpocines ![]()
Když prospívá, tak nebuď. Jen kdyby fakt extrémně hubla, ale to by ti určitě řekla i dr. Taky jsem malého nebudila. ![]()
Za prvni tyden sme pribraly 360 a za druhy tyden 280 g, to je dobry? ![]()
@b.barber píše:
Ahoj. Mám dvoutydenní slečnu. Bohuzel, jsme na UM, ale prospíváme, přibíráme, nic nás nebolí, tak snad to není tak hrozný. V noci mi umí spát i 6-7-8 hodin spokojene v kuse.
Já ji teda nechávám vyspat, protoze si rikam, ze ona by se probudila a rekla si sama kdyby mela hlad nebo se ji neco nelibilo, ne?
Pár lidí mi řeklo, že je to divný a že bych ji měla třeba po 3-4 hodinách budit, jakože na jídlo.Prosím o vaše názory.
Jestliže je na umělé výživě (doufám, že to množné číslo neznamená, že i ty jíš umělou výživu), tak má tak zacpané bříško, že opravdu nepotřebuje vstávat na noční krmení.
Moje mladší dcera byla plně kojená a též již od porodnice spala skoro celou noc (kolem půlnoci první kojení po večerním, další až ráno kolem sedmé, osmé). Byla spíš puclík než nedokrmená, takže ani nemělo smysl to nějak regulovat.. Děti samy vědí, řekla bych ![]()
A jaktoze pres noc ma zacpane brisko a pres den ne a budi se po tech 2,5-3 hodinach?
![]()
@b.barber píše:
Za prvni tyden sme pribraly 360 a za druhy tyden 280 g, to je dobry?
Ona hezky prospívá, ty se začni hýbat, ať si spravíš postavu a již nepřibýráš.
@b.barber Za mě rozhodně nebudit! Buď ráda, že v noci spinká. Akorát bysis ji naučila, že se má v noci budit na jídlo. Děláš to dobře, nenech se zvyklat. ![]()
@b.barber píše:
A jaktoze pres noc ma zacpane brisko a pres den ne a budi se po tech 2,5-3 hodinach?![]()
Ona se přes den nijak nehýbe mezi spánkem? Nepozoruje okolí? Nevyvíjí žádnou aktivitu? ![]()
Nebudit - u nás se spinká celou noc od 7 týdnů (byl plně kojen), a drží mu to dodnes - 13 měsíců ![]()