Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj maminky. mam prosbu. chtěla bych koupit nejake nosítko na mimi.synovi jsou 2 mesíce a rada bych ho nosila delší dobu. chtěla bych neco kvalitní, co mu nebude ničit páteř a bude to pohodlné pro mne i pro manžela.tady je prave trochu zadrhel, že ja mam 165cm a manžel je veliký chlap (:lol: nejen do vyšky), ma 195cm. takže bych potřebovala něco co bez problémů bude sedět mně i jemu. poradíte něco? jake mate s různýma nosítkami zkušenosti? diky moc ![]()
Ahojky, jsem maximálně spokojená snosítkem MAnduca. Je od narození do 20 kg. ![]()
Hlavní váha dítka je na bocích, mimčo je přímo na těle mámy, není mezi ní žádná číst nosítka.
Zkušenost zatím nemám, protože mimi je ještě zakuklené, ale doma máme připravené ergonomické nosítko, Manducu.
Radím zajít osobně do kamenné prodejny a nosítka si vyzkoušet, každému sedí něco jiného.
Na trhu je hodně druhů, já jsem měla tu čest s Manducou a Ergem.
Erg. nosítko se přizpůsobí, má spoustu „utahovátek“.
My jsme docela narazili, protože já i přítel máme celkem dlouhá záda a při nošení nosítka na zádech bylo dítě hodně zapadlé a nemělo šanci vidět nic (kromě našich lopatek
).
Ovšem nejpřizpůsobivější je šátek ![]()
Já mám Ergo. Mně seděla i Manduca, ale manžel se lépe cítil s Ergem. Já si myslím, že nosítko je potřeba si vyzkoušet. Většina seriózních prodejců nabízí i půjčení nosítek. např.. http://www.branakdetem.cz/…tem/pujcovna nebo již zmíněná mamaja
Já mám taky 165 cm a manžel přes 190 cm. Máme Ergo, nosíme mladšího syna od 7-mi měsíců až do teď. Naprostá spokojenost.
Martina
Pokud se budete při nošení nějak pravidelněji střídat, doporučuju Bondolino.
Je nejsnadněji přizpůsobivé různým nosičům, nemusíte se zdržovat žádným nastavováním přezek.
my se s manželem střídáme s egrem a je docela opruz štelovat ty přezky pokaždé jinak.
Určitým řešením by potom mohl být taky nákup dvou nosítek ![]()
A ano, nejpřizpůsobívější je šátek ![]()
Mame Manducu a satek…satkovala jsem do pul roku…(uvaz kolibka)…a pak spise Manduca.¨
ALe jak bylo psano, je nejlepsi si zajit zkusit do obchodu..neboi idealneji..zapujcit na 10 dni za to pujcovne..cca 250 Kc…hromada veci se ukaze az po par dnech.
Máme Chicco you and me, je super. Nosili jsme mimčo oba dva, je to pohodlné nosítko pro mimčo i rodiče. Přikládám ilustrační obrázek.
j.pampeliska píše:
Mam baby bjorn a jsem spokojena. Sedi i manzelovi.
Tajanko, poznámka pro tebe. Babybjorn není kvalitní ergonomické nosítko, ale jenom předražená klokanka s velkou reklamou.
xxZuzana píše:
Máme Chicco you and me, je super. Nosili jsme mimčo oba dva, je to pohodlné nosítko pro mimčo i rodiče. Přikládám ilustrační obrázek.
Jenom opět komentuji pro Tajanku. Je to klokanka, která není dobrá pro páteř a kyčle.
Nejedna se o erg. nosítko.
diky moc všem za rady a příspěvky. asi si pujčíme na vyzkoušení Manducu (nad ni jsem uvažovala), ale manžel je trochu šetřílek a nelibila se mu cena…když jsme nevedeli jestli to bude vyhovovat nam obema a jestli se maly v tom vubec bude chtít nosit.tak to vyzkoušíme a pak se rozhodneme ![]()
ještě jednou díky ![]()
Taky s emi nelíbila cena, ale vyzkoušela jsme a došla k názoru, n ež zas zkoušet, co sedne a nesedne a vyhoti peníze za nosítko pro mimčo a pak pro větší dítko.. Manduca se vyplatí ![]()
Tajanka píše:
diky moc všem za rady a příspěvky. asi si pujčíme na vyzkoušení Manducu (nad ni jsem uvažovala), ale manžel je trochu šetřílek a nelibila se mu cena…když jsme nevedeli jestli to bude vyhovovat nam obema a jestli se maly v tom vubec bude chtít nosit.tak to vyzkoušíme a pak se rozhodnemeještě jednou díky
Manducu klidně prodáš se ztrátou asi 500 Kč
Podívej se na nějaký bazar, za kolik se prodávají použité ![]()