Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Dobrý den maminky.
Nechaly jste si ze šátku ušít nosítko? koupily jste si nosítko u některé šikovné paní, která nostíka šíje…??
U koho?? Doporučte!…dle čeho jste se rozhodovaly??
Děkuji ![]()
Ja mam Monilu ze satku, Skaldino ne… na Skaldino byly tehdy dlouhe dekacky, na Monilu uz je tak 14 dnu… Kazdopadne oboje je batoleci, to asi nechces. Jsou nicmene super ![]()
@Petrušačka Ja mohu doporucit Maked by Luccy. Na fb ma skupinku, je opravdu mooc sikovna a sije krasne veci! Jen musis pocitat s delsi odezvou, ma toho hodne ????
Nechávala jsem si ušít od nějáké Magdy, měla ten základ jména v názvu, ale je to dva roky a teď to nemůžu nikde najít… nosítko dobrý, ale skoro jsme nepoužívaly, mládě má rádo osobní prostor…
Mě se hrozně líběj MartyS, má stránku na FB. Plánuju koupit, až bude nějaká kačka na víc. Zatím máme Manducu a docela lituju, že sem nezjišťovala víc infa.
Můžu doporučit Maked by Luccy https://www.facebook.com/…dbyluccy.cz/?…
@Leeloo1 píše:
Mě se hrozně líběj MartyS, má stránku na FB. Plánuju koupit, až bude nějaká kačka na víc. Zatím máme Manducu a docela lituju, že sem nezjišťovala víc infa.
A v čem ti manduka nevyhovuje? Hodně lidí ji vychvaluje, já jsem narazila jen na námitky, že je vhodná spíš tak do 1 roku, i když píšou, že až do 20 kg. a martys asi už vůbec nejsou rostoucí, že?
@Leeloo1 @Normalnimatka
Mne tiež Manduca nevyhovuje, tie šátkové nosítka sú pohodlnejšie pre miminko aj maminku ![]()
Momentále rozmýšľam nad Monilu alebo Andala. Máte niekto skúsenosti?
@sinopea píše:
@Leeloo1 @Normalnimatka
Mne tiež Manduca nevyhovuje, tie šátkové nosítka sú pohodlnejšie pre miminko aj maminkuMomentále rozmýšľam nad Monilu alebo Andala. Máte niekto skúsenosti?
a víš o nějakým šátkovým velikostně co nejvíc univerzálním? když je mimčo malý, nosila bych v šátku, a když už je nepohodlný nosit na břiše (tak nějak od 8 kg třeba), tak bych brala šátkový nosítko. kamarádka mi doporučila Martys (nosila v girasolu, indijaani, zkoušela kibi a nevim, co všecko)jenže to martys je až od vel. 86 a dítě nemám úplně tabulkově velký, roste pomalejc, enž jsou udávaný velikosti, takže vlastně nevim co. a pořizoval jen na období jedný velikosti nějaký menší nosítko a pak kupvoat od tý 86, to se mi taky nechce…:/
a opravdu jsou ty šátkový pohodlnější? nedřou na ramenou? a daj se různě utáhnout? asi záleží, jaký jsou konkrétně..
@Normalnimatka
Pár báb si pochvaľovalo tu Andalu je to rastúce nosítko - https://andalacare.cz/. Malo by byť od 4och mesiacov do 3 rokov. Ja som teda iba narýchlo odskúšala Andalu a Monilu v jednom centre nosenia a boli pohodlnejšie než manduca, ale neskúšala som to na dlhší čas tak úplne neviem zhodnotiť
. To Monilu ma zasa 3 rôzne veľkosti, takže keď odrasie mimino, treba si kúpiť ďalšiu veľkosť - http://www.monilu.cz/. Zatiaľ nie som definitívne rozhodnutá, ale určite by som chcela radšej to šátkové nosítko.
@sinopea S andalou nemám zkušenosti, možná si ji ale časem taky pořídím. Mám Monilu baby verzi, na 7.5 měsíčního 10 kg syna asi 2 měsíce a nemůžu si to nosítko vynachválit. Syna jsem pohodlně nesla na 4 hod. tůře. Nosím pravidelně několikrát týdně od chvilky po několik hodin a syn je 99% času spokojený. Mám srovnání s manducou, velikostně je baby verze na délku jak rozepnutá manduca a na šířku ještě trochu širší. V pohodlnosti jasně vede Monilu. Manduca má snad jen lépe řešené dotahování přezek (hlavně bederáku) a je levnější.