Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
Tedy podle té fotky nohy a boty mi přijde, že jste to přestřelili s velikostí, i když to podle stélky nevypadá. Nejsem odborník na obuv, natož barefoot, ale pro mě tohle je typ boty „bufy“, ve kterých by moje malé děti chodily jako mikymauz, takže já bych je nekoupila. Ale pokud v nich chodí v pohodě, tak bych nevracela.
Podle stelky nikdy nepoznáš, zda jí boty jsou nebo nejsou. Tyto vypadají velké, protože noha je zarovnaná s vložkou, ale v botě to tak není, tam jde pata za ní.
Jinak bych rekla, že tvarově sedí. Zase to s těmi botami tam nepřehánějme, vždy je to v nějakém směru kompromis.
@Menton píše: Více
Máš nějaké tipy na značky bot na úzkou dlouhou nohu? Zatím nechodí, ale po čem se pak mám koukat v akcích. Samozřejmě zajdu s ním i do obuvi ![]()
@Menton To souhlasim, ale ve skolce si bohuzel 3,5lete dite ty tkanicky zavaze tezko.
@Menton Ja spis potrebuji slyset, jestli ma vazne uzkou nohu (takze mam hledat uzsi boty).
a víš délku a šířku? Nejlepší je měřidlo 12+, a na šířku šuplera. Pokud nemáš, tak postavit ke krabici… udělat čáru v nejšířším místě, a nejdelším. Chce to rozměry nohy.
Uzkou nohu nema urcite. Kolik ma mm v nejsirsim miste? Nikdy nepomeruj vhodnost boty dle vlozky v bote, je to blbost, nic nepoznas.
Neprijde mě, že by noha byla uzka. Ty boty jsou velke i na delku.
@unuděná píše: Více
přesně, dítě má velmi širokou nohu a ta vyfocená bota je docela úzká a hrozně dlouhá
Ahoj, potřebuji radu.
Nechali by jste boty nebo je mám vrátit? Nadměrek u delší nohy jí vychází cca těch 12 mm. Nejsem si ale jistá ani šířkou. Má celkem úzkou nohu. Nevím ale, jestli nemám spíš zdeformovaný pohled z konfekční obuvi a vlastně jí to sedí.
Dcera nejdřív řekla, že jsou velké a pak že si je nechá