Nosní mandle nebo chronická rýma?

Anonymní
11.4.25 16:25

Nosní mandle nebo chronická rýma?

Ahoj všem,

syn (brzy 4 roky), chodí první rok do školky, takže často nemocný, od února bojujeme s ucpaným nosíkem a rýmou, nic moc nevysmrká, bylo mu od té doby pícháno jedno ouško z důvodu zánětu středního ucha.
Syn často dýchá pusou a spí taky s otevřenou pusou, ale ne moc, jen povolenou, nechrápe. Prý se mu hůř nosem dýchá. Na ORL jdeme po Velikonocích, přímo na endoskopické vyšetření nosní mandle.

Zatím jsme dostali Mommox sprej, Aerius sirup. Koupila jsem mu i homeopatické kapky Lymphomyosot. Asi jsem hysterka, ale mám hrozný strach z případné operace, ale vlastně mě i hodně štve, že se mu špatně dýchá a já nevím, co už vyzkoušet, aby se mu ulevilo.

Může to být třeba chronická rýma nebo spíš ta mandle? Máte některá zkušenosti?

Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Eva2610
11.4.25 16:30
@Anonymní píše: Více

Mam aktuální zkušenost s dvouletým synem. Rýma, kašel, rýma, kašel… Od prosince pořád, a to nikam nechodí, protože do skupinky mi to doktorka teď nedoporučila. Vyšetřeno a vyzkoušeno kde co, na ORL zajištěna velká povlekla nosni mandle a v červnu jdeme na odstranění. Doufám, že to pomůže.

• Citovat
  • Upravit
193
11.4.25 16:42

U nás to bylo podobné. Od nástupu do školky věčná rýma trvající od října do května. Pořád jsme čekali že z toho vyroste. Nevyrostl, spíš to bylo každou zimu horší. Před měsícem byl syn na operaci. Vše bylo v klidu, v pohodě. Do šesti let můžeš být s dítětem hospitalizovaná, u nás berou rodiče jako samozřejmost.
Potomek by se prý do nemocnice hned vrátil.
Hned bylo znát že se mu líp dýchá i mluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
11.4.25 16:43

Řešila jsem se starším synem, dle jedné ORL obří mandle jednoznačně na operaci a prý je to jediná možnost, šla jsem si pro druhý názor, taky to tak viděli ale termín jsme měli až za několik měsíců, tak nám v mezičase dali Nasofan a ještě nějaká antihistaminika a výrazně to zabralo, na operaci jsme nakonec nešli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí