Přihláška do školky - střídavá péče

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.3.25 20:48

Přihláška do školky - střídavá péče

Dobry vecer, jdu si pro nazor. Prosím poraďte…dítěti jsou 3 roky. Střídavou péči máme sotva pár týdnu a den zápisu vychází zrovna na den kdy dítě má otec. Otce jsem už před pár měsíci prosila zda bych tam nemohla s dítětem já, celou dobu jsem s dítétem vše zařizovala já…ani ne z důvodu, že by mě to bavilo ale hlavně z toho, že na něj není spoleh..prostě předá polovinu informací a pak jsem za blbc* já…Tak si radši vše zařídím sama a je klid..no a já to řekla u soudu, když jsme rešili péči(ja chtěla mít stále plnou) a on se to chytl a chce s ním jít do školky na zápis. Představuje si to tak že já vyřídím papíry u dr, udělám elektronickou přihlášku a on si tam pujde pak s dítkem na zápis a já tam s nimi chodit nemám…a nevím co teď…v hlavě mám 3 varianty..a)vyběhám to a nechám tam jít jeho a budu doufat, že mi aspoň řekne info. B) řeknu mu, že když já tam s nimi nesmím, tak ať si to vyběhá celý. C) vyběhám to a napíšu do mš zda tam mohou oba rodiče…
Co mé na tom štve - strach, že mi nesdělí veškere info(stává se to furt) a to že vypadám jak matka co se nezajímá..nebo já se tak cítím..ve školce už nebudou vědět že mi tam on zamezuje s dítětem jít..a i kdybychom tam oba mohli tak on mi tam nechce…co mám dělat? Plus tam pak je třeba jedna třída která má něco navíc placeného a ja bych chtěla aby ho vzali do těch ostatních ptž na to nejspíš nemám..(otec má tak je mu to fuk) a když tam nepujdu tak to v té školce nemohu říct..dám mu podepsanou přuhlášku a co pootm kdyby dítě vzali do te třídy kde je nějaký ten povinny kroužek nebo co to je..jak pak z toho ven když to podepíšu tu přihlášku a tam jí jemu :roll: :zed: děkuji za názor prosim anonym. děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64933
26.3.25 21:00

A to musí jít dítě k zápisu? Vždyt nemusí jít osobně ani do školy k zápisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76039
26.3.25 21:09

Do školky na zápis se u nás dítě nevodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.25 21:17

@vokishka @stinga ja nevím jak to funguje. Nemam predstavu.

• Citovat
  • Upravit
64933
26.3.25 21:41

@anonym 57493899

Děti nejdou, je to jen papírování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
26.3.25 21:51

My jsme s dětmi byli. Trvala bych na tom, že tam půjdete oba. Oba máte stejnou péči a stejnou odpovědnost. Ani bych nepřipustila, že tam půjde sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.25 03:57

@Janli no jo ale jestli tan smí jen jeden..fak co s tím

• Citovat
  • Upravit
ruzzicka
27.3.25 04:01

Za mě varianta C – vše připrav, ale napiš do MŠ, že máš střídavou péči a chceš být u zápisu taky. Školky většinou chápou, když jim to vysvětlíš. Nenech se odstrčit, máš stejné právo být u toho jako on.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
27.3.25 04:32

Jaké info chceš říkat, to dítě u toho zápisu ani byt nemusí. Rozhodující je přihláška. Tu odevzdanou mít budeš.
A jestli nechceš placenou verzi třídy, tak to napiš na tu přihlášku. :nevim:

Mně by tedy přišlo divné jim psát do školky, že otec placenou chce, matka placenou ne. Vy se mate jako rodiče domluvit, hlavně při střídavé péči :nevim:

Já bych tedy trvala na tom, že jdu taky. Rodiče jste stále oba. To jako první den do školy taky půjde pouze ten jeden kam to připadne? :zed:
Dtto třídní schůzky.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
27.3.25 04:42

@anonym 57494237

Proč by tam sme jen jeden? Rodiče jste oba dva. Já bych tam tedy šla taky.
U nás tedy vůbec nemusely jít ty děti. Nikdo nic po nich nechtěl. Je to otázka papírování a asi 5 minut u nás.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.3.25 06:01

@anonym 57494237

Může vás tam jít klidně celá rodina, vždyť tam jen donesete ty papíry, buď si to celé zařiď sama nebo ať si to celé zařidí chlap nebo se tam prostě sejděte…ale spíše mě mrzí ta věta, že nemůže chodit na kroužky…u nás mají ve školce kroužky zdarma, platí se jen jeden externí, ale ten nám nevyhovuje, dcera má svoje sportovní tréninky a splašené pobíhání po zahradě za peníze nepotřebuje, máme i velkou svoji zahradu…ale jinak měsíčně připlácíme třeba 200 až 500kč na různé výjezdy do kina, divadla, muzea, přijedou jim různé programy…

• Citovat
  • Upravit
3733
27.3.25 06:09

Blb se z něj stal až po dítěti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2705
27.3.25 06:23

Do školky u nás děti k zápisu nechodí. Jestli u vás ano, můžete tam jít oba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2705
27.3.25 06:25

A popros učitelky ve školce, aby zprávy posílaly oběma rodičům, aby k tobě ty informace pronikly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
27.3.25 06:31

U nás mají přímo napsáno, že zápis je pouze papírování a prosí rodiče, aby přišli pokud možno bez dětí - ty se tam stejně nudí, nikdo se jim nevěnuje a jen stojí v kanceláři vedle rodiče.
Pro přijaté děti dělají v červnu jedno herní dopoledne. Je tam několik učitelek, které se věnují dětem, ředitelka a zástupkyně komunikují s rodiči a děti se seznamují s fungováním školky.
Zkus se informovat, jak ten zápis probíhá přímo ve vaší školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí