Jaké nosítko pro miminko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17050
10.12.10 12:55

X-kathrine: neboj, záda tě rozhodně bolet nebudou!! Jak jsem psala, v Manduce jsem nesla tehdy roční dceru asi na dvě hodiny na procházce. V pohodě:). Jsem taky malá 162cm a pamatuji si, že jsem zkoušela Beco i v těhu a ty záda to tak pěkně drželo:D. Bylo to příjemné i bez mimča. A taky jsem zkoušela v těhu s velkým bříškem nést syna staršího. Tehdy měl 16kg a bylo to super, jakobych nic nenesla:D. Samozřejmě to bylo jen na chvilku, ale překvapilo mě, jak to tu váhu rozkládá. Měla jsem ho na zádech.
Manduca mi přijde, že má užší ty popruhy, což je možná lepší pro ty menší postavy :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
10.12.10 13:29

Jé, tak to děkuju moc za příspěvek, to mám velkou radost :dance: známá měla chicco a nedoporučuje nejen kvůli kyčlím, ale i kvůli zádům, že prý hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
10.12.10 13:34

x-katharine, Chicco vyrábí klokanky, nerespektují správné postavení kyčlí a zádíček.
Navíc většinou nebývají ani moc pohodlné pro nosiče, špatně rozkládají váhu dítěte.

Nosnost u Manducy je orientační. Většinou kolem cca roku a půl až dvou let přestávají být tato nosítka pohodlná - nožky už začínají viset dolů, pak je lepší přesedlat na nějaké batolecí nosítko (Petite Panda, Skaldino, atp.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
10.12.10 13:52

No na to Chicco jsem fakt chválu neslyšela (a to jsem si původně říkala, je to Chicco!!!) ještě, že jsem si před objednáním taky něco přečetla. Jsem na to zvědavá - dneska manducu nepřivezli, snad v pondělí. Hrozně moc si od ní slibuju, doufám, že se v ní tý naší treperendě bude líbit. Ale zatím všude čtu jen chválu, tak snad :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
10.12.10 13:57

x-katharine, chápu, člověk se v tom moc nevyzná, tak věří osvědčené značce, že vyrábí pro děti neškodné pomůcky.
Před každou koupí je dobré si najít nejdřív nějaké reference či zkušenosti druhých.

Hlavně si od ní neslibuj to, že do ní dáš své dítko, sedneš na gauč a budeš odpočívat - to bývá největší kámen úrazu.
Většina dětí potřebuje při nošení rytmické pohupování - prakticky jakýkoliv pohyb, nejlépe však chůzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
11.12.10 11:17
Amber píše:
Ahoj, když jsem si kupovala Ergo, byla jsem bezradná jako Ty. Nemá někdo z kamarádek, že bys vyzkoušela? Dívala jsem se na www.nosenideti.cz a pak jsem si psala s paní a ona říkala, když jsem váhala mezi Manducou a Ergem, že je nejlepší to vyzkoušet, jak to bude sedět Tobě. Jsem rozměrnější, tak mi doporučila Ergo, že Manduca spíš sedí drobným a hubeným.. Ale co jsem viděla, tak třeba Ergo už prodává Kika, je možné si to určitě vyzkoušet, jestli ji máš po ruce..

8-o Koukala jsem na ceny,pro nás trochu nedostupný,ale do Kiku dneska určo zajdem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
11.12.10 16:26
petrusepetrus píše:
8-o Koukala jsem na ceny,pro nás trochu nedostupný,ale do Kiku dneska určo zajdem :lol:

Já Manducu kupovala z MMB už použitou (což na ní není znát) - za polovic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
14.12.13 12:08

Kdyby nekdo chtel, prodam baby bjorn nositko ( starsi typ, ale v perfektnim stavu) za 1200,–. Kdyz tak napiste do zprav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
25.4.14 11:40

Jaké nosítko pro mimčo pro vysokého chlapa?

Poradí někdo, jaké nosítko je vhodné pro vysokého trochu většího chlapa? Na první dceru jsem si koupila nosítko ergo baby, pro mě bylo docela dobré, ale manžel je vysoký a v té době měl 120kg a prostě mu vůbec nesedělo. Mám teď 4 měsíčního syna a chtěla bych nějaké nosítko na teď občas na zahradu a na výlet a i když bude trošku větší (např. kolem roku, než bude pořádně chodit) déle už ho určitě nevyužiju, ale aby ho občas mohl nosit i manžel. Dnes už má o 20kg míň, ale vysoký a velký je pořád :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
25.4.14 11:44

@anna21 co to znamená vysoký?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
25.4.14 11:44

@anna21 bondolino :palec: uvážeš kolem sebe jak potřebuješ, neomezují tě ucha a sponky. nosil v něm i břuchatej děda a spokojenost ;-)

• Citovat
  • Upravit
11439
25.4.14 11:46

http://www.nosenideti.cz/clanek.php?…

Cituji:
*Jakou tělesnou konstituci budou mít nosící osoby?

Malé a štíhlé ženy do cca 160cm - vhodné Manduca (bederní pás na bocích), Storchenwiege při nošení malých miminek, Bondolino
Střední postavy muži i ženy - hodí se veškerá nosítka

Větší konfenční velikosti -omezující je zejména maximální šíře bederního pásu, věnujte pozornost následujícím mírám:
Ergo - 110cm + 130cm s prodloužením, Ergo Sport - 125cm + 145cm s prodloužením
Manduca - 140cm
Bondolino - 98cm
Storchenwiege - 140 cm u malých miminek, 164 při nošení velkých dětí
Liliputi - 125cm

Vysocí tatínkové nad 190cm - díky konstrukci ramenních popruhů vhodné Manduca, Ergo Sport, nosítka s popruhy bez spon - Storchenwiege a Bondolino. Ostatní nosíka je třeba nosit s bederním pásem vysoko v pase, aby polstrování ramenních popruhů bylo na ramenou.*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
25.4.14 11:50

Manžel má 192cm a teď cca 100kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
25.4.14 11:52

@Fjodorka já jsem malá 160cm a 52kg a sedělo mi jen Bondolino. Manduca, Ergo a další mi byly všechny velké a nemohla jsem je na sebe pohodlně nasadit :nevim:
ale to chce vyzkoušet.. běžte do obchodu s nosítky a vyzkoušejte, každému sedne něco jiného

• Citovat
  • Upravit
16365
25.4.14 12:09

@anna21 manzel 2m a manduca 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat