Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@paandatko píše:
@Ivulka88 Pokud mas fb mrkni na skupinku nosime deti, tam ti moc radi poradi. Nositek he cela rada, rostouci nebo ne, satkova nebo latkova. Je jich opravdu hodne.Je tam i prodejni album. Nebo pak jsou u nas pani, ktere ergonomicke usiji, treba Veka, MartyS, Noiga, Andala.
Vse je na i na fb.
to je asi nejlepší, tam se fakt dozvíš všechno ![]()
Maminky, rozhodla jsem se, že pořídím nosítko… Nikdy jsem nosítko nekupovala, ani jsem nechtěla, ale teď jsem tak nějak změnila názor… Ale jaké vybrat? Je jich tolik
Vím, že musí spňovat nějaké normy, ne? Chtěla bych hned od mimi, ale nechci šátek… Jaká nosítka se osvědčila vám?
@Magdulkaa-každému sedne něco jiného, jak mimču tak nosiči, hlavně, aby bylo ergonomické nejlepší je navštívit nějaký odborný obchůdek, kde i poradí, vyzkoušíte..někde i půjčují na vyzkoušení, my teda nosili až od cca 3měs a máme Kibi, do cca roka dítěte je dobrá i Manduca, ale když je pak dítko větší rádo z nosítka jakoby ze stran vyčuhuje a naklání se..opravdu je fajn vyzkoušet…mimčo by mělo mít tzv. podsazený zadeček tj. kolínka výš než zadeček..
@Magdulkaa píše:
Maminky, rozhodla jsem se, že pořídím nosítko… Nikdy jsem nosítko nekupovala, ani jsem nechtěla, ale teď jsem tak nějak změnila názor… Ale jaké vybrat? Je jich tolikVím, že musí spňovat nějaké normy, ne? Chtěla bych hned od mimi, ale nechci šátek… Jaká nosítka se osvědčila vám?
pokud chcete nosítko hned téměř od narození, tak to máte celkem snadný výběr, těch je opravdu minimum, napadá mě vlastně jen jedno…obecně se ostatní nosítka doporučují tak od 4.měsíce.
Za me rozhodne manduca, satek se mi nedarilo „instalovat“
Manduca jednoducha, skladna, vyuzivam pri nakupech a i pri domacich pracich.
Taky doporučuji manducu. Jednoduchá instalace, je od narození (podrži mimču hlavičku)a nemůžeš ji špatně instalovat jako u šátku. Nosí i tatínek, takže je to fakt jednoduché. Používám na domácí práce, případně se osvědčila i při prdíkách.:-)
My máme Kibi a chtěl v něm být, spal v něm a má ho stále rád, ze začátku teda vyžadoval chůzi, ale jak si zvykl, tak sme ho používali i doma, jeden čas i na uspávání.
@Aiuska-je to ergo nosítko dá se nosit na břiše, zádech i na boku, já teda stále nosím na břiše, zádová opěrka je nastavitelná, takže „rroste“ s dítětem, my jsme spokojení, více třeba na