Manduca - ušití doma?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
332
26.12.10 15:11

Manduca-ušití doma??

Ahoj holky,
prosím mám dotaz.
Budeme kupovat nosítko pro malou a asi mi dle diskuzí vychází že pořídíme Manducu.
Jen jak jí vidím na různách fotkách,tak mě to přijde jak kus takového hadříku s popruhy..
Vy co jí vlastníte,myslíte že by byl problém jí ušít kdyby si člověk udělal střih dle půjčené Manduci?
Je létková,nebo je tam nějaká zvláštní výztuha že by to nešlo??
Děkuji za váš názor. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
26.12.10 15:16

Ergonomické nosítko ušít doma jde, tak vlastně začínala většina českých batolecích nosítek, že si nosičky šili vlastní, protože batolecí (větší) byla prakticky nedostupná.
Po netu se potulují různé střihy na meitai, z těch návodů bych vyšla. Mei tai nemá tvarovanou zádovou opěrku, takže tam je potřeba stvořit nějaké záševky.
Za nejdůležitější bych považovala pevnost ušití, adekvátní přezky (přezky koupené ve švadlence nemají potřebnou nosnost, pozor!), správně všití popruhů. Takže pokud máš nějaké šicí vlohy, či máš někoho, kdo to umí, tak klíďo samodoma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
26.12.10 17:47

Já mám doma podomácku šité nosítko Skaldino (batolecí). Šije ho jedna zsloužilá nosnice na zakázku.
Doma bych se do podobných experimentů nepouštěla.
Možná by šel ještě ten meitai, i když u toho bych taky měla strach, že to rupne.
Kvůli jednomu nosítku by se ti asi nevyplatilo objednávat přesky (ty z galaneterky opravdu nebrat) ze zahraničí.
Všechna tahle na zakázku šitá nosítka mají za sebou spoustu testovacích prototypů, díky kterým se bezpečnost a funkčnost dostala na takovou úroveň, že můžou do prodeje.
Podle mě je nemožné, aby naprostý amatér doma spíchl bezpečné a funkční nosítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
26.12.10 18:11

Děkuji za rady.
Já mám textilku,takže šít trochu umím.Přesky bych taky asi sehnala třeba ve vybavení pro horolezce,kde to musí udržet dospěláka.
Ale je fakt že by se asi na tomhle nemělo šetřit-jde tam o zdraví miminka.Třeba by to nebylo tak vyvážené a páteř by trpěla..
Jen jak jsem se dívala na tu Manducu,tak mě to přišlo fakt jak kus hadříku :-) Nechápu co je na tom tak drahé..Ale všechno chápat nemusím,to je fakt :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
26.12.10 18:24

Proxa, jakmile mi přišlo doml Skaldino, spadla mi čelist.
Konkrétně to mé batolecí nosítko má opravdu hodně vychytávek, výrobci muselo dlouho trvat, než ho zdokonalil do nynější podoby, přijde mi ještě vymakanější než Manduca.
Já jsem ráda zaplatila šikovným českým ručičkám, je mi jasné, že za tím stojí spousta dřiny, vymýšlení, zdokonalování.

Co se manducy týče, platíš samozřejmě i za značku, i nápad něco stojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
26.12.10 18:36

Teď jsem se dívala na stránečky paní a je to fakt moc pěkné.Super že každý kus je originál.Šikulka
Ale já asi budu mít smůlu,protože jsme dostali pod stromeček nosítko Chicco You&Me,pokud by jsme chtěli tak jde ještě vyměnit v tom obchodě za jiné..Tak teď nevím jestli je dobré,nebo jestli si připlatit a koupit tam třeba tu Manducu.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
26.12.10 18:38

já si šila mei tai, jsem oděvník, neruplo nic, testovala jsem to i na synovi, 20kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
26.12.10 18:56

Proxa, to bude asi nějaká klokanka :-?
V tom bych své dítě nenosila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.12.10 19:01

Do nějaké klokanky bych nešla, není to zdravé pro páteř, ergonomická nosítka nezatěžují páteř.
Pokud máš možnost to vyměnit, tak za něco jiného než klokanku :wink:

U klasického meitai je všechno na vázání, ale pokud bys na to dala nějakou horolezeckou přezku, tak třeba si můžeš dát kolem pasu přezku a vršek mít vázací, například bondolino to tak má a je to super nosidlo, kdyby nemělo tak krátkou zádovou opěrku, tak v něm nosím do teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
26.12.10 19:07

Je to toto nosítko-viz fotka..

Tak já se asi poptám jestli by tam měli nějaké ergo nosítka a šlo by doplatit a vyměnit to.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
26.12.10 19:14
proxa píše:
Je to toto nosítko-viz fotka..Tak já se asi poptám jestli by tam měli nějaké ergo nosítka a šlo by doplatit a vyměnit to.. :think:

Doporučuji vyměnit. Toto je fakt hrůza. Nezdravé pro miminko, nepohodlné pro nosiče. Užitná doba max. pár měsíců (2-3).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
26.12.10 19:19

Proč myslíte že hrůza??Na stránkách Chicco píší že je to vlastně nejlepší nosítko co tam mají.. :think:
Mimčo jde nosit i čelem k mamče..Tak nevím..

Jinak ještě mimo diskuzi-vy chováte alpaky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
26.12.10 19:26
proxa píše:
Proč myslíte že hrůza??Na stránkách Chicco píší že je to vlastně nejlepší nosítko co tam mají.. :think:
Mimčo jde nosit i čelem k mamče..Tak nevím..Jinak ještě mimo diskuzi-vy chováte alpaky??

protože není ergonomické. Dítě visí za rozkrok. Nezravé pro kyčle, páteř… O pohodlí ani nemluvě Můžeš si to zkusit cvičně doma- vzít si pruh látky o šíři rozkroku a pověsit se do něj. Jak dlouho ti to bude pohodlné?
 http://www.nosenideti.cz/clanek.php?…

nechováme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
26.12.10 19:30
proxa píše:Jen jak jsem se dívala na tu Manducu,tak mě to přišlo fakt jak kus hadříku :-) Nechápu co je na tom tak drahé..Ale všechno chápat nemusím,to je fakt :-)

Tož si to zkus ušít a jsem si jistá, že to pochopíš :lol: :lol: Ke kusu hadříku to má daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
26.12.10 19:30

Aha,tak děkuji za rady.Tak snad půjde vyměnit.Chodíme rádi na tůry a budeme ho asi často používat,takže bych byla ráda ať je co nejlepší pro mimi.

Díky moc za šátek-přečtu. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko