Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
jojo, kdyz konecne prestal rvat a v satku zabral, taky jsem mela intenzivni pocit, ze se udusi. a kdyz zacal hlasite chrochtat pri kazdem dechu, rady zkusenych nosisek „dokud chrochta, dycha“ me nijak extra neuklidnovaly ![]()
Mela jsem dojem, ze to jsou zbytecne obavy, ale kdyz jsem pak za par mesicu slysela o skutecne udusenem diteti - jasne , ublinklo si, ale komu si dite neublinkne (me teda extremne casto). je mi jasne, ze to je raritni pripad, jenze na me tyhle raritni nehody desne pusobi, desne se pak bojim (jako kdyz jsem cetla, ze se dite udusilo, kdyz propadlo pod zabranou palandy a zustalo viset za hlavu).
v satku mi rozhodne perpipadal nejak pod kontrolou., kdyz jsem chtela zkontolovat, jestli dycha, musela jsem se uplne zastavit a sama zadrzet dech, abych zaznamenala ten jeho jemny pohyb - a delejte tohle po minute a pul -cca dobe, za jakou byste jeste decko zresuscitovaly, kdyby neco
tim nechci nejak brojit proti noseni, jen demonstruji, ze to neni pro kazdeho, treba pro extremni hysterky, jako jsem ja
Já jen přikládám dobré odkazy na úvod do nošení pro začátečníky:
http://www.nosenideti.cz/clanek.php?…
Pudloslava píše:
tim nechci nejak brojit proti noseni
No, aspoň jsem se po ránu od srdce zasmála.
Nic proti Pudlo, já tvůj názor na šátky a šátkařky znám a respektuji ho.
Ale vždy úplně s úžasem čtu tvoje přéspěvky o nošení - aneb nepovedlo se mě, nemůže se to povézt nikomu ![]()
Cappy píše:Pudloslava píše:No, aspoň jsem se po ránu od srdce zasmála.
tim nechci nejak brojit proti noseni
Nic proti Pudlo, já tvůj názor na šátky a šátkařky znám a respektuji ho.
Ale vždy úplně s úžasem čtu tvoje přéspěvky o nošení - aneb nepovedlo se mě, nemůže se to povézt nikomu
zajimava interpretace
no asi te prekvapim, ale muj nazor na satkarky ocividne neznas, mozna by ses mela trochu krotit v hodnoceni myslenek jinych…to do budoucna. ja taky nikde nekomentuji co ty si myslis ani jak premejslis.
ani jak ctes - moc rada bych videla prispevek, kde se vyjadruji v duchu, ze se to nepovede nikomu. Vzdycky jen pisu, jak se to nepovedlo me, respektive memu diteti.
ja proti tomu fakt nic nemam, je mi to celkem sympaticke a hodlam to u dalsiho ditete opet zkouset.
Nicmene si dovoluji psat, ze dobre umysly a snaha nevedou vzdycky k uspechu - to se snad smi.
Vadi mi takova ta lobby „vzdycky se to musi podarit a uplne kazdemu a komu se to nepodarilo, tak to jen malo zkousel a delal to blbe“ - tak jen vzdycky pisu svou zkusenost, aby se chudinka tazatelka necitila osamocena a ponizena v davu uspesnych satkarek, ktere neuznavaji, ze pro kazdeho to neni
protoze nic neni pro kazdeho
a neexistuje zadna univerzalni pravda
Nehodnotím tvé myšlenky, vycházím z toho, co píšeš.
Ale se nehodlám pouštět do obsáhlé debaty plné slovíčkaření, takže ZDAR ![]()
**Cappy píše:
Nehodnotím tvé myšlenky, vycházím z toho, co píšeš.
Ale se nehodlám pouštět do obsáhlé debaty plné slovíčkaření, takže ZDAR
tak prosim priste cti podrobneji a trosku premyslej, nez neco vypustis u ust respektive z ruky, tez zdar
jo a beru to jako omluvu a prijimam
![]()
Ahoj maminky, prosím o radu, na podzim se nám narodí miminko avšak momentálně mám ještě první dítko v kočárku a vypadá to, že tam bude i v zimě, napadlo mě tedy šátkovat, ale jsem naprostý amatér, první dítě jsem nešátkovala nikdy, max jsme si vypůjčili na výlet nosítko. A tak se ptám…
Koukali jsme i na nějaká nosítka, manduky, ale nevím, jestli to není pro miminko spíše závadné. Moooc děkuju za zodpovězení jakékoliv otázky. ![]()
Ahoj, nosit lze hned od narozeni, horizontalni poloha se nedoporucuje (nevhodne pro kycle, riziko uduseni).Na podzim/v zime je lepsi vas spolecne zapnout pod jednu velkou bundu/mikinu, treba manzelovu, pak je moznost zakoupit primo svrsky na noseni deti. Dle ustanoveni pediatricke spolecnosti noseni zavadne neni, pro vyvoj kycli naopak prospesne. Na podzim na novoska by mohl byt fajn satek s primesi vlny, ale bohate staci 100% bavlna. Koukni na isatky a satkomanii, na spatny satek tam nenarazis
Odkud jsi, nejlepsi je dorazit nekam na satkovaci sraz a okouknout to nazivo.
Přidejte se na fcb do skupiny Nosíme děti, je moc dobrá. Maminky tam poradí s vhodností šátku a nosítka