Manduca a běžky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
314
29.11.10 20:48

Manduca a běžky

Ahoj,
máte někdo zkušenosti s běžkováním a dítkem v Manduce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6093
29.11.10 20:49

doufám, že nikdo.. :-?

EDIT: Podobná Diskuze už tady byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.11.10 21:12

A já jsem myslela, že na mě jdou z té představy mrákoty, protože nelyžuju :lol: :lol: :lol:

Nevím, přijde mi to nebezpečné kvůli pádu - ta možnost je vždycky. Na kolo bych s nosítkem taky nesedla - a to jsem z kola spadla naposledy asi před 7 lety :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
29.11.10 21:25

nekamenujte, ale já mám …
resp. - já osobně bych na to nevlezla, ale manžel s Vojtou na běžkách v manduce jezdil. jednu sezonu. na další jsme pak pořídili croozera a musím říct, že je to daleko lepší. pohodlnější pro dítě, nehledě na jeho bezpečnost.

ale je pravdou, že můj muž na běžkách nikdy v životě nespadl, jezdí i jizerskou padesátku apod., .. jezdil s ním opatrně a ani já, jako maximální strašpytel, jsem se nebála, což už fakt něco znamená!!!! (taky záleží na trasách, které se jezdí, musí to být dobře upravené ne frekventované stopy atd. atd.)

ale rozhodně nikomu, kdo není takhle absolutně jistý lyžař, nedoporučuju..! pro „normálního“ člověka (klasického, byť dobrého, lyžaře) je to nebezepčné..- resp. pro dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
29.11.10 21:34

my máme doma croozra pro 2 děti, ale nevím, jak na ty běžky. Jestli se to utáhne,musel by určitě manžel, mých 55 kg by to určitě neutáhlo. Máte někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
29.11.10 21:52

jo, ale manžel utáhne jednocroozera. vloni s dvouleťákem. ale on má fakt páru. já to neutáhla ani s jedním, a to mám (za normálních okolností :mrgreen: ) těch kilo 65..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
29.11.10 21:59

hm, my bychom tam měli 3leťáka (15kg) a roční holčičku (8,5kg), tak to by byl asi dost záhul, proto jsem se ptala na tu manducu.
Ale neuvědomila jsem si rizika, tímto se omlouvám!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
29.11.10 22:11

takk to fakt nevidím.. :-? on i dvouleťák 14kg je síla utáhnout.. natož více dětí.. ale záleží, jak je muž zdatný a kde byste jezdili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
29.11.10 22:24

ono zalezi kde a jak bezkujes…kdyz si vyberes pohodovou rovnou trasu…tak pokud to umis tak vidim podobny riziko padu jak pri chuzi(taky se muze stat ze spadnes). ja s malou v nositku jezdila loni po porodu ale fakt jen po rovine a takovym hodne klidovym spis chuzovym prochazkovym tempu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
29.11.10 22:27

no, my spíš sjezdujeme než běžkujeme. takže opravdu jen hooodně rekreačně. Tak vydržíme ještě jednu zimu bez běžek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43025
30.11.10 06:44

znami tak jezdili, ale ja bych se pomiunula strachy,. ted napisu neco, co vas asi vydesi, ale to bych radej sla s nositkem na sjezdovky. na sjezdovkach se totiz cejtim daleko stabilnejsi a nepadam.
no my na lyze asi nepujdem, protoze nase levna varianta voziku zimni set nema a vymalovano.
snad se dostanem na poradny hory a budem se stridat o jednu permici

me napada, ze zrovna na tohle je mozna krosna lepsi, kdyz uz teda, protoze ma alespon duralovy ram, ktery muze dite trochu ochranit

tak ta diskuse, co dala cappy link, je opravdu nechutna. posilani do blazince za odlisny nazor a podobne......
tedy mozna se nekdo na bezkach citi stejne stabilni jako kdyz chodi po pevne zemi - treba nekdo bezkuje kazdou seznonu spousty dny a nespadl uz cela leta (ja taky na chodniku v suchu uz spousty let neupadla) - no potom proc ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.11.10 09:46

No ta diskuze je fakt šílená, celkem jsem hleděla… Asi je to tím, jak moc (skoro vůbec) neumím lyžovat, ale nebere mi hlava, jak někdo může přirovnávat jízdu na lyžích k chůzi nebo jízdě na kole :roll: A některé názory mi připomínají spoty !nemyslíš, zaplatíš" (šak pojedu pomalu a jenom kousek :roll: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
30.11.10 10:33

tak diskuzi radši ani nečtu.. poslední dobou mě vytáčí, jak někteří „vědí všechno nejlíp“, např. v očkovací sekci - kam už radši nechodím, ..

na sjezdovky bych s manducou nevlezla já, a ani manžel, spíš než svého pádu bych se bála, že mě někdo zkosí.. - lidi fakt jezdí děsně, a mě se stalo, že do mě najela ožralá němka ze zadu, já kotrmelec.. a jen díky tomu, že na lyžích umím, se mi nic nestalo.. :-?
jezdíme na lyžích oba odmala, (tak od 3-4 let), každou zimu, hodně .. ale já bych si netroufla ani na ty běžky, ale on fakt je s nima jak srostlej,.. ale i tak si teď libuje, jak je vozík lepší, a bezpečnější..a hlavně, dítě je v něm chráněné i proti počasí, což je super!!
(my si ho koupili víceméně jen kvůli běžkám..)

na kolo bych manducu taky nevzala.. (jenže já se na silnici bojím i s vozíkem.. ) maximálně tady po chodníku na hřiště.. ale i tak, musel by mít helmu a stejně bych z toho neměla dobrý pocit..

(angua - mně třeba přijde jízda na běžkách méně nebezpečná, než na kole :mrgreen: - čímž myslím jízdu po českých silnicích.. - ale asi je to tím, že opravdu na lyžích vládnu svým nohám.. :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
30.11.10 11:07

Mám zkušenosti s běžkováním s krosničkou (s tenkrát 10 měsíčním dítětem) - a jsou to velice hezké zkušenosti.
Pokud se vybere rovný nenároční terén, nevidím o nic větší riziko než třeba nošení při chůzi (zvláště v tomto počasí). Naše malá ten o něco rychlejší skluzný krok měla moc ráda.
Takže za mě - v rovném, dobrém terénu a lehkým krokem - ANO :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.11.10 11:25

Natašo, já to beru podle sebe - na kole běžně nepadám, běžky (lyže) si nazuju a už ležím :lol: :lol: :lol: Ale fakt to neumím, takže je to asi i o tom. Každopádně souhlasím, že blb mě může sejmout i na těch běžkách na rovince :nevim:

Problém vidím hlavně ve změně těžiště, zvlášť u té krosny. Když na to člověk není zvyklý, tak to může podle mě v určité situaci překvapit i zkušeného jezdce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí