Jak pomoci miminku kakat

6
9.7.14 17:26

Jak pomoci miminku kakat

Ahoj vsem. Mam doma 6 tydnu stareho synka a protoze jsme hodne blinkali, tak jsme nasadili Nutrilon AR, ale ted se mi zda, ze ma maly problem se sam vykadit a pouzivat rourku se mi nechce pokazdy, kdyz chudacek nemuze nic vytlacit. Cetla jsem, ze nekdy holky michaji klasicky nutrilon s AR, ale to nam pak nepomaha proti blinkani. Nemate nekdo tip nebo radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
815
9.7.14 17:32

Ja jsem dcerce chytla nozky a pritlacila k brisku.Sice u toho mimca placou, ale pomaha to.Nebo masirovat brisko. Rourku jsem nepouzivala vubec a to mela dvera opravdu tuhou stolici, od dvou tydnu byla na sunaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
9.7.14 17:33

Jo jeste jsrm ji davala pit mezi mlikem hermankovy caj treba 30 ml na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
9.7.14 17:38

Já pomáhala teploměrem. Nic jiného nepomáhalo a malá brečívávala, tak jsem ji nenechala trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
9.7.14 18:46

Easy lax…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
9.7.14 18:47

Masírovat kaká dírku olejíčkem, nahřívat bříško, klubíčkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
9.7.14 20:03

Můžeš zkusit pravidelně podávat laktobacila, ten jde snad od měsíce, optimalizuje stolici, zkusila bych kmínový odvar, s heřmánkem opatrně, aby se neosypal, je to skvělá bylinka, ale silný alergen.
Teoreticky bys mohla koupit Nutriton a normální mlíko a zkusit vychytat dávkování miminu na míru, aby nebylo ucpaný a zároveň mu to udrželo mlíčko v břiše.
Pokud používáte kapky espumisan nebo sabsimplex, vysadit, taky můžou ztužovat stolici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
9.7.14 20:05

Jo tak to známe, po arku byl Vítek jak zabetonovanej ale někdy se nám podařilo měření teploty a u toho kakání ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
9.7.14 20:05

A nebo ještě dát normální mlíko a smířit se s poblionem, já kojila, takže by pro mě podávání zahušťovadla bylo trochu náročnější, tak jsem se na to vyprdla, dítě blilo jak alík, přibíralo kilo měsíčně a nic mu nechybělo a nevadilo mu to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
10.7.14 12:01

Na prdiky pouzivame Baby calm. sab simplex nam moc nepomahal. Diky za rady a tipy. Neco zkusime a doufam, ze se mu to brzo spravi, ale to si asi jeste par mesicu pockame :-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
3.9.14 08:34

@LenaNell mužů se žeptat jak dlouho jste toto dělala? Malá zacla mít problému s kakanim. Řekla bych ze je to UM :nevim: ted mi 4 dny nekakala a v noci se zacla chudinka hrozne kroutit.. Byla jsem s ni vzhůru od 2 do 3 do rana. Když uz bylo k te třetí rani a ja viděla ze proste potřebuje kakat. Použila jsem teploměr abych ji pomohla. Ja se jen bojím, ze si zvyklé takto kakat a pak uz se sama nevykaka. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
3.9.14 09:04

@Jancaqa Naši malé pomohlo, když se nemohla vykakat, tak ji dát do UM laktobacilky, to se do půl hodinky sama vykakala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
3.9.14 09:07

Malá má občas velkou zácpu po příkrmech, když jí to fakt půl dne nejde, tak jí našikmo přepůlím obyčejný glycerinový čípek, které jsem používala po císaři na lehčí vyprázdnění bez tlačení, a do půl hodinky se holka krásně řídce vykadila, prostě to zní vylítlo :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2129
3.9.14 10:47
@Jancaqa píše:
@LenaNell mužů se žeptat jak dlouho jste toto dělala? Malá zacla mít problému s kakanim. Řekla bych ze je to UM :nevim: ted mi 4 dny nekakala a v noci se zacla chudinka hrozne kroutit.. Byla jsem s ni vzhůru od 2 do 3 do rana. Když uz bylo k te třetí rani a ja viděla ze proste potřebuje kakat. Použila jsem teploměr abych ji pomohla. Ja se jen bojím, ze si zvyklé takto kakat a pak uz se sama nevykaka. :think:

Já malou rourkovala do 11 měsíců 8o, občas jsem musela dát dětské prjímadlo Easylax. Měla zažívání katasrofální a to jsem dávala od narození BioGAIA. A v roce se zcela zlomilo, kaká bez problémů, žádný návyk si nevytvořila. Bylo to horzné, žádné zaručené rady nepomáhaly, tak jsem jí pomáhala takto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
3.9.14 10:53

@Jancaqa Moc dlouho né a většinou, když se nevykakala ty 4 dny. Když jsem v pátém měsíci, zařadila příkrmy ( do té doby jsem plně kojila a UM nepoužívala )v podobě polévek, začaka kakat sama, takže teploměr jsem používala tak cca měsíc a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí