Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj zkušené maminky. Mám 3 týdenní miminko a uvažovala jsem o nošení v šátku nebo v nosítku. Ještě, že jsem si před narozením miminka nic takového nepořídila, protože moje miminko fakt nebaví a nechce se nosit v klubíčku. do chvilky pláče. ale jak jí dám na „tygříka“ tak je okamžitě klid a spokojeně usíná…paní doktorka nám k tomu řekla, že je to prostě „břišní dítě“. Hledala jsem nějaká nosítka čí uvázání v šátku „na tygříka“ a nic se mi nepodařilo nalézt. Poradíte mi, jak to řešíte vy, které máte stejná břišní miminka? Celou dobu jí v ruce nosit nemůžu a když mi na ruce klimbne a položím jí do postýlky, tak se do 10 minut budí. Stihnu si tak dojít akorát na záchod. Je to problém tedy přes den, v noci spí v postýlce normálně.
Pokud vím, tak nic takového neexistuje. Půjč si někde ergonomické nosítko nebo ještě lépe šátek a vyzkoušej. Je to o dost jiné než v klubíčku, takže to, že se mu v náručí v klubíčku nelíbí, neznamená, že se mu nebude líbit v šátku. Jestli máš FB, přidej se do skupiny Nosíme děti a porozhlédni se i po regionálních skupinkách (odkazy najdeš v té „hlavní“), dělají se srazy, kde byste právě mohli vyzkoušet, holky poradí a pomůžou a sama uvidíš.
Nošení v klubíčku není stejná poloha jako v šátku. V šátku nebo nosítku se děti nosí vertikálně. Nosítko „na tygříka“ neexistuje a pokud chceš nosit, někde si šátek nebo nosítko půjč a vyzkoušej.
A hlavne bacha na nositka, kde se da dat dite celem ven..ta jsou spatna!!! Dite neni ve spravne poloze a vic bys mu uskodila, nez pomohla. Pro male mimi je satek nejlepsi nebo jsou i nositka vhodna od narozeni.
Díky moc, mrknu na FB a zkusím se na nějaký takový sraz podívat a nechám si tam poradit. I když bych si šátek půjčila, nevěděla bych pořádně co s ním ![]()
@etna1 ale jo, na youtube je spousta videí i v češtině, jak vázat. Není to vůbec složité, ken to chce trochu cvik, jako všechno. ![]()