Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
To ano, ale nikoho kdo by mi to mohl pujcit neznam. Mam dnes v noci zase o cem premyslet ![]()
a nebo zkus koupit nejaky na mmb pouzity - levne a kdyby nic tak ho zase strelis…ja taky dycky vymyslim ze neco „nutne potrebuju“ a pak mi to neda spat dokud to nemam ![]()
Hele když pominu, že poloha čelem ven není považována za ergonomickou, tak v takové poloze 9kg na břiše prostě neuneseš, odejde ti páteř
Když neseš 9kg na břiše v šátku čelem k sobě, má dítě těžiště těsně u tebe a jde to (i když na zádech se nosí líp).
Ale v poloze čelem ven má dítě těžiště někde daleko před tebou, to prostě nedáš ![]()
No to se celkem bavím, že bys litovala peněz, kdyby se v nosítku dítěti nelíbilo a ne toho, že mu zníčíš zdraví.
Doporučovat BB 9kg dítěti? Ha, to je snad špatný vtip ![]()
Jak už tady zaznělo, tohle „mučítko“ (nosítkem bych to nenazvala) naprosto nerespektuje zásady ergonomického nošení a poloha čelem ven - za to bych věšela do průvanu ![]()
S klokankou ti odejdou záda.
Ergo nosítko bez problému unese i těžší dítě (dá se nosit na zádech, na břiše i na boku). Na břiše klidně i 9kg dítě, na záda jsem přecházela, když měl syn asi 11kg.
Shrnutí: Čelem vpřed - NIKDY
Dívat se jen po ERGO NOSÍTKÁCH
Tak já mam beco a jsem fakt spokojená. Až tak zase se nevyznam celkově v nosítkách ale než sjem ho kupovala jsme projela několik diskuzí a hned jsme věděla že šátek nechci a hlavně aby z toho v pozdějšim věku neměl zdravotní následky a tak jsme šla do beca, malej nesnesl být v kočárku a nosítko nás zachránilo, je na mě přimáčknutý a kouká kolem sebe. Aby koukal dopředu bych enchtěla ani proto že to rpo to dítě neni nic moc aby víceméně rozrážel cestu
a ted je mu skoro 16m a někdy nosítko vezmu an malou vzdálenost když enchci tahat kočár a je stále spokojenej a na moje záda taky ok ![]()
Cokoliv, kde se dá dítě nosit čelem dopředu, NENÍ nosítko. Prostě ne. ![]()
Kristovanoho, kdo chce nosit, ať si laskavě přečte tohle.
Čelem vpřed (na břiše) bych nedoporučila.
10ti měsíční dítě bych dala na záda. směrem vpřed uvidí. Máš možnost šátek, s tím bych v 10ti m asi nezačínala. Pak ergo nosíto (manduca, ergo, Beco, Bondlino, event podle velikosti dítěte i nějaké větší batolecí) - to mi přijde jako optimální varianta. Dá se zapůjčit za poplatek třeba na týden. Jsovětšinou dražší, ale míň ztrácejí na ceně, take po prodeji ti vyjde celkově levněji,. Nebo kup rovnou z druhé ruky a ztráta bude minimální, ikdyby nevyhovovalo.
A nebo ta krosna- přide mi stále vhodnější, než klokanka. Nevýhoda je její vlastní hmotnost, v městském provozu (úřady, MHD, obchod) - jsi prostorově objemější a snadno něco smeteš; mění víc těžiště, než dítě těsně na těle, doba spánku - není fixovaná hlavička a hroutí se.
mikitaa píše:a nebo zkus koupit nejaky na mmb pouzity - levne a kdyby nic tak ho zase strelis…ja taky dycky vymyslim ze neco „nutne potrebuju“ a pak mi to neda spat dokud to nemam
JJ to je dobry napad pouzity, mrknu na to
Jsem rada ze v tom co „nutne potrebuju“ a pak nemuzu spat nejsem sama ![]()
Pro rypaly, jak jsem rekla ja to chci jen na minimalni noseni, obchod atd, na vychazky a dalsi preferuji kocar! Tak si myslim ze na takovou chvili diteti nic nicit nebudu!!!!!!!
Tak si myslim ze na takovou chvili diteti nic nicit nebudu!!!!!!!
Zkus se „na chvíli“ pověsit za rozkrok.
Jde spíš o pohodlí než o ničení.
Milá zlatá, ty to považuješ za rýpání, my myslíme na zdraví tvoje a tvého dítěte. Pokud chceš sobě i dítěti ničit páteř, konej dle své libosti. Ale tady sis aspoň mohla přečíst, že neděláš dobře.
A je jedno, že to máš „jen“ na nákup. Škoda, že si to visení na ten „jen“ nákup, nemůžeš vyzkoušet na sobě. ![]()
Nemate nekdo zkusenosti s nositkem Cybex Go? To vypada docela dobre a pokud vim Cybex maji dobre veci,ne?
Cybex dělá dobré golfky, autosedačky, ale co se týče nošení, tak produkuje jen KLOKANKY ![]()
V každém oboru jsou značky, které prostě umí, i co se nošení dětí týče.
Ergo nosítka: Manduca, Bondolino, Ergo, Beco,… Šátky: Didymos, Ellevill, Storchenwiege, Hoppediz, Nati, Girasol,…
To jsou ty nejoblíbenější a nejlepší. Zkus se na to mrknout.
Cybex neznám, ale protřečí si. Píší, že je ergonomické a zároveň, že se v něm může nosit čelem ven - pokud je ergonomické a respektuje správnou polohu kyčlí dítěte při nošení, nelze v takovém nosítku nosit čelem ven.
Jinak ano, pokud si myslíš, že je to dobrý nápad, kup si nosítko typu klokanka. Já teda když někoho vidím jak s tím jde, nechápu, jak v tom může někdo nosit.
Dítě je děsně nízko, takže těžiště je nejen od tebe (vzhledem k poloze dítěte čelem vpřed) ale i dole a táhne to ještě víc. Kyčle dítěte a páteř jsou v tak nepřirozené poloze…to je vidět i laickým pohledem přeci!!!! A co je to chvilka? Půl hodiny? Hmmm, jak už někdo říkal, zkus se sama pověsit za rozkrok na půl hodiny na lezeckou stěnu. Bude to žůžo.
Nošení na zádech je pohoda, jdi fakt spíš do normálního nosítka typu Manduca, Ergo atd. Já nosila na břiše čelem k sobě do 8 kg a stačilo mi to, začít nosit na zádech byla takováááá úleva. ![]()