Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj, jaké je nejlepší ergonomické nosítko pro novorozence z vašich zkušeností, prosím vás? Budu muset lítat na venčení se psem a kvůli tomu nechci vypravovat celý kočárek
Myslím, že ergonomické nosítko bude pro tyhle případy ideální. Šátek nechci, mám strach z vázání - nosítko si jednou nastavím a pak už jen připnu. Díky za rady, zajímá mě i poměr cena/výkon ![]()
Pro novorozence je fajn třeba Emeibaby. Na první měsíce je ideální, samozřejmě že takové pohodlí jako v šátku nebude mít dítko v žádném nosítku.
@Jabea Já bych se šátku nebála, natrénuješ jeden úvaz a pak už to jde raz dva. Malýho do šátku zašněruju během chvilinky, ale nosím ho teda i doma, protože špatně odkrkává a nemůžu ho pořád nosit v ruce, musím se věnovat dceři a fungovat doma.
Pro novoše je lepší šátek
mmchdm, i do manducy se dá koupit novoš vložka, ale neznám nikoho, kdo by měl nejmenší mrně v jakémkoliv nosítku ![]()
V manduce novovložka je, ale nikdy se mi v tom takhle male dítko nelíbilo.
Zvažila bych určitě toho Storcha nebo nějaké šatkové třeba flytai od fidelly apod
@Suzuveverka Díky, ale fakt ne, nechci, i s ohledem na to, že bude nosit manžel, u šátku by se vztekal ![]()
@Fjodorka @martina.se Díky za vaše tipy - zvažuju Manducu nebo Storchenwiege. Storchenwiege je prý vytvořeno zejména s ohledem na nošení nejmenších novorozenců, Manduca má novorozeneckou vložku, měla by být jako součást nosítka. Storchenwiege (1 790 - 2 660 Kč) vychází dokonce levněji než Manduca (2 490 - 3 220 Kč).
Příspěvek upraven 19.03.16 v 15:34
@quinny To je druhá věc - já si akčně připravím a koupím dopředu supr ergo nosítko a prcek mě pak vypeče a nebude v tom chtít pak být
![]()
@Jabea nemáš v okolí nosící skupinu? ideál by bylo to vyzkoušet.
já zkoušela manducu, absolut nesedla, šli jsme do šátku.
@martina.se Jsem z Hradce Králové, po skupině popátrám, díky za doporučení. Existuje nějakej web nosících skupin, prosím? ![]()
@Jabea jestli máš FB, tak je skupina nosíme děti - celostátní, v ní najdeš odkazy na jednotlivé regionální skupiny. U nás jsou běžné srazy, půjčování nosítek, šátků atd.. takhle to funguje téměř všude. Přidej se ![]()
@Jabea nebo ještě nosenideti.cz, tam je taky spousta info, bazárek atd..
a diskuze též.