Šátkování-nedusí se?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43031
17.11.10 06:31

jojo, kdyz konecne prestal rvat a v satku zabral, taky jsem mela intenzivni pocit, ze se udusi. a kdyz zacal hlasite chrochtat pri kazdem dechu, rady zkusenych nosisek „dokud chrochta, dycha“ me nijak extra neuklidnovaly :-)
Mela jsem dojem, ze to jsou zbytecne obavy, ale kdyz jsem pak za par mesicu slysela o skutecne udusenem diteti - jasne , ublinklo si, ale komu si dite neublinkne (me teda extremne casto). je mi jasne, ze to je raritni pripad, jenze na me tyhle raritni nehody desne pusobi, desne se pak bojim (jako kdyz jsem cetla, ze se dite udusilo, kdyz propadlo pod zabranou palandy a zustalo viset za hlavu).

v satku mi rozhodne perpipadal nejak pod kontrolou., kdyz jsem chtela zkontolovat, jestli dycha, musela jsem se uplne zastavit a sama zadrzet dech, abych zaznamenala ten jeho jemny pohyb - a delejte tohle po minute a pul -cca dobe, za jakou byste jeste decko zresuscitovaly, kdyby neco

tim nechci nejak brojit proti noseni, jen demonstruji, ze to neni pro kazdeho, treba pro extremni hysterky, jako jsem ja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
17.11.10 08:21

Já jen přikládám dobré odkazy na úvod do nošení pro začátečníky:

http://www.nosenideti.cz/clanek.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
17.11.10 10:39
Pudloslava píše:
tim nechci nejak brojit proti noseni

No, aspoň jsem se po ránu od srdce zasmála.
Nic proti Pudlo, já tvůj názor na šátky a šátkařky znám a respektuji ho.
Ale vždy úplně s úžasem čtu tvoje přéspěvky o nošení - aneb nepovedlo se mě, nemůže se to povézt nikomu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
17.11.10 20:33
Cappy píše:
Pudloslava píše:
tim nechci nejak brojit proti noseni
No, aspoň jsem se po ránu od srdce zasmála.
Nic proti Pudlo, já tvůj názor na šátky a šátkařky znám a respektuji ho.
Ale vždy úplně s úžasem čtu tvoje přéspěvky o nošení - aneb nepovedlo se mě, nemůže se to povézt nikomu :mrgreen:

zajimava interpretace
no asi te prekvapim, ale muj nazor na satkarky ocividne neznas, mozna by ses mela trochu krotit v hodnoceni myslenek jinych…to do budoucna. ja taky nikde nekomentuji co ty si myslis ani jak premejslis.
ani jak ctes - moc rada bych videla prispevek, kde se vyjadruji v duchu, ze se to nepovede nikomu. Vzdycky jen pisu, jak se to nepovedlo me, respektive memu diteti.

ja proti tomu fakt nic nemam, je mi to celkem sympaticke a hodlam to u dalsiho ditete opet zkouset.
Nicmene si dovoluji psat, ze dobre umysly a snaha nevedou vzdycky k uspechu - to se snad smi.

Vadi mi takova ta lobby „vzdycky se to musi podarit a uplne kazdemu a komu se to nepodarilo, tak to jen malo zkousel a delal to blbe“ - tak jen vzdycky pisu svou zkusenost, aby se chudinka tazatelka necitila osamocena a ponizena v davu uspesnych satkarek, ktere neuznavaji, ze pro kazdeho to neni
protoze nic neni pro kazdeho
a neexistuje zadna univerzalni pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
17.11.10 22:26

Nehodnotím tvé myšlenky, vycházím z toho, co píšeš.
Ale se nehodlám pouštět do obsáhlé debaty plné slovíčkaření, takže ZDAR :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
18.11.10 06:40
**Cappy píše:
Nehodnotím tvé myšlenky, vycházím z toho, co píšeš.
Ale se nehodlám pouštět do obsáhlé debaty plné slovíčkaření, takže ZDAR :mavam:

tak prosim priste cti podrobneji a trosku premyslej, nez neco vypustis u ust respektive z ruky, tez zdar

jo a beru to jako omluvu a prijimam :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.7.15 19:18

Ahoj maminky, prosím o radu, na podzim se nám narodí miminko avšak momentálně mám ještě první dítko v kočárku a vypadá to, že tam bude i v zimě, napadlo mě tedy šátkovat, ale jsem naprostý amatér, první dítě jsem nešátkovala nikdy, max jsme si vypůjčili na výlet nosítko. A tak se ptám…

• Mohu šátkovat již od narození?
  • nebude miminku na podzim v šátku zima?
  • Jaký šátek je pro začátnice nejvhodnější? Materiál, délka atd.
  • jaký typ úvazu zvolit pro novorozence? Vertikální, nebo horizontální?
  • a poslední dotaz, není to závadné? Jaký to má vliv na vývoj kyčlí a páteře?

Koukali jsme i na nějaká nosítka, manduky, ale nevím, jestli to není pro miminko spíše závadné. Moooc děkuju za zodpovězení jakékoliv otázky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
24.7.15 19:40

Ahoj, nosit lze hned od narozeni, horizontalni poloha se nedoporucuje (nevhodne pro kycle, riziko uduseni).Na podzim/v zime je lepsi vas spolecne zapnout pod jednu velkou bundu/mikinu, treba manzelovu, pak je moznost zakoupit primo svrsky na noseni deti. Dle ustanoveni pediatricke spolecnosti noseni zavadne neni, pro vyvoj kycli naopak prospesne. Na podzim na novoska by mohl byt fajn satek s primesi vlny, ale bohate staci 100% bavlna. Koukni na isatky a satkomanii, na spatny satek tam nenarazis ;) Odkud jsi, nejlepsi je dorazit nekam na satkovaci sraz a okouknout to nazivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
24.7.15 19:58

Přidejte se na fcb do skupiny Nosíme děti, je moc dobrá. Maminky tam poradí s vhodností šátku a nosítka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
24.7.15 20:28

@BeruskaSestitecna

1. šátkovat můžeš určitě už od narození, v šátku i v některých nosítkách, do kterých se dá pořídit novorozenecká vložka (třeba Manduca). Podle mě je šátek pro miminko vhodnější, ale záleží co ti sedne.
  2. nebude, v šátku ho zahříváš vlastním tělem. V zimě se dá dát miminko pod bundu, stačí vzít nějakou volnější, nebo se dají pořídit speciální bundy pro nošení dětí, nebo levnější varianta je taková ochranná kapsa, která se připevní přes šátek nebo nosítko.
  3. neporadím, já jsem si šátek nevybírala, podědila jsem Girasol, který je takový jakoby flanelový a jsem s ním spokojená, odnosil už 4 děti a vypadá pořád jako nový.
  4. typ úvazu záleží na tom, co vám víc sedne. Doporučuju zajít na kurz šátkování, naučit se oba typy úvazů - kolébku i vertikál - a pak se rozhodnout podle sebe. U nás byl třeba jasný kolébkový úvaz a to na dost dlouho, syn nesnášel, když měl omezený výhled a látkou zajištěnou hlavičku, nějaké tulení se k mamince ho naprosto nezajímalo, chtěl vidět kolem sebe a navíc mi v šátku nechtěl spát.
  5. závadné to určitě není, naopak je to prospěšné, pokud budete nosit ve správném typu nosítka nebo v šátku (rozhodně se vyhněte „visítkům“ typu Babybjorn apod). Šátek je trošku obtížnější, než nosítko, člověk se musí naučit dobře vázat, aby miminko nebylo nakřivo, nemělo zalomenou hlavičku dozadu atd., ale zase tak těžké to není. Za sebe můžu opět doporučit ten kurz vázání, já nejsem nijak zručná, takže jsem ze začátku s šátkem bojovala, ale ten kurz mi hodně pomohl a nakonec jsme šátek používali často a dlouho.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí