Nositko pro 14 kg dítě 2024

970
25.8.24 11:35

Nositko pro 14 kg dítě 2024

Hezký den, doporučíte nosítko pro 14 kg dítě? Nikdy jsme nenosili, ale chystáme se na delší dobu do Španělska, kam by se nám hodilo. Moc dekuji za tipy a kde případně vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Velryba černá
25.8.24 11:46

@Mamca_1234 zkus se podívat třeba na FB po místních nosících skupinách, ženy tam na srazy obvykle něco dovlečou a můžeš vyzkoušet i s dítětem.

• Citovat
  • Upravit
970
25.8.24 11:51

@Velryba černá děkuju, mám už domluvené díky srazu 1 na zkoušku :) ale i tak bych ráda za tipy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
25.8.24 11:53

Měla jsem manducu a byla jsem spokojená. Používala jsem ji hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
961
25.8.24 11:55

@Mamca_1234
Víc než kila by pomohlo znát i velikost dítěte ☺️. Případně odkud jsi? :)

Příspěvek upraven 25.08.24 v 11:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
25.8.24 11:57

@Mamca_1234 ono každému sedne něco jiného, zvlášť u takto těžkého dítěte. Obecně je fajn třeba Skaldino, určitě nebrat Manducu, Ergobaby, apod, budou malá. Jinak výrobci normálně šijí i batolecí velikosti, případně i větší. Veka, Be Lenka, Monilu, Jožánek (ten třeba sedl mně), Lenny Lamb, Tula, Donkey… Je toho fakt dost.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
25.8.24 11:58

@Klarys1 váha je taky důležitá.

• Citovat
  • Upravit
961
25.8.24 12:00

@Velryba černá samozřejmě, ale pokud se budeme bavit o konkrétním tipu nosítka, tak se bavíme o konfekční velikosti, kvůli velikosti sedu. Což je nejdůležitější parametr. 14kg může mít dítě s velikostí 80 i 105

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.24 12:00

Máme Moisha Grow, je do 20 kg a 98 cm.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
25.8.24 12:01

@Klarys1 samozřejmě, ale pokud má dítě sedm kilo, dá se pohodlně použít takřka cokoli, při větší váze už málokdy. Proto to musí vyzkoušet.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
25.8.24 12:02

@Klarys1 čtrnáctikilové dítě bych například v Manduce nenosila, ani kdyby mu velikostně byla.

• Citovat
  • Upravit
961
25.8.24 12:12

@Velryba černá to ano. Ale samotná váha nic neřekne, proto jsem se ptala na velikost.

@Mamca_1234 takže jinak, aby nedošlo k nedorozumění,.když se tu chytá za slovo.
Pokud je dítě těžší, většinou je lepší tvrdý bederak- ty si třeba hrozně hrozně chválí holky u Kafky- to vídám jako jedno z nejchvalenejsich nosítek. Pokud se budeme bavit v lowcost, tak česká značka MartyS je super. Ovšem někomu nemusí sednou tvrdý bederak- a lepší je pro ně měkký, ale větsinou sedí u lehčích dětí. Oblíbené jsou třeba monilu. Jinak je výrobců hrozná hromada. Konkrétní model nosítka od každého výrobce se dá říct na základě konfekční velikosti dítěte.
Zároveň pokud se očekává nošení ve vedrech, bude pohodlnější třeba nosítko lněné než bavlněné.
Zároveň další super parametr po kterém koukat je pokud chcete nosit i na zádech, že lze utahovat popruhy na obě strany. Pokud je jen jednosměrné utahování, tak se to na zádech blbě dotahuje.
Pokud mate blízko do prahy- jsou obchody zkus nosítko nebo třeba šátky. cz kde se dají vyzkoušet různá nosítka i zapůjčit. Potom je skvělé najít na fb lokální nosící skupinu kde holky taky ochotně půjčí k vyzkoušení a poradí ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
25.8.24 12:14

@Klarys1 nikdo tě nechytá za slovo, akorát jsem nosila už před osmnácti lety a nanošeno mám víc než dost.

• Citovat
  • Upravit
961
25.8.24 12:14

@Velryba černá asi nemá cenu se víc bavit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
25.8.24 12:15

@Klarys1 asi ne, zjevně víš všechno nejlépe.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí

Baby vak