Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@Jabea Někdy mají nosítka na vyzkoušení i lektorky šátkování, měla jsem od jedné půjčené šátky, nosítka měla určitě taky. Navíc teda poradila s výběrem.
Manduca není vhodná na novorozence, ani s vložkou. Nejlepší je prostě Storch, ostatní nosítka jsou spíš od několika týdnů, než dní.
@Jabea píše:
@martina.se Díky!
není zač. Určitě v okolí najdeš „děvčata“, co nebudou mít problém se sejít, vyzkoušíš atd
ono je to lepší.
@Fjodorka Proč Manduca není vhodná pro novorozence, když má novorozeneckou vložku a ortopedicky správnou M polohu nožiček, prosím?
@Jabea je moc velká. Tolik se nepřizpůsobí tělu malého novoše.
Jsem schválnně zkusila malého dát do manduky a hroutí se mi do strany - jsou mu dva týdny, má něco přes 3,5kg. Dceru jsem v manduce začala nosit až v necelém půl roce, to už bylo bez problému.
@Violet83 my jsme používali nosítko Manduca a maly v něm byl velmi spokojeny ![]()
@Barbora505 ono dokud nevyzkoušíš něco lepšího tak spousta věcí se zdá super a může vyhovovat.
Ale ver ze u malého miminka je velký rozdíl jaké polohy a opory dosáhneš v šátku a jaké v manduce
Ahoj maminky zvažuju koupi nějakého nosítka jelikož rádi chodíme po lese a s kočárkem se bohužel špatně houbaří..
Můžete mi prosím doporučit nějaké dobré nosítko? Synovi je 9 měsíců a má 10kg. Jde mi o to, že nejsem žádný nosící typ. Syna bych nosila maximálně, když bychom se rozhodli jít do lesa max. na hodinu až dvě 2× týdně. Můžete mi prosím doporučit nějaké to nosítko a hlavně né moc drahé. Děkuji
@Ivulka88 Když pročteš tuhle diskuzi, tak nějaké tipy najdeš. Chce to nějaké ergo nosítko, kde bude mít dítě správně nožičky - hezky do písmene M. Ne klokanku, kde mu nohy visí dolů a ještě to může řezat do rozkroku.
Vhodná nosítka jsou třeba Manduca či Ergo. Jestli jsou nějaká levnější kvalitní, to nevím. Pokud chceš ušetřit, podívej se po bazarech (třeba tady na Emiminu, že
, určitě seženeš použité.
Ahoj, my máme Kibi a jsme stále spokojení, existují ještě krosničky, ale nevím, zda malý už sám sedí, většinou ty krosny jsou ale s nějakou konstrukcí, takže těžší než nosítko. Nevím, zda bude malý na břiše či zádech, moc si nedovedu představit, když bude na bříšku sbírat houby, ale houbař nejsem, tak toto neřeším, jen vím, že když malý něco hodí na zem a mám ho v nosítku, tak je dost mazec se s ním ohnout, jde to, ale je to náročnější, věřím, že něco vhodného vyberete..chce to ale asi i vyzkoušet osobně, ne vše některým dětem vyhovuje
@lucypaja Mě šlo čistě o to abych se s tím mohla procházet sbírat houby bude tatínek.
Právě máme ještě staršího syna 4 roky a rádi chodíme na výšlapy a né všude se dá jet pěkně s kočárkem. Tak by mi vyhovovalo nějaké to nosítko. Dívala jsem se na bazárkové a chico se dá sehnat do 500,–. Ale vadí mi jak tady psala @iila, že by mu ty nožičky vyseli a nechci aby to měl zařezané a nějak mu v tom bylo nepohodlně. Dívala jsem se na kibi a manducu, ale i bazárkové jsou 2000 a více. Manduca je o něco levnější, ta se dá sehnat kolem 1500,–, ale i tak mi to příjde dost. Zaujal mě i ten mei tai, ale uplně nevěřím, že by se mi to zavazování nějak nerozjelo.
@Agneth To je asi na způsob šátku ne? ![]()
Já se přiznám, že jsem v tomto ohledu dost neznalá. Máme rádi kočárek, ale teď by se hodilo i nějaké to nosítko a to mei tai nosítko mě zaujalo. Je to tedy v pořádku z hlediska pohodlí a zdravotního? Máte přímo s tímto nosítkem zkušenosti? ![]()
@Ivulka88 Mei tai je nosítko, ne šátek. Nemyslím si, že by se mělo zavazování nějak rozjet. Jen počítej s tím, že u takto velkého dítěte to bude spíš jako nouzovka (klasická nosítka by Ti byla asi pohodlnější). Zas na druhou stranu, bude výrazně komfortnější než klasické klokanky a pokud neplánuješ nosit pravidelně, nebála bych se ho. V nejhorším ho dáš na chvilku tatínkovi. ![]()
Možná ještě tip - kdybys o něm uvažovala, zkus vybírat s polstrovanými ramenními popruhy.
Pak mě napadají ještě šátková nosítka - osobně jsem nezkoušela, ale údajně jsou moc fajn. Jen teda vůbec nevím, jak se pohybují cenově.