Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj holky,
pročetla jsem spoustu diskuzí tady na emiminu i jinde o nosítkách a teda moc rozumná z toho nejsem. Moc prosím o radu a zkušenosti, jaké nosítko je vhodné pro prcka. Mám doma 5.týdenního chlapečka a jak tak koukám tak bude nosící
A myslím, že do budoucna nosítko využijeme také hodně (výlety atd.). Jak jsem pročítala tak nosítko musí být ergonomické. Našla jsem tedy hodně chváli na Manducu, Beco, Ergo a i jsem našla Liliputi (tady je na něj odkaz: http://www.branakdetem.cz/…tai-liliputi. Holky, nemáte s některým z těchto nosítek zkušenost? Vím, že by bylo rozumné vzít prcka a nosítka vyzkoušet, ale on je ještě malinkej a je navíc zima tak ho nechci nikde moc tahat po obchodech. Budu moc ráda za každou radu nebo osobní zkušenost
Děkuju moc, Veronika ![]()
Já mám doma Beco, pořídila jsem ho, když byl malé měsíc. Od té doby ji nosím. Nejdříve s novorozeneckou vložkou, pak bez ní. Nosím ji i teď a má rok. S Becem jsem moc spokojená.
Některé internetové obchody zasílají nosítka na vypůjčení, tak můžeš zkusit i to.
Ahoj, když jsem si kupovala Ergo, byla jsem bezradná jako Ty. Nemá někdo z kamarádek, že bys vyzkoušela? Dívala jsem se na www.nosenideti.cz a pak jsem si psala s paní a ona říkala, když jsem váhala mezi Manducou a Ergem, že je nejlepší to vyzkoušet, jak to bude sedět Tobě. Jsem rozměrnější, tak mi doporučila Ergo, že Manduca spíš sedí drobným a hubeným.. Ale co jsem viděla, tak třeba Ergo už prodává Kika, je možné si to určitě vyzkoušet, jestli ji máš po ruce..
Tady můžeš kouknout, zasílají na zkoušku Ergo a Manducu ![]()
http://www.detiamiminka.cz/…vna-nositek/
Taky mám Beco a jsem spokojená:) Jen mi pobčas sjíždí jeden popruh z ramene, jenže já nosím ještě přes rameno tašku jako křížem. Tak to bude možná tím
. Dřív jsem totiž nenosila a nestávalo se to. Dříve jsem nosila batůžek. Malá má 16měs a pořád nosím vepředu a ještě mě nic z toho nebolí:D. Na zádech se nějak bojím, že bude otrávená, že mi nevidí do obličeje, nebo že se bude nudit a nebudu jí moci podávat všechno:D.
Nosila jsem asi od 3 týdnů. Nebyla tam ani vidět:D.
Lakynka, já taky nosím zatím jen vepředu. Na záda jsem si ještě netroufla. Tak ráda slyším, že ještě v 16m nosíš malou vepředu ![]()
mám manducu, vybrala jsem jí proto že je ergonomická a má novorozeneckou vložku - nosím od 3 týdnů a spokojenost
Jo a měla jsem možnost vyzkoušet už i s malou Manducu a taky dobrá. Jen mě vadilo to pevně vyztužení na břiše. Ale zas popruhy má možná lépe řešené. Ale zas nejde přendat tak, aby dítě nevypadlo, druhému člověku:). A taky mi u Manduca vadilo, že se ta novorozenecká vložka nedá nastavovat
. Je to prostě o vyzkoušení a uvážení:)- když jsem kupovala já, zkoušela jsem na veletrhu, jinde možnost nebyla, žádné půjčovny, takže to je dneska super.
Jo a malá je docela prcek, v 16-ti měs má cca 10kg, víc ne. A 76cm. Tom byl vždy větší, toho nevím, zda bych takhle nesla. Kamarádka nosí v Manduce taky a pořád taky vepředu:)(20měs, 13kgholčička). No problem.
Já mám Ergo, Daníkovi bude rok a taky nosím vpředu
…taky je mi to pořád tak nějak příjemnější, tak jsem ráda , že nejsem sama
Mám z toho fakt radost, pač jsem si myslela, že jsem asi jedinej pošuk , kdo nosí roční dítě na břiše ![]()
A omlouvám se , že jsem tak nějak mimo téma…
Ale jak dororučují ostatní…zkusila bych někde vyzkoušet, pokud je monžost…a pokud ne, tak prostě risknout to, co se ti zdá nejlepší pro tebe…eventuelně pak prodáš a koupíš jiné…pokud to neklapne ![]()
Holky, děkuju moc za Vše rady a zkušenosti!!!
Tady v Hradci to je na dětský obchůdky docela bída. No a jak jsem psala, malej je opravdu ještě malej
a navíc to počasí nám taky moc nepřidá, takže jedine zkusit půjčit někde na netu.
V Hradci se ale pořádají celkem pravidelně srazy nosnic a o nosítka tam určitě nebude nouze ![]()
Domluv se s holkama:
také jsem strašně toužila po nosítku a pak šátku, nejdřív jsme pořidili Ergo, je super pohodlné, malá měla frejkovu peřinku, tak jsme vybírali opravdu opatrně kvůli kyčlím, nakonec jsme koupili a byli šťasní jako blechy…no a jak to dopadlo? Nosítko nám leží 2 měsíce v krabici, protože naší slečně se tam nelíbí
Takže podle mě ať se rozhodneš pro jakoukoliv značku, nejdřív bych si jej půjčila, jak psaly holky ty weby a pak teprve kupovala, protože přece jen ty kvalitní nosítka jsou drahá ![]()
Určitě bych si to prvně od někoho nebo z půjčovny půjčila na zkoušku, jsou to poměrně drahé věci.
já nosila ze začátku v šátku, pak mě přestalo bavit vázání a pořídila jsem manducu, aby mohl nosit i manžel. Že je manduca pro drobné postavy - tak to nevím, manžela je kus a nosí občas taky.
Ale používala jsem to až tak od 4.-5. měsíce, až měla zpevněné záda.
Jo a nosím převážně na břiše a tam budu nosit do té doby, než si uvědomí, že se maminka netahá za vlasy ![]()
My máme Bondolino a jsem moc spokojená, původně jsem chtěla Beco nebo Manducu, ale po vyzkoušení mi Bondolino sedlo nejlépe.Nosíme od šesti týdnů, hlavičku krásně fixuje kapucka. Malýmu se nošení moc líbí a vždy po chvilce usne. A taky mi na bondolinu přijde šikovné, že se nemusí přenastavovat všechny ty přesky, když třeba nosí manžel - kolem pasu je na sucháč a nahoře má jen dva dlouhé popruhy, které si překřížíš na zádech, utáhneš dle potřeby a zavážeš kolem pasu. Ale jak už psaly holky přede mnou, opravdu to chce vyzkoušet, každému sedne jiné nosítko
Mamky, mám radost, že manducu nezatracujete - já jí mám objednanou a musela jsem to risknout bez zkoušky, docela to spěchá - malá je hodně chovací a já s ní neudělám vůbec nic. U manducy mě přesvědčila nosnost až do 20 kg a to, že je na malé postavy - mám 160 cm
Jsem na to zvědavá. Víc než, že se jí v tom nebude líbit, se bojím toho, že mě budou hodně bolet záda ![]()