Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja bych tomu dala ještě jednu šanci, pokud potrebuje jen dopilovat nějaká písmena. U nás si 2 roky jen hrají, z zněho nejde vytlačit ani věta, natož vylepšovat vyslovnost, ale prostup mají hezký.
@Anonymní píše: Více
Já bych tam už nešla a našla si méně vyhlášenou klinickou logopedku, zato hodnou a citlivou. To, že je někdo vyhlášený, ještě neznamená, že je slušný a dobrý. Poznala jsem z profesního prostředí za život dva vyhlášené psychology. Oba medializovaní. Byli to fakt de. bilové. Dej na svou intuici.
Příspěvek upraven 02.04.25 v 09:18
Já teda nevím, ale dcera se umí podepsat od 3 let a totéž vytleskávání slabik a poznávání prvních písmen, u nás se jim ve školce hodně věnují a my doma také…na logopedii chodíme kvůli R, Ř, jinak mluví od 2 let ve větách a vypravuje. První logo se nám taky moc nelíbila a asi bylo i na dceru brzy, tak jsem ji druhou návštěvu zrušila z důvodu nemoci a už jsme tam nešly, ani jsem ji nestihla dat doporučení, které mi dětská dala, ale sama by ji tam neposlala…dala jsem ho poté po necelém roce k nové logopedce a ta je skvělá. Na první návštěvě si s ní dlouho povídala, kam chodí do školky, co jí baví, zda má sourozence…pak ji taky dala namalovat obrázek a nyní trénujeme l a r na určitých pozicích ve slově.
A co zkusit někoho jiného? Kamarádky dcera to měla podobně, taky u první logopedky kunkala, cítila se tam špatně, tak našli jinou, co má jiný přístup a tam mala spolupracuje uplne jinak. Ono dost záleží i jak si sedne ten logoped s tim dítětem jakoby osobně, může být vyhlášený, ale když tam jsou nějaké osobní antipatie, tak to nebude mít užitek.
Normální dítě se nemusí umět podepsat klidně až do školy
to neni vůbec nic divného
Ne, fakt není běžné, že se skolkove dítě umí podepsat a vytleskavat slabiky.
@pikola píše: Více
No ale zas je potřeba se pochlubit a zdůraznit, jak se dceři věnují ![]()
Opravdu bez ironie mě zajímá, proč toto zakladatelce píšeš? Co vždy nutí někoho se pochlubit svým děckem i v nesouvisejícím tématu. A ještě zdůraznit, že vy se jí věnujete (mezi řádky-když to vaše děti neumí, tak vy se jim věnujete málo/vůbec). Zakladatelka řeší přístup logopedky, ne co její dítě umí.
Zakladatelko, zkušenost nemám. Dle toho, co píšeš, logopedie ani není potřeba, nicméně bych na dopilování pár hlásek vyhledala někoho jiného. Je normální, že se dítě při podobném přístupu sekne, ve stresu „nefungují“ normálně ani dospělí.
My chodíme taky na logopedii, dcera má taky čerstvě 5 let, zatím jsme byli třikrát a musím říct že naše logopedka super. Dcera mluví ve větách od 2 let, tím že začala brzo mluvit ji nebylo možné vysvětlit výslovnost písmenek hlavně L. R,Ř které do teď neuměla. První návštěva probíhala tak, že jsme měli donést naši oblíbenou knížku. Já jsem počkala cca 30 minut venku. Logopedka ji zatím „vyšetřila“ a poté mi řekla čemu se budeme nejvíc věnovat. Dostaneme vždy dva papíry na doma a opakujeme slovíčka, začali jsme s Č - které potřebuje dopilovat a L - které neuměla. Nyní umí krásně L a začínáme trénovat R. Jinak podepsat se umí, Vytleskávání taky zkoušeli a říkala logopedka, že má dcera dobrej sluch, máme ho trénovat a má prý hudební předpoklady
Ale paní logopedka je teda skvělá, je trpělivá, hodná. Dcera se na ni těší. V tvém případě bych zkusila najít jinou logopedku a zkusila to za pár měsíců znovu.
Wow - teda tvůj příspěvek je tak akorát na to, aby si zakladatelka zalezla do kanálu. Protože její dítě se neumí ve 3 letech podepsat a vytleskat slabiky. Já jen doufám, že jsi zrovna v blbém rozpoložení a kopnout do zakladatelky sis nechtěla ![]()
Každé dítě je na tom přeci jinak - můj syn mluví už od 2 let v rozvitých větách, pozná a napočítá do 10… A zase kamarádův syn maluje naprosto úžasně, vůbec ne úměrně věku. A co jako? To se mám cítit blbě, že ten můj drží pořád ve 3 letech pastelku jako kopyto a čmárá si?
Jinak zakladatelko, asi bych si našla jinou logopedku. Pokud tahle vám nesedla, je naštěstí dostatečný výběr. Sama chodím k logopedce už se třetím dítětem. A je to fakt důležité.
Myslím že k logopedce s takovým přístupem už bych nešla. Je možné že toho má hodně a možná na ji trochu padá ta vytíženost, ale to není úplně omluva. Zkuste někoho jiného kdo na dceru koukne a znovu její řeč zhodnotí.
Ne, uz bych tam nesla, tohle chovani by mi ani diteti teda taky nesedlo. My mame logopedku uplne uzasnou.
Ahoj. Včera jsem navštívila s cerstve pětiletou dcerou logopedii. Čekali jsme na ni od září, kdy mi řekla učitelka ve skolce že by bylo vhodné ji navštívit. Dlouhá doba čekání je i z důvodu že jsem chtěla jednu určitou logopedku, opravdu uznávanou, dobré zkušenosti i v rodine. Důvod mi skolka nesdelila, dcera se naučila písmeno „R“ samo od sebe ji to naskočilo az teď v prosinci. Okolí i já ji rozumím, když se stydí tak kuňka.
Nechci vychovávat sklenikovy kvetinkovy dítě, ale dcera patří mezi citlivější, a zřejmě potřebuje jiný přístup. Opravdu tam všechny děti spolupracují a dělají opičky..vsechno co se po nich chce?
Nicméně na petilete prohlídce se doktorka ptala na co tam jdeme, že ji řeč přijde v pořádku. Akorát napsala že neumí " Ř." Návštěva logopedie byla včera vyzivna. Nejdřív dala dceri namalovat obrázek, který ji následně doslova vytrhla z ruky se slovy… „uz mi to dej, umíš se podepsat? Aha, neumis, podepisu ti to ja“. Hned na ni začala chrlit věci, nabízet úplatky. Řeč ji přišla v pořádku, jen se ji nepozdavalo když řekla „cervena“ že tam byl důraz na to R. Ale za mě to říká doma v pořádku, spíš tam opět potichu kuňkala… Cpala ji všechny možný hračky, dcera si chtěla vybrat prstýnek, ale potom co po ní chtěla vytleskavat slabiky, chrlit další a další věci honem hned teď mluv, se holka sekla a přestala spolupracovat. Nějak jsem si naivně myslela ze logoped umí pracovat s dětmi… No nedostala nakonec nic, ani za snahu. Takže mi dcera celou cestu domů ještě probrecela. Logopedka mi řekla že ji musí dovysetrit, že se jí řeč zda ale v pořádku. Dala dalších X termínu, ale já myslím že potomhle zážitku už nás tam nikdo neuvidí… Je tohle fakt bezny postup?