Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@Terkel92 ještě se dá koupit noiga a paní ti do ní ušije i novorozeneckou vložku. Je cenově dostupnější než manduca a mě i víc vyhovovala. Manduca mi přišla hodně tvrdá, nepoddajná a do noigy mi malá pěkně „zapadla“. Každopádně nejlepší pro tak malé mimi je šátek a možná by se ti líp vázalo s pevným šátkem a ne elastickým.
odkaz na tu noigu
http://www.maggion.cz/
@Novire V šátku nosíme ve vertikální poloze - horizontální (kolébku) už vůbec nesnesl a hrozně se vztekal - myslím, že mu i dost vadí látka přes hlavičku (i s čepičkama máme boje
)
@saadet pokouknu po tom, díky ![]()
@Aries6 Čenda má dnes měsíc, takže prcek a jestli to opravdu není dobrý, tak ho do toho už nevložím, i přes to, že v tom tak krásně usnul ![]()
@Ladie já teda zkusím zabojovat s tím šátkem a do budoucnosti pořídíme nějaký ergonomický nosítko - nosí se velmi rád:)
@aajulinka děkuji
kouknu na to
Ještě jednou díky - nakopli jste mě do toho šátku - takže dneska bude šátkové odpoledne a to by bylo abych ho hezky neuvázala
…jen mám vždycky pocit, že ho tam nemám usazeného správně, sice kyčle a ramínka má ve stejné úrovni, ale přijde mi takový nestabilní a moc umáčklý
…jinak nožky mám dávat pořád do žabičky?
@aajulinka elastický šátek už doma mám a teď ho měnit nehodlám, docela jsem do něj zainvestovala - ale štve mě, je dost dlouhý a přijde mi, že prcek je v něm takový utisklejší ![]()
@Terkel92 Tak šátek, ten je super. A děti jsou v něm takové hodně zmáčklé, to je ale dobře
Tak uvidíš, co dál ![]()
@Aries6 ač je u mě rád, zmáčklý moc rád není - ale bude si to muset oblíbit, když jsem do něj investovala tolik ![]()
Už jsem ale přišla na chybku - vázala jsem elastik podle videí s normálním neelastickým šátkem, teď jsem se podívala na videa přímo s Boba wrap a zdá se, že to půjde
díky
@Terkel92 Tak to jo. Já s elastikem nemám zkušenost, ale už jsem tady četla, že se váže jinak. Tak hodně zdaru ![]()
@Terkel92 Jestli ti roztahne nozicky, tak ho uz do zabicky nedavej. Je to lepsi bez ni.
Kdyby mel nekdo holky zajem, tak prodavam Manducu (nosena pouze na uspavani) v zaruce za 2000kc new style cerna
Dobrý den, mám v plánu kupovat nosítko a podle diskuzí je Manduca oblíbená. Máte ji ještě na prodej? Odkud jste? můžete poslat foto? můj mail: janabrnova@seznam.cz.
Ahoj holky, potřebuji poradit, máme 5m holčičku a přemýšlím jaké nosítko na ni použít
v šátku totiž vydrží tak 20minut, asi se jí nelíbí jak je tam na mě připláclá nebo nevím
ale chtěla jsem se zeptat, když bude třeba hodinu v nosítku…tak jaké nosítko…jsou nutná ta ergonomická jako je Manduca, Ergo nebo Beco nebo můžeme koupit nějaké obyčejné (Babybjorn), malá drží hlavu, má osm kilo a chtěla by čučet při nošení ven
může být třeba v Manduce dítě obličejem ven…?
díky
V žádném ergonomickém nosítku nemůže koukat obličejem ven, visítka jako např. Babybjorn nejsou vhodná v žádném věku. Pokud chce koukat, zkusila bych už nějaký úvaz na záda v šátku, tam lépe uvidí. Nebo koupit nějaké ergonomické nosítko, ale nemyslím, že to vyřeší ten problém, nejlépe je to někde vyzkoušet.
@Conulka visítka (Babybjorn) nekupovat a čelem od nosiče nikdy nenosit, to radši nic
jestli nechcete investovat do nových kousků, tak mrkněte do bazárků, ale prosím kupte něco ergonomického, jde o zdraví vašeho dítka
Ahaaa, to jsem tušila, že ty visítka nejsou ok, akorát jsem marně doufala, že u starších mimin už to tolik nevadí
tak nic, tak pořídíme asi manducu a bude na zádech koukat přes rameno
@Conulka píše:
Ahaaa, to jsem tušila, že ty visítka nejsou ok, akorát jsem marně doufala, že u starších mimin už to tolik nevadí
tak nic, tak pořídíme asi manducu a bude na zádech koukat přes rameno
v manduce ti jeste nejakou dobu pres rameno neuvidi, pokud chces dite nahorena zadech, tak v satku.