Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj, mám doma tříletou cácorku a protože jsme docela akční a chodíme ven na celý den, tak mi dítě venku i spí. Zvládneme spaní v nosítku, ale Bondolino, co jsme používali, už jí je malé… Opěrka hlavy už je krátká a sed je úzký, takže má z něj mravence v nohou…
Poraďte mi, prosím, nosítko pro předškoláka (3 roky a 13kg), používá ho někdo? Jaké máte zkušenosti?
Předem děkuju.
Skaldino. Ale čekací seznam je dlouhý, škoda že jsi se neptala dřív, na nosenideti.cz bylo na vanoce jedno k mani z druhé ruky.
Pak je ještě Petite panda a Blue bear.
No a pak jsou zahraniční, ale ty jsou asi prakticky nedostupné.
Já mám batolecí nosítko Skaldino .
Bohužel, jak píše Gladys, je na něj dlouhá čekací doba. Já jsem čekala 7 měsíců.
Momentálně má prý tvůrkyně seznam čekatelů dlouhý až někde do srpna 2011 ![]()
Kratší čekací dobu mají nosítka Petite Panda, zkus napsat výrobci, je taky z ČR
Bohužel, batolecích nosítek je u nás pořád nedostatek… Já mám Skaldino, čekala jsme na něj asi 5 měsíců…
A pak je samozřejmě možnost nosit v šátku… Já tříleťáka nosím, může mít taky těch 13kg. Jsou úvazy, ve kterých se dá dobře zajistit hlavička a některé děti dokážou spát i bez zajištění… Spíš bude problém, že te´d v zimě se na zimní oblečení zimně oblečenej tříleťák váže opravdu špatně, to bych žádnému začátečníkovi nedoporučila. Na tohle je nosítko opravdu lepší. Ale kde ho sehnat narychlo netuším.
Novire, no prave, satek je ted desne slozitej… a fixovat hlavu je po mne pozadovano ;o))))usne i bez toho,ale musim ji hlavu aspon necim zakryt…
Endy, šátek zas až tak složitý není, je to o zvyku.
Já radši sáhnu po šátku, když teda vím, že budu dýl nosit.
Nosítko beru jen na rychlé přechody, například, když se potřebujeme dopravit z parkoviště do nějakého obchodního centra.
Pokud jdeme někam na dýl, uvážu a mám klid. Šátek se líp přizpůsobí, jak nosiči, tak nošenci
Cappy, satek jsme taky obcas pouzivali, ale jak pise nOVIRE, NAVLECENE DITE SE MI TAM SPATNE DAVA A JDE O TO, ZE MI TREBA U AUTOBUSU ZACNE STAVKOVAT, ZE UZ NEBUDE TAPAT, ZE CHCE NEST A ZE BUDE SPAT…Jde i o mou pohodlnost, nositko je mi po zkusenostech s Bondolinem (poridila jsem si ho na druhe dite, prvni bylo satkovane) blizsi…
Pokud ho vsak nesezenu, tak budu muset ten satek znova zkusit, i kdyz to bude s vetsim ditkem vetsi drina a musim nastudovat nove pohodlne uvazy…
Endy mám také SKaldino, ale jak už psaly holky, čekačka je na něj opravdu dlouhá, já čekala 6 měsíců.
Holky přemýšlíme o dalším nosítku. Koukám na to skaldino. Petite pandu nemůžu najít žádný odkaz
tak nemůžu porovnat. Co je podle vás lepší?
@Blondie66 Petite panda je i na fb, ale myslim, ze uz nefunguje. PP jsem mela a spokojena jsem byla. Nemam porovnani se skaldinem (ktera ma jen dobre reference) ale jen s tulou toddler.
@Blondie66, ja poridila pro deti (1, 5 a 7 let) Tulu Todler… nejmladsi do ni dorostla az ted v roce a pul (predtim mela rovne nohy, mezi kolinky bylo moc siroke) a je to uzasne nositko, pohodlne, vyborne se dava i na zada…