Mám řešit výšku 4leté holčičky, když má pouze 96 cm?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.4.25 21:15

Malá výška 4leté

Dobrý večer, máme čtyřletou holčičku a začíná mě trápit její výška. Má 96 cm. Výškově zaostává na kroužkách, na hřištích, naproti tomu mentálně je nebojím se říct na úrovni 5letého dítěte. Nastávají situace, že tříleťáci jí rozumově nestačí a starší děti, se kterými by držela krok ve hře, komunikaci apod., ji mezi sebe nevezmou kvůli tomu, že vypadá výrazně mladší.
Komunikovala jsem to s pediatrou a dle ní je sice lehce pod grafem, ale kopíruje křivku, tak nevidí problém. Prý jsme oba menší, tak nemáme čekat zázraky (já 164, muž 168). Tomu rozumím, ale nevím, do jaké míry se s tímto názorem spokojit. Myslíte, že se může ještě trochu vytáhnout a dohnat křivku a vrstevníky (aspoň trochu)? Nebo je to na názor jiného lékaře a už nějaké řešení?
Trápí mě to hodně kvůli ní, děti to začínají komentovat :( (samozřejmě se snažím, aby z toho neměla mindrák)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1972
3.4.25 21:33

No, vy oba jste malí, tak si myslím, že vysoká nebude. Hádám, že doktorka má pravdu a pokud říká, že spadá do tabulek kdy je ještě v normě, tak s tím asi nic moc neuděláš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
3.4.25 21:37

Pod grafem rozhodně není, je to cca 6. percentil a odpovídá výšce rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76106
3.4.25 21:39
@Anonymní píše: Více

to, co píše uživatelka nade mnou, vy jste malincí, dcera bude také malinká, nic s tím nenaděláte, předevčírem tu byla diskuse maminky, která má 178 cm a otec dívky 192, jak se děsí, že 14letá bude velká :nevim:
prostě je to biologicky dáno, někdy se dítě „zvrhne“ po dědečkovi ze třetího kolene, ale většinou děti kopírují výšku rodičů,
a malá holčička je lepší, než velká,
moje dcera vždycky vypadala na víc roků, než má, a pak zase v kolektivu dětí vypadala hrozně hloupá, že neumí to, co umějí stejně velké děti, například po ní chtěly pořadatelky dětského dne, ať v roce a půl poznává barvy,
navíc dlouho šišlala, takže fakt spíše pro ostudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18552
3.4.25 22:24

Kluka mam v necelých 7 letech na 75 percentilu. Prvňák bez odkladu se ztratí mezi tretakama. Holka bude mít tři roky, je rada za 90 cm a 8 percentil. Vzhledem k tomu jaký je prcek, tak když bude mít ve 4 letech 96, budu ještě rada. Tchyně má pod 160, švagrová taky. Ja jsem menší než manžel a měřím 179 :mrgreen: jako jestli me někdy malá přeroste, tak se budu fakt divit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
3.4.25 22:41

Moje dcera je taky menší, po mně. Je jí 5,5 a měří třeba 106 cm. Nosí oblečení cca pro o rok mladší děti. I mezi dětmi je menší, vůbec to neřeším a ani stejně staré děti se jí nestraní, a když, tak proto, že má sklony je komandovat, ne proto, že je malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2819
4.4.25 05:16

Syn je taky maly a pritom jsme rodice relativne vysoci. U vas je duvod jasny… U nas se to doufam dozene v puberte, jinak bude mit max 160 jako dospely.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9013
4.4.25 05:29

Je to genetika. Můj mladší byl drobínek, maličký a hubený. Opravdová pápěrka. Ve třech letech jsem si říkala, jak ho můžu dát do školky, že mi ho tam ostatní převálcují. Doktorka ho prohlédla a řekla, že blbnu zbytečně, že má dlouhé stehenní kosti, že bude velký. V pěti letech začal vytahovat na úkor váhy tedy, což bylo strašný. Teď je v pátek třídě, on má už 161 cm, už má svalovou hmotu. Figuru perfektní. Je největší kluk ve třídě.
Genetiku neoblbneš. Já mám 180 a otec dětí 185. :mrgreen: pokud jste malí, bude malá. Nenaděláš nic. A ani s tím nikdo nic dělat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
4.4.25 05:56

Moje měla v tomto věku cca stejně ( 3r -89, 5l - 102cm ), teď je z ní krásná 158 cm vysoká slečna s ukončenym růstem. Žádným mindrakem tedy netrpí a ani pro to není důvod. Jinak stačí trochu zagooglit a dozvíš se že děvče doroste nejpravděpodobněji do výšky (matka+ otec -13): 2, ve vašem případě to vychází na 159, 5 (+/- 5 cm)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11143
4.4.25 06:02

Ahojky, dcera měla ve 3 letech 90 cm, v 5 letech 105. Byla vždy nejmenší… Kolem 3. třídy se vytáhla, teď má v 11 letech 150 cm. Ja mám 160 cm, můj muž cca 185. Bude mít prý cca 169 cm, dle lékaře, uvidíme.

Myslím, že tvá dcera je úplně v pohodě. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101518
4.4.25 06:39

Tak bych to viděla na normální výšku… Opožděný rust vypada jinak, ten mame my a ve 13 ma kluk lehce pres 140cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7264
4.4.25 06:49

To že ji mezi sebe nevezmou starší děti kvůli tomu že vypadá mladší si namlouváš.. tomu fakt nevěřím. že by pětileté dítě mezi sebe nevzalo dítě protože je o 5-10cm menší… dcera je druhá nejmenší ve třídě, má tam holku co je ještě o půl hlavy menší a normálně se kamarádi se všemi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2819
4.4.25 06:57
@j.a.n.i1 píše: Více

Neposlala bys mi prosim do sz tabulku rustu syna? Resime ted neco podobneho, tak by me zajimalo, kam se to muze vyvijet. Diky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
4.4.25 07:21

@Janee19 u nás kluci hrozně vytáhli právě v pubertě a skokově. Jako 20 cm nebyl problém a zase to přineslo zdravotní problém. Syn má nakonec 198 cm aktuálně ( 17 let a stále roste ) a nohu velikosti 48 a nadšený není.

• Citovat
  • Upravit
4329
4.4.25 08:13

Taky mame dceru drobka, je ji 7 a ted vyrazuji 4lete obleceni…
na kolektiv to absolutne nema vliv, kor v predskolnim veku, kdy ve skolkach mas smes 3-6 naprosto bezne

hledas problem kde neni, zkus poznamky ostatnich deti brat jako identifikacni znak… hele to je ta mala holka, koukni to je ten kluk s brylemi a juuu ta holcicka s copanky ma hezkou kabelku ja chci takyyyy…
driv nez ji zadelas na nejaky mindrak

jo a skolku nezminujes, tam vse ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí