Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, sháním malému notebook(dětský počítač), který je od 2 let. Nemáte nějaký tip? Dík
Derido, nemyslíš, že je brzo??? Já mám tak nějak pocit, že čím později dítě začne s počítačem, tím líp. Teda nemyslím, že mu ho budu schovávat do osmnácti
))
Moje děti se samozřejmě o počítač taky začaly zajímat, ale až nyní syn (5 let). Mám na svém notebooku nějaké dětské kreslení a pexeso, už je schopen to sám ovládat (líp než já). Kdežto 4-letou dcerku to moc nezajímá, spíš by si prohlížela obrázky, třeba s myší vůbec není schopná dělat.
Možná to máte někdo jinak, ale já bych řekla, že na PC je čas až tak do těch 4-5 let.
Jiřina
Jiřino, já myslím, že Derida měla namysli dětský noteboook, ale já jsem našla jen tyto:
Tenhle je skoro za 2 000,–
http://www.obchodhracek.cz/…tsky-pocitac
A tenhle za 1000,–
http://babiesno1.mimishop.cz/detail.php?…
Jinak jsem našla i na výuku angličtiny, ale ten je už pro větší děti.
VerouS:
Aha, to jsem vůbec netušila, že něco takového existuje
))
Jiřina
Já jsem koupila naší tříleté neteři zrovna želvíka a od té doby nedá bez něj ránu … ona je docela takové malé tornádo, takže když rodiče potřebují, aby se chovala slušně, tak přijde ke slovu želvík. Sice je tam spousta věcí založená na písmenkách a číslicích, ale dají se tam nastavit i programy sestavování obrázků, písničky atd. … myslím, že našemu Davčovi příští rok k Vánocům taky něco takového pořídíme.
Ještě k rozdílu želvíka a vilíka … vilíka jsem naživo neviděla, ale zdá se mi méně vymakaný … nemá myš, má méně programů a mluví jen česky, zatímco u želvíka se dají nastavit i jiné jazyky, což bude dobré, až bude starší.
Náš prďola (3 roky) má svůj vlastní profil na normálním PC, má své heslo a přístup ke svým hrám, stránkám na netu atd. Ovládá vše naprosto bravurně. A má ho samozřejmě jen za odměnu a na omezený čas. ![]()
Vilíka jsem taky chtěla malýmu koupit na Vánoce, ale asi až ke třetím narozkám. Ještě nevím… ![]()
Jiřino, myslela jsem opravdu dětský počítač. Na želvíka jsem se taky dívala, ale přijde mi už trošku pro starší děti. Davídek bude mít tři roky v létě, tak přemýšlím, jestli by ho to už bavilo.
Ahoj,
obnovuju tuto diskuzi - preci jenom je uz ponekud starsiho data
.
Nemate nekdo tip na detsky NB vhodny pro dvouletaky? Moje predstava je, aby pomahal s poznavanim barev, tvaru, mozna zakladni pocitani a pismenka ![]()
MAme tento:
http://www.utricertiku.cz/detail.php?…
ve dvou letech to nebylo nic moc, ale ted ve 2.5 uz si s nim hraje vic a vic, melodie, a naucila se i par pismenek, opakuje slova…
ale na barvy a tvary tohle neni
My máme od 2 let obyčejný z Tesca. Stál asi 300,– Dneska je prckovi skoro 5 let a hraje si s ním pořád. Učí ho písmenka, čísla, jsou tam hry, melodie.
No nám je rok a čtvrt a noťas „nemůže vidět“.. no holt, mamka na něm maká, tak chce makat taky. Jsem ráda, že jsem tu našla ty dva odkazy na laptopy, které se vám osvědčily.. zrovna o takovém uvažuji a doufám, že sice s toho nyní nebude ještě mít rozum, ale účel to splní, vypadá jako opravdovský a obrázky a písmenka a pod. se mu tam budou zjevovat taky. no nejsem zastáncem těchto věci, ale je fakt, že co se v mládí naučí.. ve škole jako když najde
co se dá dělat. Kdysi bývali za hračky dřevění koně, dneska je nahradila plastová auta…