Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Náš kluk byl jednou uprdlý.. taky si nevšimli.. asi záleží jak moc.. on jim nemusel říct a měli hodně dětí na starost.. ale pokud to věděli tak je to smutné.. syn se asi bál to říct ![]()
Ano, u nás ve školce se podobné nehody občas stávají a učitelé vždy děti očistí a převlečou, od toho tam mají náhradní oblečení… A řekl syn, že se stala nehoda? Oni do kalhot asi sami koukat nesmí…
@Anonymní píše: Více
vy máte ve školce učitele chlapy? to je neobvyklé,
zřejmě to učitelé vůbec nezjistili, kdyby chlapec zůstal ve školce déle, tak by to při převlékání do pyžamka určitě zjistili a jednali by
@stinga píše: Více
No u nás třeba máme dva chlapy
. Je to teda v zahraničí. To je tak neobvyklé? ![]()
@Zuz186 píše: Více
ano, neznám široko daleko muže jako učitele v MŠ, ani tady na emiminu o tom nikdo nepsal, aspoň se nepamatuji ![]()
Taky me to hned zarazilo, ze nepise o ucitelkach-zenach. Tady je to dost neobvykle. Plat neni pro chlapa. Kdyz uz muz, tak v nejake drahe soukrome skolce.
Je fakt, že z ČR znám taky jenom učitelky. Mě to nejdřív vůbec nezarazilo, protože tady ti chlapi jsou
.
Kdysi byla čtyřletá dcera se školkou na výletě, cca 60 km od bydliště. Při odjezdu zpátky domů čekaly děti na parkovišti cca hodinu a dcera se pokakala, prý to přišlo naráz a nestačila si říci, zřejmě to bylo po jídle, není zvykla na smažené řízky, které měly k obědu. Učitelky ji navlékl ještě další kalhoty, které zřejmě měly s sebou, takže seděla dvě hodiny v autobuse ve výkalech, pokakaných spoďárách a pochopitelně to prosáklo jak jejími kraťasami, tak těmi vypůjčenými. Bydlíme 5 minut od školky, takže jsem to na místě nijak neřešila, šoupla jí do auta a jeli domů, naštěstí to žádné následky ve formě zánětu či traumatu nezanechalo a byla to moje jediná negativní zkušenost se školkou. Ale tenkrát mě to vytočilo fakt ukrutně ![]()
Ano, stalo(a ne jen jednou). Učitelky vždy dítě očistili, dostalo náhradní oblečení a zbytek v balíčku na vyprání domů.
Stalo vícekrát. Ve skutečnosti to prevlekani je dobrá vůle učitelek. Mohli by tě zavolat, ať přijedeš dítě prevleknout.
Dceri se to jednou stalo. „Utekla“ do šatny, sama se převlíkla a to špinavé dala do té tašky s nahradím čistým. Já jsem se vsimla odpoledne, že má jiné leginy. Tak jsem celou tašku prala
Poradila si sama, učitelky netušily. Tak jsme ji za to pochválili, ale vysvětlili, že příště musí říct.
U nás ve školce máme učitele muže, jednoho tedy. Normální státní školka ve městě ![]()
No a řekl jim to? Našemu expertovi se to taky stalo a ne jednou a neřekl to ucitelkam. Teď naposledy jsme to zjistila po předání v šatně, tak se mi omlouvaly že to muselo být chvíli před a nic necítily a já se vždycky omlouvám jim, když se stane nehoda. Určitě bych na ně nenastoupila nastvanym stylem, jakým se pravděpodobně chystáš.
Stalo se někdy vašemu dítěti, že nestihl doběhnout na WC a pokakal se? Takhle jsem dopadli v pátek, děti byly venku a syn (3,5let)bohužel nestihl doběhnout a nehoda byla na světě..ale proč to sem píšu..učitele ho v tom nechali, nechápu, že ho alespoň trochu neotreli a nedali čisté prádlo.. přeci ho museli cítit…stala se podobná nehoda i vašemu dítěti? Jak jste to řešili? V pondělí se na učitelé chystám, chápu, je to nehoda, která by se neměla stát, ale když se omylem stane, přeci v tom nenecham dítě, jde o zdraví..naštěstí šel po o domů, ale kdyby zůstal déle, jako každý jiný den…???