Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, může se výjmečně jen jednorázově půlka diazepamu..Užívám jej kvůli strachu ze zubaře, mám ho na tyto případy doma. V těhu jsem si ho vzala když jsem tam šla ale nevím co ted když kojím?
Stačilo, ale ukázala se chyba při zakládání…Prý nejde založit ale bohužel ted tu mám dvě..Ale proč to zas musím vysvětlovat
Dala jsem dotaz:viz výše, děkuji
Psychiatrička neví, a dr má dovolenou a v lékarně si není jistá jestli se může jednorázově…Achjo, já hledám maminky nějakou odpověd, né otázky. Mám své důvody proč ho beru…
@Andy27 já bych si ho asi vzala, ale těsně po kojení, aby to stačilo vyprchat, nebo ideálně dát dítku mlíko alternativně, odstříkat a třeba ještě jednu dávku vylejt
Problém je že tri měsíce plně kojím…Dám napít a už nic neodsaji až za pár hodin zas, jedině že bych koupila UM ale bojím se zas aby jí to nezachutnalo a pak už nechtěla prs:Ale jo to by bylo řešení… ![]()
Ja bych si ho nevzala. U zubare ti pripadne opravy muze delat pod oblbovaky. Myslim ze jsou i pro kojici matky. Nebo odstrikat a dat pit z lahve.
@Andy27 píše:
Problém je že tri měsíce plně kojím…Dám napít a už nic neodsaji až za pár hodin zas, jedině že bych koupila UM ale bojím se zas aby jí to nezachutnalo a pak už nechtěla prs:Ale jo to by bylo řešení…
Kdyz nebudes davat um dlouhodobe tak by to nemel byt problem.
@Andy27 tak po jedné dávce asi nezačne vyžadovat um, ale nedala bych lahev, ale přes malíček třeba aby pak nechtělo dítko flašku… pak na další kojení odsát a vylít..
@pusina1 to víš, že jsou pro kojící, i v těhotenství ti dají… ale zrovna tak při tom kojení by to chtělo hned po kojení a opět třeba jednu dávku vylít..
třeba ale má zakladatelka fobii je z toho tam jít, a to jí píchnutí oblbováků až u zubaře nepomůže ![]()
vždyť někteří dávají dítku diazepam po očkování (netvrdím, že je to správně, nebo špatně)
sice se dává čtvrtka, zakladatelka bere půlku, ale zas to jde i přes její organismus, takže se tomu dítěti dostane méně
@Andy27 Mně jinak na tyhle věci velice opatrná dr. říkala, že se může.
Ještě mě napadlo se zítra než tam půjdu zeptat dětské doktorky..Ale zatím zkusím odsát mlíčko pro malou ![]()
@Andy27 OT, ale tobě pomáhá si vzít diazepam? Hustý
To musíš mít dost velkej strach ![]()