Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Každý měsíc, protože syn dělá malé pokroky a trvá to než se něco naučí a zafixuje, zdravé děti chodí každých 14 dní tam to žene rychleji, respektive to každému přispůsobuje
Chodili jsme jednou za měsíc.
Doma jsme trénovali či to šlo, zapojovat prvky logo, jde bylo možné…
@Anonymní píše: Více
však logo můžeš změnit, když ti nevyhovuje, také jsme měnili,
a jako druhé - logo je hlavně o práci doma, než o návštěvách u logopedky
A mají problémy jen s výslovností, nebo netvoří věty? Já jsem tak ráda na jednu stranu, že jsem tak jsem tam kde jsme a mále logo každý týden
jednou za dva měsíce je hrozně málo za mě. My chodíme už víc jak dva roky.
Syn nema vd, ale chodime na logo kazdy tyden.je to sice vopruz, je to daleko, ale ta intenzivni pece je skvela:)
@ka2ka píše: Více
Děkuji. U nás jedno dvojče je šikovnější, druhé pomalejší (má to více vydřené).
A často se mezi sebou stahují do jejich mluvy. Často se naučí slovo, ale jak se baví mezi sebou, tak se zase vrací do starých mongolských slov.
Ale snazi se. Jen někdy máme s něčím sek a problém a potřebuji poradit a není možnost se dovolat a dopsat.
Z důvodu nemoci (děti nebyly nemocné, ale setkali se a infekční osobou, tak jsme nalezli mezi lidi, kdyby náhodou) jsem rušila s před s předstihem termín. Nicméně odpovědi jsem se dočkala až za týden a další termín jsme měli za 2 a půl měsíce ![]()
Takže jsme mezeru mezi návštěvami měli 4 měsíce a kousek ![]()
Což je strašně dlouho. ![]()
@Menton píše: Více
Děkuji. Mam doma nakoupeno hromadu logo pomucek. Snažím se hledat na netu. Měnit cvičení atd. Ale někdy se prostě děti seknou, nebo něco nejde a já potřebuji poradit a mám smůlu. ![]()
Tak mě zajímalo jak to mají ostatní.
Pro příklad dávám co třeba teď děláme. Jinak toho máme víc.
Abych nevypadala jak ty matky co tvrdí jak doma dřou a přitom kecaji. ![]()
Mi třeba syn u papírových materiálu v tom malém věku nevydržel, takže jsem spíš zapojovala do normální komunikace.
Nechtěl opalovat, tak i to to bylo těžší.
Tobě to komplikuje, že oni se domluví mezi sebou a nemají moc potřebu komunikovat.
Pošlu ti nějaké odkazy na tipy jak komunikovat.
Chodí do školky?
@stinga píše: Více
Změnit jsem chtěla. Obvolala jsem všechny klinické logopedy v okolí. A slyším jen nebereme.
Teď dojizdime 35 minut, což je v pohodě.
Nejbližší kde by byla možnost jsem sehnala v Praze. Kde to máme dojezd 1 a 45 minut.
Při ideální cestě. ![]()
Zkoušela jsem to i přes kamarádky. Taky nic. ![]()
No pokud nic neseženu, tak holt asi Praha no. Nicméně se zvracejicim dítětem v autě to není úplně můj sen ![]()
Já vím že je to hlavně o práci doma. Že logoped je jen berlicka.
Ale bohužel když mám problém, sek a potřebuji poradit, tak nic. A hlavně mě překvapuje, že na jedné návštěvě dostanu radu takovou, pak jinou a pak na další návštěve zase že jsme to měli celou dobu dělat tak a tak.. ![]()
Tak si pak člověk připadá jak hlupák. ![]()
Klinická na nás má čas tě jednou za měsíc, občas se to protáhne. Ale ideální to rozhodne není, v době, kdy jsme potřebovali intenzivně zabrat, jsme chodili ještě k soukromé. Ale leze to do peněz, tak záleží, jaké máš možnosti.
@pikola píše: Více
Věty tvoří. Například: Táta nemá auto, je pa pá.
Ale dřív děti říkaly místo auta (něco jako grrrr a nechtely si zafixovat slovo auto).
A když říkaly auto, tak bylo vidět, jak je pro ně těžké to říct a jak se na slovo auto soustředí.
Nevím zda to popisuji nějak srozumitelně.
A pak mají špatnou výslovnost.
Já jim rozumím. Pokecáme si, ale napůl v češtině a napůl v mongolstine.
![]()
Třeba řeknou, že chtějí pití. A místo pití říkají jen pi. Prostě jen začátek slova. Nebo když chtějí jet na kole, tak řeknou že chtějí ko a ne že chtějí kolo.
Prostě jedou jen jednu slabiku často. Takže teď se jakoby účinek 2 slabiky. U některých slov jim jdou tři slabiky. V dobrém vám závidím frekvenci návštěv logopedie. A mohu se zeptat na problém vašeho dítěte? Pokud to nevadí. Pokud ano, tak chapu, že pod svým Nickem to člověk úplně nechce psát. ![]()
Já nebydlím v Čechách ale v Německu, takže se právě vždy divím jaký je to u vás problém mít jakékoliv terapie a podporu.
Mám kluka, má toho víc, ale poruchu řeči má taky. Teď mu je přes 5 let, větu pořád úplně nesestaví, nebo jen jednoduché navíc má dva jazyky. Výslovnost jak kdy, ale je to lepší. Nějak tak začal mluvit až ve 3,5. V létě jedeme na měsíc na logopedické lázně a to jsem teda zvědavá jak to budem plácat, hlavně já
On je bych řekla chytrý, trpělivý, umí se soustředit, ale to mluvení nebo porozumění když vezmu s ostatníma dětma je pořád hrozně pozadu. Ale občas překvapuje, co vše ví a umí, ale je prostě takový mimoň ![]()
tohle jsme měli u první logopedky pak onemocněla a my našli novou ta nemá problém s rušením a měněním termínů, je přísná, ale s děti s poruchami to umí. Jinak syn taky sklouzává do mongolštiny, takže buzeruju, opravuju během řeči, to pomáhá strašně moc, ale on ví že špatně mluví, že má poruchu a že musí makat takže se nechá opravovat a snaží se, ale pokroky minimální
ještě ti poradím zkuste orofacionální rehabilitace, nás tam poslala mudr a jen jsem koukal, když zjistili, že má syn část pusy nehybnou, nebylo to vidět nikdo si toho za ty roky nevšiml, i na youtoubu je vidět jak s dětmi cvičí
Dobrý den, v kostce se to pokusím shrnout.
No a na logopedii chodíme jednou za 2 měsíce. Někdy jednou za 2 a půl měsíce. 

Člověk se prostě v tom plácá a návštěvy logopedky mi nic nedávají. 

Dvojčata 4 roky, od 3 let a 3 měsíců chodí na logopedii, dříve nás nikdo nechtěl vzít.
Dle logopedky mají VD expresivní.
Jinak s porozuměním problém nemají, intelekt neporušen. Vše potvrzeno klinickým logopedem a psychologem.
Jen prostě ta mluva.
Snažím se s nima trénovat každý den, ale měli jsme pauzy, kdy se trénování odložilo, jelikož jsem neměla energii, to se přiznám (úmrtí v rodině, nemoc atd.)
Ale prostě se v tom domácím učení chvílemi ztrácím a placam.
Cože je pro mě dlouhý interval, když něco řeším a potřebuji poradit, když se v tom plácám, tak smůla. Odpověď žádná.
Je mi jasné, že to je o cvičení doma a tak. Ale co návštěva, tak to jiné informace.
První návštěva ať vytleskavame, tak jsem vytleskavala, další návštěva ať nevytleskavame a úplně zase jine info jak při první návštěvě.
A teď další návštěva a zase ať vytleskavame a že jsme měli vytleskavat celou dobu.
A zase všechny informace jiné.
Víc si najdu na netu. A když poslouchám, jak to mají kamarádky na logopedii, tak si říkám, že je asi něco špatne.
Tak se chci zeptat, jak časté máte návštěvy vy, když děti mají diagnózu VD.
Moc děkuji a přeji krásný den.