Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
v pondělí a v úterý mě čeká cca 2,5-3hodinová cesta autem (po tam, út zpět), pojedu sama s šestiměsíčním kojencem.
Zajímalo by mě, jak řešíte například tankování nebo nutnou zastávku na wc (nedělám si totiž iluzi, že zastavit nebudu muset). Berete dítě ve vajíčku s sebou nebo ho necháváte těch pár minut v autě?
Předem díky za vaše příspěvky.
@Petra Z já ho nechala jednou na benzince, když jsem běžela zaplatit, ale bylo tam pusto prázdno a celou dobu jsem skrz prosklenou stěnu viděla na auto. A byla jsem zpět max do minuty… ale bůhví, kde budu stavět cestou. Ale tahat ho na záchod se mi taky nechce, nicméně asi budu muset
dík
Vždycky nechávám všechny děti v autě. Zamčeném pochopitelně.
@minkar Benzín se snažím brát jindy než když jedu sama, ale párkrát už jsem ho brala. Při placení jsem dítě nechala v autě, bylo to na chvilinku. Ale je fakt, že jsem brala spíše u malé benzinky a bylo pořád vidět na auto. Na WC jsem musela jednou a zastavila jsem si u pole
Na benzínce bych malou musela vzít s sebou.
@Lucka1111 píše:
@minkar Benzín se snažím brát jindy než když jedu sama, ale párkrát už jsem ho brala. Při placení jsem dítě nechala v autě, bylo to na chvilinku. Ale je fakt, že jsem brala spíše u malé benzinky a bylo pořád vidět na auto. Na WC jsem musela jednou a zastavila jsem si u poleNa benzínce bych malou musela vzít s sebou.
Pojedu směr Český Krumlov, takže žádná dálnice celou cestu, takže s tim polem to vidim podobně ![]()
@rozumbrada píše:
Vždycky nechávám všechny děti v autě. Zamčeném pochopitelně.
Přesně, když je auto zamknuté a jdu jenom zaplatit benzín nebi si koupit kávu, nevidím v tom problém. ![]()
Tankuju plnou před cestou, to na 3 hodiny stačí rozhodně, když byl malý ve vajíčku, měla jsem v kufru podvozek, nacvakla, zajela si koupit kafe, na wc atd. Nikdy bez dozoru. Obecně nemám ráda tu komunitku kamioňáků a holek od pumpy podél dálnic, bez urážky k těm slušným.
Na zachod bych brala s sebou, ale odbehnout zaplatit je fakt chvilka a to nechavam v aute
Vždycky tankuju bez něj, ale když už musím s ním, tak ho nenechám v autě. Až bude starší tak minutku počká, ale je mu 1O měsíců a nedovolila bych si ho tam nechat samotného.
Nehysterčím, když jdu platit na benzínce tak nechávám zpravidla v autě, zamčeném. Pokud bych zastavila na čůrání někde u lesa (nezastavuju - vydržím to) tak ho klidně nechám v autě taky.. Nějak bych to neprožívala. S malým jezdím od narození hlavně sama..
@1Katka7 píše:
Vždycky tankuju bez něj, ale když už musím s ním, tak ho nenechám v autě. Až bude starší tak minutku počká, ale je mu 1O měsíců a nedovolila bych si ho tam nechat samotného.
Obvykle taky tankuji, když jedu sama, ale můj manžel má takový roztomilý zvyk nechat mi v autě „dojezd 5km“… takže někdy se tomu holt nevyhnu. Nicméně díky za názor, asi hodně záleží i na okolnostech. Malá přehledná pumpa se asi dá zvládnout s dítětem v autě, ale nějaký dálniční velepumpy, tam bych ho nenechala ani na zaplacení.
@minkar píše:
Obvykle taky tankuji, když jedu sama, ale můj manžel má takový roztomilý zvyk nechat mi v autě „dojezd 5km“… takže někdy se tomu holt nevyhnu. Nicméně díky za názor, asi hodně záleží i na okolnostech. Malá přehledná pumpa se asi dá zvládnout s dítětem v autě, ale nějaký dálniční velepumpy, tam bych ho nenechala ani na zaplacení.
Jasně, když je v romantickém políčku pumpička s volným stojanem č. 1 hned u skla u kasy a kolem jen dědeček co tankuje do Š 120, tak mimořádně nechám dítě v autě a sleduju. U pumpy s McDrive vedle mikrobusu arabských chlapů jsem ho fakt tuhle nechat nemohla ![]()