Šátkování-nedusí se?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9859
16.11.10 21:21

Šátkování-nedusí se?

Ahoj holky co šátkujete. Mám třítýdenní mimi a začala jsem šátkovat. No, postupně se to učím, je to super uspávadlo :palec:

Ale…mám dojem že je tam mimi dost přiškrcené a má tam málo prostoru pro přívod vzduchu. Vlastně mám dojem že usne ne tím, že má teplíčko od maminky, ale tím kysličníkem uhličitým, které vydechuje se prostě omámí, tak usne. :think:

A je to vůbec zdravý pro to mimi? Je tam takové schumlané, chuděrka… Možná to dělám blbě… nosim jí na kříž s kapsou venku a přetáhnu kapsu i kříž přes hlavičku, aby jí napadala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6093
16.11.10 21:29

Těžko říct, když to nevidím.
Ale podle toho, co píšeš, asi něco děláš špatně :nevim:
Nemáš nějakou nosící fotku?

Kříž s kapsou venku je nic moc úvaz pro začátečníky.
Ještě jsem tedy neviděla amatéra, který by ho uvázal správně.
Proč se do něj všichni tak hnrou? pro člověka, který začíná a ještě neví, co a jak, je to sebevražda.

Koukala jsi se na nějaká videa na netu? Youtube je plný instruktážních videí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.11.10 21:30

Pokud ma podsazeny zadecek, je hezky utazene, aby se nehroutilo nekam na stranu, nozicky hezky roztazene, tak je diteti dobre. Dite uspava vune a teplo mamy a prave to utazeni, pripada si bezpecne jako v brisku.

Samozrejme je dobre dite v satku vnimat, vzdy zkontrolovat, kdyz nejak skytne, aby si neublinklo a nevdechlo zvratky, ale satkovani je bezpecne :wink: Tu samou kontrolu bys stejne delala pres den u spiciho ditete v postylce.

http://nosenideti.cz/clanek.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
16.11.10 21:32
Cappy píše:
Těžko říct, když to nevidím.
Ale podle toho, co píšeš, asi něco děláš špatně :nevim:
Nemáš nějakou nosící fotku?

Kříž s kapsou venku je nic moc úvaz pro začátečníky.
Ještě jsem tedy neviděla amatéra, který by ho uvázal správně.
Proč se do něj všichni tak hnrou? pro člověka, který začíná a ještě neví, co a jak, je to sebevražda.

Koukala jsi se na nějaká videa na netu? Youtube je plný instruktážních videí.

No koukala jsem na spoustu úvazů a tenhle se mi líbil :-D To já si nechám ráda poradit, co je pro novorozence nejlepší. písni prosím název, já si to už na netu najdu :-D :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
16.11.10 21:39

Prodigi, pro novorozence je nejdůležitější, aby byl úvaz precizní, což se v začátcích málokdy povede.

Já bych ti spíš doporučovala úvaz Kříž s kapsou uvnitř.
Váže se už přímo s dítětem.
U té kapsy venku jsem se většinou setkala s tím, že úvaz byl mizerně dotažený, žádné podsazení :-?

Kříž s kapsou uvnitř - takto to má vypadat  :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
16.11.10 21:41

Ahoj, ja satkovala dcerku od narozeni, ponevac jsem mela rocniho kluka a taky mi to chvili trvalo, nez jsem si zvykla. To chce trenovat! Chce to jen vychytat aby to nebylo moc ani malo utahle. Malou jsem tak nosila i pres zimu (narodila se 10/04), jen jsem pres nas prehodila „poncosalu“ a nechala jsem maly pruduch pro prisun vzduchu a nikdy jsem nemela pocit, ze by se dusila. Takto jsem ji nosila do dvou let. Ale ona byla malinka 2,6kg a 45cm a ve dvou letech mela jen 9kg (to je velmi prakticke pro noseni :lol: ). Pro malinke je nejlepsi uvaz kolebka. Tam lezi jak v brisku. Tak trenuj a uvidis ze za par tydnu ti to ani neprijde!

• Citovat
  • Upravit
31594
16.11.10 21:47

Ja jen dodam, ze malokdo, opravdu malokdo umi vazat jako vonzino :mrgreen: :wink: To abys nechytala depky, kdyz uvidis ty precizni uvazy od ni a to klidne spolupracujici dite v nich :lol:

ww, teda hergot prakticky, 9kg ditete, to by se nosilo, bleda zavist :-D To moje ma v 19m 12kg a rozhodne nevypada, ze by chtel zacit nejak stagnovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
16.11.10 21:53
Cappy píše:
Prodigi, pro novorozence je nejdůležitější, aby byl úvaz precizní, což se v začátcích málokdy povede.

Já bych ti spíš doporučovala úvaz Kříž s kapsou uvnitř.
Váže se už přímo s dítětem.
U té kapsy venku jsem se většinou setkala s tím, že úvaz byl mizerně dotažený, žádné podsazení :-?

Kříž s kapsou uvnitř - takto to má vypadat :palec:

Tak tohle je dost dobrý :palec: jen teda nevím jak to budu instalovat když ta malá ještě nedrží hlavičku…no, asi v záklonu :lol: A jak tak na to koukám, měla jsem si koupit vícebarevný šátek, abych poznala kde mám levý a kde pravý lem šátku :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
16.11.10 21:56

Jo ta moje holka to vedela uz v brisku, ze se s ni budu tahat tak mi to tak krasne zaridila, asi drzela dietu ci co :lol: , protoze to moje prvni ditko se narodilo se 4,2kg a 52cm! A i ted vypadaji ze jsou od sebe 3roky. Maly ma 30kg a mala 16 :-D Satkovani je opravdu skvele! A jestli budu mit jeste nekdy mimi tak jen v satku! Zakladatelce radim trenovat a ono to casem pujde samo!

• Citovat
  • Upravit
6093
16.11.10 21:56

Prodigi, většina šátků už má ty lemy odlišně označené.
Co máš za hadru? (bez urážky, já tak šátkům říkám) ;-)

S tím záklonem to nemusíš moc přehánět, nachystáš si jen kapsu, naisntaluješ do ní dítě, mírně se zakloníš, jednou rukou jistíš a druhou dotahuješ - to půjde :palec:
Chce to jen trénovat, trénovat a trénovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
16.11.10 22:04
Cappy píše:

Co máš za hadru? (bez urážky, já tak šátkům říkám) ;-)

:lol:

Jmenuje se VATANAI a má 4,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zu
4347
16.11.10 22:20

jen mě malinkato zarazilo - proč třítýdenní mimi nastojato?? Má reflux - blinká hodně?? Jinak ji važ do kolíbky - to se Ti dusit nebude a schoulené bude tak akorát a mít úplně dokonalý úvaz je u kolíbky hlavně důležité pro Tvoje záda..
foto jen pro ilustraci, pak smáznu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.11.10 22:27

Ja bych tu kolibku zas az tolik nebrala, ono dat opravdu spravne mimino do kolibky, to je tezsi nez spravne uvazat na stojaka. Aby nebylo zkrivene, aby netisklo bradou na hrudnicek… Paradoxne kolibka je zkratka tezsi uvaz nez nejaky vertikal.

Ja kdyz se podivam na sve fotky, jak jsem vazala dite do kolibky v krizi s kapsou v elastiku, tak je mi stydno a jsem rada, ze prezil :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
16.11.10 22:39

Kolíbky jsou hodně oblíbené u nás v ČR, ve světě už ale tak moc nefrčí.

Já na kolíbkách nijak zvlášť nelpím, nebála bych se vertikálu.

Kolíbka není dobrá pro děti s refluxem a se špatnými kyčlemi.
Navíc jsem se právě u kolíbky setkala se situací, kdy se dítě div nedusilo - bradička ohnutá až k hrudníčku.
Prý je kolíbka i trochu větší záběr pro záda nošence.

Ale nevím, nemám osobní zkušenost (jednak jsme začali až kolem 3. měsíce, a taky jsem měla hodně blijící dítě se špatnými kyčlemi)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
954
16.11.10 23:37

Vatanai není špatnej šátek.
Neboj, ono to se to zlepší. Taky doporučuju kříž s kapsou uvnitř. To ti půjde lépe.
Já taky nejsem moc zastáncem kolíbek. Aduš vůbec nechtěla ležet v kolíbkách, plakala a kroutila se a ať jsem se snažila sebevíc, stejně se mi tam tak divně bortila. Ale možná jsem zaujatá, můžeš vyzkoušet kolíbku a uvidíš. Všechny jsme zezačátku zkoušely různé úvazy a většinou si nakonec oblíbíš jeden-dva a ty pak používáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí