Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Daschame vyzkoušela jste také prosím to céčko? Na internetu jsem našla kapat éčko, tak přemýšlím, co z toho zkusím jako první. Děkuji
Prendison se bere krátkodobé, měl jsem ho brát, jen 10 dní před operací a slouží, jen ke zmenšení polypu, aby lékař na Orl při operaci viděl dobře na dutiny atd. Jinak si myslím, že za čas budete mít psychické problémy z něj. Zrovna ležím po operaci ve Vojenské něm Brno a vůbec to nebylo, fakt nekecám a ani neboli.
Píšou všichni vitamin E a přej to zabírá, tak příště, kdyby náhodou, tak to vyzkouším.
Ještě chci dodat.Ono nejde jen o polypy. Před operaci jdete na CT dutin a to ukáže, kde je to všude ucpané, lékař který Vas bude operovat, Vám vše ukáže a vysvětlí.. Vy si třeba téma vitaminama ulevit v nose ale v dutinach i pod očima Vám vše zustava a nic tam nefunguje. Druhy den po operaci po vyndani tamponady, jsem měl krásně čistý nos.Za dalši dva dny jsem koukal co tam se dá schovat, ani o tom nevíte. Prave v těch dutinach byli pulmetrove šňůry s léčivou masti, aby se stěny dutin neslepily po vyčištění k sobě. Zni to děsivé ale opravdu žádný zákrok nebolel ani po operaci a mohu doporučit všem. Dýcha se nádherně nosem úplně novej člověk. Dnes už se těším domů. Nástup byl min týden ve středu, operace čtvrtek ráno. Dnes je úterý a odcházím. Tak počítejte 5 až 7 dnů.
Ahoj trpím často na rýmu a záněty… Dnes mě doktorka poslala ať se objednám na CT protože viděla v nose nějaký útvar… Bojím se… Ve správě mám napsané k vyloučení AV polyposy nebo tumoru.. bojím se.. je to běžný postup?
@Odry330 píše:
Pardon, mělo tam být nebolelo a neboli
Dělali vám nejdříve CT nebo hned poznali při vyšetření že se jedná o polyp???
Krásný večer,
Chci se zeptat má někdo za s sebou odstranění polypů v dutinách - nose
(operace).?
Mám nástup 9.1.2024 do Svitavské nemocnice a strašně se bojím.
Jak to probíhá? Bolí hodně ta tamponáda??
![]()
Děkuji za odpovědi ![]()
@Petula25 ahoj mě to taky čeká můžeš mi dat prosím pak info děkuji moc a přeju ať vše dopadne dobře
Dobrý večer, zajímal by mě průběh operace polypů v nose asi mě to čeká a mám z toho pěkně nahnáno ![]()
Dobrý den,
Také zvažuji inhalaci jak píšete.
Chtěla jsem se zeptat, jak vám je dnes? Zda se to nevrátilo?
Děkuji
Marie
Dobrý den,
Už to je rok od operace, chci se zeptat, jak se cítite? Nevrátili se vám polypy?
Přeji hodně zdraví
Marie
Dobrý den oživuji diskuzi.
Měl někdo polypy v nose jen v jedné dírce?
Diky moc za odpověď ❤️