Spavé dítě - budit/nebudit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1109
19.7.14 08:26

Opravdu, taky jsme to tak měli. Dcerka má nyní 8 měsíců a má 9460g.
V šestinedělí jsme to měli jako vy, po šestinedělí spí celou noc do teď. O to mi taky šlo. Takže doted dodržujeme pevné rituály večer a jde to.

Sousedovic holčička propláče dny a noci, buď vděčná. :kytka:

Jo, a je taky od porodu na UM. Tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6040
19.7.14 08:42
@Sluka píše:
Ona se přes den nijak nehýbe mezi spánkem? Nepozoruje okolí? Nevyvíjí žádnou aktivitu? 8o

No jeste ani moc ne 8o ve dvou tydnech? umi obcas dve hodiny jen tak lezet se mnou a koukat a nespat.. ale jinak jen bobkujem, jime a spime :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
19.7.14 09:22

Co bych dala za dítě, které spokojeně v noci spí. Rozhodne nebudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
19.7.14 09:23

Nebudit. Dobře vyspané dítě-šťastné dítě, šťasná matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
19.7.14 09:24

Nebudila bych pokud pěkně baští a prospívá.. Nevím jestli v těhle vedrech nedpolňovat UM kojo vodou nebo čajikem, ať není dehydratovaná?

Buďte ráda za hodné miminko. Prcek toho taky dost naspal, pak třeba hoďku koukal a nic moc nedělal :) Teďka je to rebel :)))) Ale stále krásně spinká.. vydrželo mu to od narození doteď :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
19.7.14 09:42

Nikdy jsem děcka ani nebudila. A to ani to druhé, co bylo kojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.7.14 09:46

@b.barber
Já jsem do 6ti nedělí budila, že dětská říkala, že tak malí nejsou připravení být tak dlouho bez jídla, říkala strop bez krmení pro tak malé dítě 4-5h. a pak nakrmit. Že zažívání u novorozenců není připravené na delší pauzy a projevit se to může kolikama a bolením břicha, zvracením.
No a od 6ti nedělí jsem budit přestala a spal v tahu celou noc, ale zas jsem hlídala přesně čas krmení přes den. Má 14,5 měs. a od toho co jsem budit v noci přestala spí každou noc bez přestávky.

Udělej jak to vyhovuje vám no :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6040
19.7.14 09:46
@lesniboruvka píše:
Nebudila bych pokud pěkně baští a prospívá.. Nevím jestli v těhle vedrech nedpolňovat UM kojo vodou nebo čajikem, ať není dehydratovaná?Buďte ráda za hodné miminko. Prcek toho taky dost naspal, pak třeba hoďku koukal a nic moc nedělal :) Teďka je to rebel :)))) Ale stále krásně spinká.. vydrželo mu to od narození doteď :-)

mame fenyklovy caj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6040
19.7.14 09:48
@Kelsey píše:
@b.barber
Já jsem do 6ti nedělí budila, že dětská říkala, že tak malí nejsou připravení být tak dlouho bez jídla, říkala strop bez krmení pro tak malé dítě 4-5h. a pak nakrmit. Že zažívání u novorozenců není připravené na delší pauzy a projevit se to může kolikama a bolením břicha, zvracením.
No a od 6ti nedělí jsem budit přestala a spal v tahu celou noc, ale zas jsem hlídala přesně čas krmení přes den. Má 14,5 měs. a od toho co jsem budit v noci přestala spí každou noc bez přestávky.Udělej jak to vyhovuje vám no :kytka:.

nenapadlo me to probrat vcera s doktorkou no :? rikala sem si ze je to dobre ze spi hezky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.7.14 09:54
@b.barber píše:
nenapadlo me to probrat vcera s doktorkou no :? rikala sem si ze je to dobre ze spi hezky :nevim:

a ještě bych dodala, že mě pustili se synem s prodnice a za týden jsme se vrátili do nemocnice, že měl nějakou infekci v pupku a šlo to dál do těla, takže musel celkově na atb a pak ještě dobíral nějaké doma, takže u nás to bylo i tímhle dané, že musel pravidelně pít, měl celkově oslabený organismus, tak nebylo dobré ho nechat dýl bez jídla, ale ty máš dítě ok, tak nebude třeba budit, když ti pije přes den dost a je dítě spokojené, když bude mít žízeň samo se probere a řekne si :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
19.7.14 10:26
@b.barber píše:
No jeste ani moc ne 8o ve dvou tydnech? umi obcas dve hodiny jen tak lezet se mnou a koukat a nespat.. ale jinak jen bobkujem, jime a spime :nevim:

Takže má aktivní fáze.. I mimina mají fyziologicky nastavené určité vnitřní hodiny, kdy během noci jsou v útlumu. Dospělý se též nebudí v noci hladem, pokud to opravdu není velký hlad, zato přes den si dojde do ledničky, hned, jakmile cítí potřebu.. Reaguji na tvé podivení se, že přes den se mimino krmí co dvě hodiny, kdežto v noci vydrží i sedm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
19.7.14 10:29
@b.barber píše:
nenapadlo me to probrat vcera s doktorkou no :? rikala sem si ze je to dobre ze spi hezky :nevim:

A když nad tím přestaneš přemýšlet a prostě jen necháš pocity, ať ti řeknou, tak co si o tom ty sama vnitřně myslíš? Přijde ti to vpořádku, že je dítě nakrmené, spokojené a nepotřebuje se budit, nebo máš dojem, že mu tím dlouhým spánkem něco schází? Jak to vidíš ty sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6040
19.7.14 10:46
@Sluka píše:
A když nad tím přestaneš přemýšlet a prostě jen necháš pocity, ať ti řeknou, tak co si o tom ty sama vnitřně myslíš? Přijde ti to vpořádku, že je dítě nakrmené, spokojené a nepotřebuje se budit, nebo máš dojem, že mu tím dlouhým spánkem něco schází? Jak to vidíš ty sama?

No ja sem si myslela ze je to v poradku, ze je tak spokojena a tak v klidu spi.. :nevim: proto sem ji taky nikdy nevzbudila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
19.7.14 11:05
@b.barber píše:
No ja sem si myslela ze je to v poradku, ze je tak spokojena a tak v klidu spi.. :nevim: proto sem ji taky nikdy nevzbudila :nevim:

No vida, takže sama tak nějak víš, jen tě zvyklali „chytří“ příbuzní či kamarádi.. No jo, a takových rad údivů nad tím, jak to děláš či neděláš, bude přibývat :lol:
Doporučení k péči o mimino a k výchově dítěte se mění poměrně často, takže nejen babičky a maminky, ale i starší sestry mnohdy pečovaly o děti úplně jinak, než jak si maminky nastavují dnes..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
19.7.14 11:13

Hele, může být za tři čtyři týdny hůř - bude řvát hlady co dvě hodiny. Ne, nechci staršit, neopak - závidím! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí