3 děti a neustále pošťuchování

Anonymní
26.3.25 09:51

3 děti a neustále postuchovani

Ahoj.Mam 3 kluky, vcelku blizko věkove od sebe (dvojčata a starší bracha)Jsou zatím školkáci. Od útlého věku se mezi sebou často postuchuji, až bijí. Samozrejme si spolu vyhrají, to je úplně úžasné, ale je tam casto také velká rivalita, rev, o hračky, o místo u stolu, o vsechno..Nekdy víc, někdy min…Je jasné, že ve všech pripadech nemá jeden člověk moznost to vždy zkorigovat, spousta jim toho samozrejme projde :( Neni v mých silách u všeho být a držet ručičku a říkat důrazně ne vsem :(,pokud se např. bouchaji. Dokaze někdo poradit, co s tim? Aniž by člověk kricel, fyzicky trestal? A stejně to půjde nanovo.To mám vyzkoušené. Má někdo 3 kluky a je tohle normalni? Jsem z toho strašně vyčerpaná…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4868
26.3.25 10:01

Jsou to kluci, u nich je podobné pošťuchování a „rvačky“ naprosto normální. Za mně nemá smysl si hrát mezi dětmi na soudce. Spíš je nasměřovat k tomu, aby si to uměli vyřešit sami. A snažit se v max. míře konfliktům předcházet, když to jde - např. místa u stolu mít pevně daná, kde kdo sedí, mít systém v tom který den se kdo chodí první koupat atd…
Já se třeba už od mala dvojčat nebojím říct - já u toho nebyla, nevím kdo si začal, kdo má pravdu, musíte se domluvit vy dva spolu.
Jo a pak taky kudy chodím, tudy doporučuju, pokud to jen trochu jde, děti ve školce, později i škole rozdělit. Hlavně ta dvojčata jak jsou spolu 24/7, je to i pro ně náročné. Když mají možnost si jeden od druhého odpočinout, fungují pak společně mnohem lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30946
26.3.25 10:03

Je to normální, zároveň pomůže řád. Nechápu o dohadování se o místa u stolu, nemá každý stále místo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14708
26.3.25 10:05

Mám 4 holky (věkové rozdíly 2 roky bez 2 dnů, 15,5 měsíce, 3 a 1/4 roku) a je to normální. Teď je jim 4, 7, 8,5 a 10,5 a je to mnohem lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.25 10:13
@Janča6 píše: Více

To je uroda deticek…uf díky. Ja to taky tak beru, jen jsem se chtěla ujistit :D Si představím tu svou drobotinu, jak by jen seděli a na sebe se hezky usmívaly a k sobě se krásně chovali po celý den, to zní trochu jako utopie🤩
A ne, nemame přesný rád, kde sedi u stolu…

• Citovat
  • Upravit
6381
26.3.25 10:14

S tím nic neuděláš. Je to normální. Mám kluky 3,5 roku od sebe. Teď už je to lepší, staršímu bude 9. U nás byl dlouho problém, že mladší je soutěživej a nesnáší prohry. Teď už ho ten mladší nechává vyhrávat a neřeší.
S věkem se to zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
26.3.25 10:20

Mame 18( kluk),12(holka),10(kluk),9(holka),7 (kluk)a 2 roky kluk a někdy to jsou fakt drsný bitky, nejčastěji holka 12 bitkari s bráchama, ale ona je drsná, zmydli je všechny když na to přijde. Holky mezi sebou spíš slovně, nejmladší mydlí všechny, sedmiletak má teď období,,provokatér a následně pan bebíčko,,..
Dokud neteče krev nebo není nějaké zranění, tak moc nezasahují, jen když moc hlučí, tak je tiším..
Když už je toho moc, starším beru mobil a dostanou nejakou práci ať upustí páru. Mladší si občas musí stoupnout do rohu aby byl klid ( třeba pět minut), ale to je fakt jednou za rok když už to přehání a varování nepomáhá. Nejmladšího čapnu a odvedu :nevim:
Jinak u stolu mají každy své místo, vyhýbáme se tím tomu kdo kde bude sedět. Mají i rozděleno kdo chystá příbory, kdo utře stůl
Taky je dobré když tráví čas i odděleně, pak si tolik nelezou na nervy a není to taková divočina :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.25 10:23
@vedma007 píše: Více

Myslíš že je lepší dvojčata rozdělit,tj.dat je do první třídy oddělené? Teď navštěvují MŠ spolu, ale tam se nepostuchuji, jsou hodní, nestěžuju si, naopak se tam často podržely, když se jim třeba styskalo.Na začátku to pomohlo s adaptací, že byli spolu…Adaptece proběhla naprosto hladce.To bych nezvládla davat je v MŠ oddelene do 3 trid. Máš takové zkušenosti s dvojčaty a jak to nesly?

• Citovat
  • Upravit
53190
26.3.25 10:25

Přijde mi to úplně normální a pokud neteče krev, jejich šarvátky bych neřešila. Nemůžeš jim dělat soudce, vždycky někomu ukřivdíš. Trvala bych na nějakých pravidlech jako každý má své místo u stolu, v autě a na veřejnosti žádné šarvátky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.25 10:30

V rodině máme 4 kluky, soupereni a boje jsou zcela běžné. Zlepšuje se to věkem a tím, že začali mít každý svůj pokoj.

• Citovat
  • Upravit
5012
26.3.25 10:37

Taky mám 3 a je to to samé. :zed: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
26.3.25 10:52

,Mám tři holky, že se perou, pošťuchujou a hádají je u nás běžné. Nedělám jim soudce, pokud u toho nejsem, pokud začnou v mé přítomnosti, nenechám je to vyhrotit. O místo u stolu se nehádají, mají každá svou individuálně nastavenou a vyzdobebou židli, takže si každá používá tu svou. Pokud je to neúnosné, rozdělím je tak, ať je každá v jiné místnosti a má vlastní činnost. Prostřední má tendence ostatní bít, tam vysvětlujeme, že když má problém, který neumí vyřešit jinak, než ranou, má přijít za mnou/otcem a vyřešíme to společně. Hodně pomohl nástup do školy, vlastní kroužky a možnost si přes víkend ospočinout od ostatních u babičky, tety nebo na závodech. Je jim 9,5 - 7,5 a skoro 5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.25 11:04
@Yasmina21 píše: Více
:lol:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.25 11:13
@Yasmina21 píše: Více

No u nás teda ještě pomáhá u těch kluku ta chlapska autorita, když je s nimi, to je pak něco úplně jiného resp.je to to podibne, ale chlap to bere víc v pohodě…Ale to nemá člověk pořád za zadkem chlapa, že.

• Citovat
  • Upravit
4868
26.3.25 11:22
@Anonymní píše: Více

My je právě od 1. třídy nerozdělili, protože u nás na vesnické škole je jen jedna třída v ročníku. A už ve 2.třídě oba prohlašovali, jak by bylo nejlepší, kdyby mohli chodit každý do jiné třídy. Jednak z důvodů srovnávání (jsou celkem rozdílný - jeden divočejší sportovec co má školu na háku, druhý víc studijní typ) a pak také neustálé spory o kamarády :nevim: Takže teď v 5. řešíme od příštího roku přestup jednoho do školy, kde mají sportovní třídy. Ano bude to pro nás náročnější logisticky, ale opravdu to na nich vidím, že potřebují být v té škole každý sám za sebe a neslyšet furt jen „dvojčata Novákovic“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí