Ve 4 letech nemluví

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.3.25 23:56

Ve 4 letech nemluví

Ahoj holky můj syn bude mít 4 roky 19.3 Je to zlobivý chlapeček někdy je i hodny dokáže cokoliv. Akorát si nerad čistí zuby moc nemluví a to mě štve. Chci to řešit až teď dočetla jsem že od 4 let už bych musela zajít k logopedovi. Dokáže zazpívat básničku i písničku ale anglickou například ( abecedu anglickou, five little monkey atd. )
Pořád s ním komunikují hraju si sním ale on moc nechce nerad se zapojuje do řeči. Umí barvičky vyjmenovat jak český tak i anglicky. Umí mluvit ale ne ve větách tento rok už půjde do školky tak jestli se tam třeba víc rozmluví. Není totiž zvyklý ani děti ani keloktiv protože je jedináček. Má rád strašně vláčky od rána do večera má v hlavě jen vláčky. On ví jak se jmenuje ale když se ho zeptám tak mi neodpovi Chtěla bych se zeptat mám to řešit hned teď rychle nebo se rozmluví ve školce třeba.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35741
13.3.25 00:01

Ne, nerozmluví :roll: a ty už ses tu ptala dvakrát, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4974
13.3.25 00:05

Řešila bych to. Zkusit můžete vitamíny a Equazen. Objednala bych ho na logopedii. Tím nic nezkazíte. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
13.3.25 05:33

Objednej ho na logopedii. Než dostanete termín, bude to trvat. Když se do té doby rozmluvil, můžeš to zrušit. Ale objednala bych ho hned, i tak se mi to ve čtyřech letech zdá trochu pozdě.

• Citovat
  • Upravit
9277
13.3.25 05:41

Na logopedii už měl chodit dávno, nevím na co čekáš :nevim:
Vy nechodíte mezi děti? Proč?
Možná by bylo lepší vzít ho na hřiště nebo do herny, než sedět u YouTube.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
13.3.25 05:47

Tento rok, to znamená, že do té školky půjde v září? Nečekala bych. Některé děti nepotrebuji mluveni ani při hře s kamarády- oni si prostě vystačí dělanim blbin (obzvlášť kluci). Ve 4 letech nemusí umět Jiráska zpaměti, ale měl by se umět vyjádřit jakž takž ve větách a měl by se ptát „proč “…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15141
13.3.25 05:55

Řešila bych to hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16188
13.3.25 06:30
@Anonymní píše: Více

A to jsi na něj jen ty sama? To jste pořád jen doma? Žádné kroužky, hřiště, něco, kde je kolektiv dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
13.3.25 06:30
@smile_xxx píše: Více

Angličtina protože kouká na YouTube. Už tu psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10892
13.3.25 07:18

Ty už jsi sem psala, ne? Nevím, na co čekáš. A jak trávíte dny, vy nechodite do žádného kolektivu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
13.3.25 08:13

To taky musí být troll. Nechce si čistit zuby a nemluví, pořád jen doma čumí na YT a mezi děcka nechodí. To je jako šlápnout do vosího hnízda…

• Citovat
  • Upravit
2272
13.3.25 08:46

Jako, mu syn ma podezreni na vyvojovou disfazii a rozmluvil se sam od sebe nekdy mezi 4-5 lety. Mluvi ted jako vodopad, jenom ma spatnou vyslovnost, takze dochazime na logopedii.

Osobne mi tohle nahaneni na logopedii a ruzna vysetreni prijde hystericke. I nase pediatra trvala na tom, ze zadanku na logopedii nam drive nez v 5 letech neda. A myslim, ze nase pediatra je rozumna zena. Logopedie samozrejme s jejim nazorem nesouhlasi, ale to je pochopitelne.

Samozrejme jsem si o tom vyslechla kde co v PPP i na logopedii. V podstate mi bylo naznaceno, ze jsem to zanedbala.

Ja osobne si to nemyslim, protoze i ted vidim, ze s tou reci logopedka nema sanci hnout, dokud syn nedozraje… a pak si myslim, ze s trochou cviceni pujde vsechno skoro samospadem. Tak jaky smysl by to byvalo melo, kdybychom tam chodili uz ve 3 letech, logopedka by po nas chtela delat cviky, na ktere by syn nebyl pripraveny a vysledek by byl akorat moje nervy. Syn by stejne nemluvil ani o pid lepe.

Ostatne, ze to nema zadny smysl ty cviceni, ten dojem mam i ted na 5 letech. Nevidim absolutne zadny posun ve vnimani reci nebo lepsi vyslovnosti. Syn jeda dal svou lajnu, tak jak je jeho recove centrum vyzrale. A ani tisic cviceni za den na tom nic nezmeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
13.3.25 09:03
@PinkiePieCutie píše: Více

Mně taky říkala doktorka, že logopedie v pěti letech kvůli výslovnosti. Naštěstí jsem se zařídila podle sebe, začali jsme chodit ve čtyřech letech a teď ve čtyřech a půl je výslovnost v pořádku. Nevím, na co bychom měli čekat do pěti let.

Navíc logopedie není jenom o výslovnosti, ale třeba o tom, proč dítě nemluvi. Což je případ zakladatelky, která ve čtyřech letech dítěte neví, v čem je problém.

• Citovat
  • Upravit
5656
13.3.25 09:04

Syn má 3,5 roku a taky nemluví. Má těžkou vývojovou dysfázii. Nepodceňuj to a hned leť na logopedii!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí