Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj, mate některá zkušenosti s nositkem Prenatal? Doporučily byste ho nebo raději vybrat jiné?
Mohla by jsi dat nejakou konkretni fotku toho nositka? nedari se mi to najit, tak nelze poradit.
Pokud je nositko na malinke miminko, je nejlepsi satek.
rozhodne ne nositka jako chicco, kde dite visi za rozkrok a ma vyztuzena zada.
Spravne ma mit miminko nozicky do „M“, kolinka vys nez zadecek a zada maji byt zakulacena, hlavicka polozena idealne na Tvem hrudniku…
Eva
@eloisen píše:
@ewes na krabici od výrobce jsou tyto fotky:
Nebrat!
Jak píše výše @ewes, dítě by mělo mít v nosítku zakulacená záda a nožičky do M - podsazený zadeček, nožičky dk široka roztažené a kolínka výš než zadeček. A vždycky čelem k nosiči. To je ergonomická poloha. Tady to nosítko má příliš úzký ten pruh mezi nožičkama, dítě v něm visí za rozkrok, nožičky má svěšené dolů, což zatěžuje kyčle i páteř a navíc to pro něj musí být strašně nepohodlné (zkus se tak někam zavěsit, schválně jak dlouho to vydržíš).
Najdi si na internetu něco o ergonomickém nošení a vyber ergonomické nosítko, případně šátek. Ergonomická nosítka jsou např. Manduca, Ergo, Kibi, Beco, Storchenwiege… a spousta dalších od velkých i malých výrobců. Pro malé mimčo (novorozeně) je taky fajn Caboo (vlastně předpřipravený elastický šátek), případně nosítko typu mei-tai (to spíš až pro trochu větší mimčo, které drží hlavičku).
Diky za rady! Tohle nositko jsme dostali od známých. Taky jsem o něm před tim neslysela. Chtela jsem tomu dat šanci a ušetřit, ale podle toho, co píšete, ho raději používat nebudu. Ještě jednou diky!
@eloisen aha, tak urcite podle fotek to neni dobre nositko. Bylo by nepohodlne jak diteti, tak nosicimu.
jak pise @Kassy bud satek a nebo nejake jine nositko. s tim, ze opravdu cokoliv v cem jde dat dite celem od tebe je spatne. a jeste pokud jsou v rozkroku jen jako takovy „kalhotky“ kde miminko visi jen za rozkrok, tak to take nebrat.
Eva
@eloisen píše:
Diky za rady! Tohle nositko jsme dostali od známých. Taky jsem o něm před tim neslysela. Chtela jsem tomu dat šanci a ušetřit, ale podle toho, co píšete, ho raději používat nebudu. Ještě jednou diky!
Asi takhle - pokud to použiješ jednou měsíčně na cestu k doktorovi, tak se nic nestane a dítě tím vážně nepoškodíš, jen to bude nepohodlné (a možná se setkáš s nějakou ergo-nosící aktivistkou, která bude mít potřebu ti to vysvětlit). Kvůli tomu bych tisíce do lepšího neinvestovala, když už tohle máte doma. Ale jestli máš v plánu nosit častěji, i třeba doma, tak určitě pořiď ergonomické, vyplatí se to ![]()