Nevýbavné levé ucho při OAE

343
13.7.14 16:15

nevýbavné levé ucho při OAE

Ahoj, v porodnici nám nenaměřili na levém oušku OAE. Proto nás posílají na místní ORL, kde mají prý lepší přístroj. Chtěla jsem se zeptat, zda je tu některá maminka s miminkem, kterému též v proodnici OAE nenaměřili a při měření na ORL to bylo už v pořádku a ouška byly výbavné. Jsem z toho špatná, nevím za jak dlouho nás objednají, ale to čekání bude asi hrozné. Proto se ptám, zda je ještě nějaká naděje, že by to na ORL mohlo dopadnout dobře. Moc děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2453
13.7.14 16:51

@lubleni neboj, bude to v pohode. nasemu prckovi taky jedno ucho v porodnici nevyslo, pak jsem s nim byla na ORL, tusim nekdy ve 2mes a vse bylo naprosto v poradku. zmereni probehlo velmi rychle, nic sloziteho.
pry to neni tak neobvykle, ze v porodnice je nejake ucho nevybavne, muze byt zalehle, zbytek plodovky…coz mi pripomina, ze asi tyden pred tim vysetrenim jsem s nim byla na obyc usnim, kde mu usi vycistili od mazu, aby tam nemel zadne spunty :D
ted je malemu 8 mes a slysi zarucene kazdy prd :lol: takze zadne strachy, drzim palce! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
13.7.14 17:11

Kamarádky holčička měla ten samý problém, objednali jí asi za měsíc a půl a dopadlo to dobře. Prý po porodu měla na hlavičce malý hematom, který zřejmě tlačil na nějaký místo nebo co :nevim: Jistě to dobře dopadne! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
13.7.14 19:44

Já právě spíše všude četla příspěvky, kde jim to stále vychází špatně, tak jsem chtěla právě vědět, zda to také může vycházet v porodnici špatně, a pak další vyšetření je už o. k. @peta81 @peta81 to jste šli až kolem 2 měsíců? No tak to budou celou dobu nervy. Moc vám děkuji za vaše odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
13.7.14 20:10

@lubleni me uklidnovali uz v te porodnici, pak nase detska mudr i na tom orl, jak jsem si volala na termin objednani, at se zbytecne nestrachujeme, ze to proste obcas byva a ze to rozhodne neznamena, ze by mimco bylo hluche. takze ja se vlastne dopredu nijak nebala :nevim:
a s tim terminem si to radsi zjisti, protoze ja dostala v porodnici(praha-krc)doporuceni na orl a k tomu takove povidani, kde bylo, ze se ma mimco objednat na 3-4mes veku. zavolala jsem tam nekdy po sestinedeli myslim a tam mi rekli, ze je to nesmysl, ze potrebuji, aby mimco bylo co nejvic v klidu a spici, takze proste co nejdriv, a tak mi dali co nejblizsi termin.
tak si tam hned cinkni, at zjistis, co a jak. a hlavne se neboj! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
13.7.14 21:12

@peta81 děkuji za info. Hned zítra tam zavolám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
28.7.14 17:36

@peta81 tak jsem dnes byla s malou na ORL a znovu nám měřili oae na ouškách. Je to v pořádku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
28.7.14 21:49

@lubleni super! to jsem za vas moc rada :hug: jsem ti rikala, ze to bude ok ;) mejte se pekne, at mala hezky roste a je zdrava! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.16 10:01

Nevybavne emise na prave ousko

Dobry den maminky, chtela bych obnovit diskuzi a zeptat se vas, jak vam to tenkrat s ouskem dopadlo? Male nezmerili prave ousko uz v porodnici, pak jsme byli ve 2 mesicich na foniatrii a tam se opet prave ousko nepovedlo namerit… doktorka rekla, ze mame prijit az za pul roku na dalsi kontrolu… a ze uvidime ( ze i kdyby na nej neslysela, vliv na vyvoj to mit nebude a neni potreba to nejak razantne resit)… male bude 6 mesicu a zda se nam ze reaguje ( slysi) na obe ouska, otaci se za zvukem.. za septanim.. ale prece jenom na to myslim a jsem z toho nervozni :( zatim ji nikdo ouska necistil.. na ORL nas nikdo neposlal… tak cekam na dalsi kontrolu a premyslim, jestli nezajit sami na orl, aby ji ty ouska vycistili. Cetla jsem, ze ikdyz ouska vypadaji cista.. muze tam byt nekde skryta tekutina a uz to hned vadi tomu pristroji a nic nenameri… moc dekuji za odpovedi ;)

• Citovat
  • Upravit
1
22.12.16 19:17

Anonymní - mohla bych se prosím zeptat jak jste dopadli? My máme ten stejný problém, levé ouško stále nevýbavné, byli jsme už i na foniatrii v 5 měsících, ouško plné mazu proto opět nenaměřeno. Znovu jdeme za měsíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
29.4.17 23:34

Našemu synovi jsou 2roky. Již v porodnici měl nevýbavné OAE na levém oušku. Řešíme to do teď. Jedna doktorka řekla, že to nemáme řešit, že jedno ucho k životu mu stačí. S tím jsem se nesmířila a řešila to dál. Jeli jsme na ORL do Českých Budějovic. Výsledek: chronický serózní zánět středního ucha. Je to na operaci, doporučujeme titanovou trubičku na provzdušnění. Nejlépe za měsíc. V té době mu byly 4 měsíce. Naše doktorka nám řekla, jestli jsme se nezbláznili, že operace je nesmysl. Vydupali jsme si vyšetření BERA v Motole na ORL. Opět ten samý výsledek. Jeli jsme zpět do ČB. Malému bylo 8 měsíců. Další rozhodnutí: je to na operaci, nejdříve však v roce a půl, přijďte za půl roku na kontrolu, ale musí být minimálně 3 týdny zdravý, bez rýmy, kašle. Pro nás nadlidský úkol! Máme druhého syna, který má rýmu co 14 dní. Mladší syn to chytá vše od něj. Ucho jsme díky nemocem neřešili a našli jinou doktorku. Teď jsme před měsícem byli znovu na ORL. Bylo nám řečeno, že v uchu již žádnou tekutinu nemá. Má jen vpáčený bubínek a na operaci to není. Přijďte na kontrolu za 14 dní. Mezi tím jsme byli na alergologii. Žádné alergie kluci nemají. Chytají jen klasické školkové bacily. Mladší syn v průběhu těch 14ti dnů chytil opět rýmu od bráchy. Šli jsme na kontrolu na ORL. Opět ucho zhoršené, minule tympano křivka A až B, lehce posunutá, teď po rýmě křivka C. Opět jsme odesláni na ORL do Budějovic, kde nás tlačí k operaci a k odebrání mandle. Já už jsem opět zoufalá :,( myslíme si, že syn normálně slyší, reaguje, mluví. Máte někdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
9.3.18 14:12

Nevybavne jedno ouško

Zdravim maminky, obnovuji diskuzi. Dceri nebyly vybaveny OAE v porodnici na zadnem uchu. Byli jsme odeslani na ORL do nemocnice, kde se podarilo vybavit leve ucho, ale prave ne. Emise uz byly dceri mereny celkem 6×, nyni ma 8 tydnu. Po tolika nasich navstevach ji Dr.uz prohlizela a cistila usi, maz vyloucila, ze ma ouska cista, rymu nema. Dava nam sanci jeste 1 mereni a pak posila na lepsi vysetreni do fakultky. Takze jsem z toho cela spatna a chci se zeptat, jestli se nekomu z vas emise nenamerily az na hodne pokusu? Anebo jak funguje ditko slysici jen na 1 ucho? Jak to je pak s mluvenim a prostorovou orientaci??,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
9.3.18 14:25

@eeevvv nasi maly namerili ouska asi az po druhem mesici. Chodili jsme na ORL po tydnu, jak blazni. Ja hotova, porad jsem brecela. Tleskala jsem maly u usi, zvonila apod. Nakonec se to povedlo, dneska jsou ji dva roky a slysi, ale jenom to co potrebuje :mrgreen: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
9.3.18 14:29

To znám starší dcera to měla stejně, nakonec nás po x měřeních a orl vyšetřeních do té fakultky poslali a dokonce zjistili, že obě uši špatné, slyší na 80decibelů (což odpovídalo ruchu na rušné silnici) já to obrečela jak želva a neuměla si to dál představit. Ale jezdili jsme tam pravidelně pak ještě několikrát a pokaždé se ten výsledek měnil, jindy bylo horší to, po druhé druhé ouško. Nakonec to dopadlo všechno dobře a do dvou let se vše asi nějak dovyvinulo či co a dcera slyší úplně normálně :).Vyšetření se bát nemusíte, miminku se na hlavičku nalepí jenom takové ty kolečka od kterých pak vedou drátky a na ouška nasadí sluchátka, do kterých jsou pouštěny různě hlasité zvuky, trvá to celkem dlouho a řeknou vám, že je lepší, když miminko spinká (což se dá samozřejmě lépe zařídit, když je miminko malé, než když se tam snažíte v klidu zabavit třeba už 8mi měsíční :), ty výsledky jsou z toho spánku přesnější, jinak to nijak nepříjemné, či bolestivé není ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
9.3.18 15:33

Též synovi nenaměřili OAE na levém uchu již v porodnici. Byla jsem z toho hodně špatná, probrečené dny, noci… doktorka nám říkala, že to nemáme řešit. Že jedno ucho má v pořádku a to mu k životu stačí. Že stejně secto neslyšící ucho neléčí. Já byla z tohoto názoru úplně nepříčetná…v dnešní době takových možností! Absolvovali jsme různá vyšetření na různých orl. I v Motole jsme byli. Řekli nám, že má chronický serózní zánět středního ucha. Stále se to měnilo, zdravé ucho bylo špatné, při dalším vyšetření byly obě uši špatné…pak nám doporučovali operaci. Nakonec jsme se dostali k jedné paní doktorce tady u nás ve Strakonicích, ta řekla, že má syn nedovyvinutou Eustachovu trubici, že se to srovná, žádnou operaci nedoporučovala a měsíc jsme k ní chodili na profukování. Synovi se vše srovnalo, úplně normálně slyší, vnímá, reaguje, mluví a já jsem paní doktorce maximálně vděčná. Prošla jsem si fakt psychickým peklem. Takže se ničeho nebojte! Určitě se to srovná. Synovi se to srovnalo ve 2 letech. Teď jsou mu skoro 3 roky a je to velký raubíř. Úplně Vás chápu, jak Vám je, ale postavte se k tomu tak, že to prostě BUDE dobré!!! Držím pěsti :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí