Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminky. Potřebuji poradit jaké oblečení bubu potřebovat na zimu. V září bude mít Elisabeth půl roku. A podzim se blíží tak nechci vše shánět na rychlo. děkuji za rady. ![]()
Taky nakupuju dopředu, máme necelých 5 měs. a už mám zimní věci nakoupené. no za mě určitě kombinézu, jednu suepr teplou a jednu tak středně, nějakou styl chlupatka. já třeba bundy u tak malého děcka nerada dávám, protože většinou mě holka v kočáru v zimě spala a když nespala šlo se dom(i první holku mám jarní) no a pak klasika, punčocháče, body, mikiny, čepky, za mě nákrčník lepší než šálka, rukavice atd. je to asi jako když oblíkáš sebe akorát ty si pořídíš tričko s dlouhým a děcku pořídíš body, to samé bunda, sobě kabát a děcku kombinézu. no a fusak klasika to je základ
Fusak, čepice, rukavice, kombinéza, kdyby chtěla začít chodit
Ono je to za pochodu takový nejlepší, než to řešit v červenci ![]()
Jedna středně teplá kombinéza a pak nějaké mikyny, svetry, punčochy, body s dlouhým rukávem…já raději vrstvím. Nákrčník, čepici, my měli i kuklu a super. aději míň…dneska všechno v pohodě dokoupíš ze dne na den.
A kolik čeho kolik bodyček stačí 3× s dlouhým, a taky nějaké s kratkým rukávem??? a tílečka??? mikiny asi 2×, a kombinezy taky 2??,
Kombinézku - jednu silnější péřovou a jednu slabší flísovou, chlupatou. Dále čepičku, fusak do kočárku, punčocháčky..jinak body s dlouhým rukávkem a svetr - to mám vždy na každý období, alespoň po kusu (na studené letní večery ![]()
No radši tak tedkom to rešit než na podzim, když nemám nic. a lepší je kupovat postupně aspon to člověka tolik nebolí, než potom vyplácnout 2000Kč. ![]()
A já jsem takový uchýlák na věci, každy den sedím u PC a dívám se na bazarky co bych té malé prdélce koupila… máte to taky tak, manžel mi chce koupit surf na Vánoce ![]()
Já nakupuji za pochodu, takhle bych to teda neuměla
. Ale 3 body s dlouhým mi přijde žalostně málo
i 2 mikiny
.
Za mě bodyček víc-nosí je i doma a začínají příkrmy…je velká spotřeba, já měla aspoň 5×. S krátkým rukávem…podle toho jak doma topíš, tílka ne, mikiny 2× určitě, ještě nejaké dupačky nebo polodupačky (ty jsem měla raději-ale s úpletem v pase ať netlaší). Já měla jen jednu kombinesu-fleesovou a stačila-stejně máš v kočáře teplý fusak a kdyžtak jsem šupla ještě svetr nebo mikinu navíc. Ale uvidíš, dokoupíš.
Jo??? to je fakt ublikne to a potom co, jo já už to začínám poznávat slintání, blinkání.. ale zatím jsem si vystačila 3× body s krátkým, 3 body s dlouhým 5× tričko s dlouhým rukávkem, 3 s krátkým… 4 tepláčky, nějaké riflíky..
@panterek taky uz nakupuju na podzim a koukam uz po vecech na zimu. Beru to podle toho co maly nosi ted, ale v teplejsim. Na doma body s dl. rukavem, puncochy, teplaky, dupacky, ponozky. Ven zateplene kalhoty, svetry, mikiny, kombinezky aspon 2, fusak, cepice, rukavice. Staci si nakoupit zaklad a pak uvidis, kdyby ste neco nosili hodne tak dokoupis. Ted uz to mas do par dni doma at nakoupis pres net nebo bazarek ![]()
No nechci toho nakoupit moc, už tedkom jak jsem dělala pořádky po 3 měsících tak jsem koukala na věci které jsme nevyužili nebo využili ale jen jednou
, děcka rychle rostou, to je strašný.
@panterek píše:
No radši tak tedkom to rešit než na podzim, když nemám nic. a lepší je kupovat postupně aspon to člověka tolik nebolí, než potom vyplácnout 2000Kč.
jj taky tak kupuju, nakupuju na mmb a tam je nejvíc nabídek vč. nejlepších cen právě po zimě, maminy se toho chtějí zbavit tak třeba kombinézu kteoru pak nabízejí na podzim já sehnala té starší holce o polovinu levnějš. já zase nechápu jak některé matky čekají až napadne sníh a pak čtu prosebné žádosti na fcb že nutně shání kombinézu a boty pro děcko
To je moje řeč martulko. Pro sebe třeba věci čekám na zimní a letní slevy, ale na děcko nebudu čekat na nějaký slevy koupím z bazarku těch je na netu dost. a co je prosím mmb??