Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj, nechci žádnou konkrétní radu ani zatim zadne nositko nemam, ale zacinam po nich pokukovat a tak jsem procitala ruzne diskuze a vsude ctu jen o nositkach typu Manduca, Tula, Liliputi atd. ale co ty ostatní nositka a klokanky? Proč se tedy vubec vyrábí a kdo je kupuje když to je pro děti tak špatné??? Používáte vubec někdo nejakou klokanku nebo jine nositko no name znacky? ???? omlouvam se bez diakritiky pisu z mobilu..
Ja mela obycejne nositko, usite od svadleny, zadna znacka, ale nosila sem v nem syna od asi 6 mesicu a na kratsi vzdalenosti, kdyz se mi vylozene nechtelo tahat kocar, na delsi prochazce by mi asi upadly zada ![]()
Já mam ergo nositko love&carey, nebo tak nejak se to píše a super ![]()
Proč se vyrábí cigarety, když všichni vědí, že škodí zdraví? Proč se vyrábí a prodávají pasivní chodítka, hopsadla do dveří, boty na vysokých podpatcích, fastfoodová jídla…?
Prostě někdo to vyrábí, aby vydělal peníze, někdo to kupuje, protože mu to z nějakého důvodu vyhovuje, třeba ani neví, že to není zdravé, nebo to neřeší, protože je to prostě levnější, líbí se mu to designově… A když jsou kupci, tak proč by výrobci nevyráběli a připravovali se o zisky?
A vůbec nejde o značku, jde o ergonomii. Můžeš mít klidně perfektní ergonomické nosítko ušité podomácku nebo od nějakého malovýrobce z Fleru. Ostatně spousta těch „renomovaných“ značek právě takhle začínala. Naopak spousta velkých značek vyrábí příšerná visítka a lidi jim věří právě proto, že „značka“ a že ti by přece nemohli prodávat něco škodlivého - třeba Chicco.
@Pajulka2 ja mam treba manducu a nejaky cas jsem na novorozence vyuzivala i caboo. spokojenost naprosta s obema.
bohuzel ta visitka se vyrabi a koupi si je lidi bud proto, ze jsou vyrazne levnejsi anebo proto, ze jsou totalne neznali a neinformovani. podle me hodne lidi koupi takovou tu silenou klokanku, protoze si rikaji, jak je super, ze ponesou mimco a ono bude koukat do prostoru mezi lidi a bude mit krasny vyhled. no, uplne spatne ![]()
nechapu, ze v dnesni dobe si na netu neprectou neco k tematu, zvlast kdyz tu jde o zdravi malych deti.
me jednou zastavila tehotna pani v obchode s detskymi vecmi, ja mela syna v manduce a ona se ptala, jak mi to vyhovuje, ze se chysta pro miminko koupit chicco nositko. vysvetlila jsem ji proc je to spatne a ona koukala jak puk, ze by ji to vubec nenapadlo ![]()
.My máme babyvak a teda mimčo v tom moc být nechtělo, takže s nosítkem stále ještě váháme…
@Petussska bsbyvak neni idealni a neni dnes uz moc doporučován nositko je o něčem jiném…
K věci ja měla ILove mum do cca roka a půl dítka a za ty peníze spokojenost, teď jsem si nechala ušít batoleci…a i když moc uz nenosim někdy se hodí…
My měli taky babyvak. a byli jsme moc spokojení. ale je to trochu o něčem jiném…
měla jsem i nosítko - poděděné. i když jsem brzy zjistila, že je špatné, tak vzledem k tomu že jsem ho tam dávala když už byl trochu větší a byl tak všehovšudy párkrát na 20 minut, tak jsem to neřešila. nicméně u druhého jsem ho normálně flákla do popelnice:)
takže ano, i noname ergonomická nosítka jsou. jen nemají jméno, obchody je neberou a tudíž se neprodávají. to ale neznamená, že jsou špatné…
@Pajulka2 ja mám amazonas. Firma vyrábí spíš šátky, ale má pár nositek ![]()
Ja jsem nosila jen párkrát, když nebyla možnost kočárku. Syn naštěstí kočárek snášel dobře a nebulel v něm. Chová a nosí se ale rád i teď.
Nosítka se hodně rozšířila, ale spousta žen si myslí, že si stačí mimino dát do nosítka a jít. Vyvrácené hlavičky neřeší. Skoro mám chuť jim říct, ať to dítě netrápí, ale je to jejich věc.
Za mě babyvak naprosto super úžasná věc! Měla jsem mimčo předčasně narozené, dávala jsem ho do vaku i s rychlozavinovačkou. Krasně tam usnulo a pak stačilo jen položit do postýlky a pomalu se z vaku vysunout. Neměla jsem možnost aby mi někdo poradil který šátek, jak vázat a podobně s nosítkama stejně. Když mimčo spinká tak ho na sobě nechci nosit celé odpoledně, vyvyzovat se z šátku je moc složité a co vím od kamarádky malou jí to jen vzbudilo. Babyvak sice vydrží jen na krátké období a také bych ho nedoporučovala tomu kdo má velké mimi, ale zavrhovat ho to ne. Já na něj nedám dopustit. Z nosítěk určitě jedině ergonomické.
Záleží také na ceně. kolik chcete investovat a také zda byste chtěla mít jen jedno nosícto na celé nosící období či jen na pár měsíců a potom zase jiné, nebo jich mít víc. Já jsem pro rostoucí a jedno nosítko za celé období. Měli jsme šátek, ale proto že jsem v něm nosila jen já, zatoužili jsme po nosítku, ale měla jsem krásného duháčka od LennyLamb a nechtěla jsem ho pustit do světa. Náhodou mi kamarádka půjčila nosítko VeKa a úplně jsme si ho zamilovali. Z finanční situace, ale i z toho důvodu že jsem nechtěla šátek prodat. jsem si nechala ušít rostoucí nosítko Veka právě z našeho milovaného šátku a druhou půlku jsem prodala, vyšlo mne tedy nostíko na 250,–.Je od 4 měsíců do 4 let. což je úúúplná paráda. Za nás musím moc doporučit, teď dcera má 11 kilo a na zádech ji skoro necítím. Mrkněte na VeKa nosítko na fb.
![]()