Nová doktorka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6263
10.11.11 14:25

Me holky take trochu pripada, ze to davate zuzce sezrat vic, nez je nutne. Tak proste na zacatku udelala chybu a davala male lipany. Ale neni blba, nechala si poradit, jidelnicek zmenila, nesladi, malou pravidelne vazi… Co chcete vic? Nejake lipanky na zacatku prikrmu a dve susenky za cely den jako „sladkost“ tech 14 kilo asi neudelali. To je typem ditete, nekdo nepribere, kdyzby snedl prase a nekdo ma kilo navic po rohliku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
10.11.11 14:27
Zuzka a verunka 2mesice píše: :think: Díky díky holky. Opravdu dík. Stará dr to věděla a na ty tesy mě poslala ale malá neměla nic ani náznak.No snad se to všechno spraví. No jo ale co já ted stěma kašičkama. Mám toho hodně asi 10 krabic. manžel dělá v zahraničí tak m to vozí domu. A mě je to líto to vyhodit :think:

Ještě by mě, Zuzko, zajímalo, kolik těch věcí jí… jestli sní 120 g té Holandie nebo 200 g, jestli sní za den 1 rohlík a nebo 3 a tak… Jak velkou porci masozeleninky a tak… Ten nový jídelníček vypadá totiž už docela dobře, i ta kaše v rozumném množství (nevím, kolik jí dá) podle mne není na závadu, když už nejí v noci.
Jinak podle fotky vypadá jako dost velká, trochu oplácaná, ale rozhodně nevypadá na 14 kilo a nevypadá jako koule.
Taky je zjevné, že jí ta kilča nevadí, když v 10 měsících chodí.
Souhlasím s holkama - nechat malou vyšetřit, případně upravit trošku dávkování potravin - ale na druhou stranu, když chodí, tak musí z něčeho žít a pozor - pro rozvoj mozku potřebuje i cukry, takže bych jí ho úplně z jídelníčku nebrala. Jestli dostane 2 dětské sušenky a nebo suchárky, tak to není podle mne překrmování.
Nějaká razantní dieta podle mne není vhodná, spíš bys jí tím mohla uškodit než pomoci. Podporuj pohyb a časem se to srovná.
Synovec měl ve 3 měsících 8 kilo, v roce 15 kilo a ve 4 letech má 17 kilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
10.11.11 14:29
Zuzka a verunka 2mesice píše:
kattkka píše:
Zuzko tu kasi bud ji nech ale nedavej pecivo nebo prodej.
prodat to bude dlouho trvat. To raději někomu dám. Myslite si že když to zanesu třeba do kojenáku že si to vezmou_ :think:

Jezis zuzko, nech si kase. Davej je male na noc, aby se tolik nebudila hlady. Proboha, vzdyt je to jeste mimino, nemuze byt na diete jako dospeli. Ja bych treba normalne davala i pecivo, ne sice dva rohliky za den, ale pul krajice s pomazankou klidne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
10.11.11 14:32
teredes píše:
kattkka píše:
Zuzko tu kasi bud ji nech ale nedavej pecivo nebo prodej.
prodat to bude dlouho trvat. To raději někomu dám. Myslite si že když to zanesu třeba do kojenáku že si to vezmou_ :think:
Jezis zuzko, nech si kase. Davej je male na noc, aby se tolik nebudila hlady. Proboha, vzdyt je to jeste mimino, nemuze byt na diete jako dospeli. Ja bych treba normalne davala i pecivo, ne sice dva rohliky za den, ale pul krajice s pomazankou klidne.

to si mylsim taky jenomze zase mi prijde ze na 10 mesicni mimino tam ma hodne peciva.Jako ja rohlik chapu jako jeden celej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
poletucha poletava
10.11.11 14:36

JÁ jí nedávam celí rohlik rozpulím ho na pul a ještě na čtvrtku dávám jí ho suchý

• Citovat
  • Upravit
24320
10.11.11 14:38
JÁ jí nedávam celí rohlik rozpulím ho na pul a ještě na čtvrtku dávám jí ho suchý

v tom pripade jsme zase trosku jinde.Nechces to tedy zkusit sepsat ceho kolik sni atak??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
10.11.11 14:41

Kaši bych taky nechala,však jíst něco musí.Přece ji nebudeš dávat na noc suchý rohlík a kus vařené mrkve,at má dietu.Podle toho co píšeš,ted jí normálně,takže bych počkala co u mudr a myslím,že ted už tolik přibírat nebude,protože defakto nemá z čeho.Předtím nabrala z přejídání,ted se ji musí žaludek zase vrátit do „normy“ a bude to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
10.11.11 14:42

Čus, náš Kubík byl v roce docela baculatej bumbrlíček a to jsem se snažila, aby měl vyváženou zdravou stravu bez zbytečných sladkostí apod. ( ono mu ale všechno chutnalo, to zase jó :mrgreen: ). V létě se začal vytahovat, no a teď ve 20-ti měsících má moc hezkou postavičku. Akorát. Ono když malá teď začala chodit, tak bude mít daleko víc pohybu a bude se hejbat furt víc a víc ( někdy až moc :lol: ) a prostě ty „zásoby“ vyběhá :palec: . Chce to jen ohlídat ten jídelníček a občasná sušenka fakt nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
poletucha poletava
10.11.11 14:44

Ale zase na druhou stranu do ní něco léčného dát musím. Protože měsíc na zpátek mlíko vubec nechtěla pořád ho vyhazovala z postýlky i vnoci to poznala a nechtěla tak jsem hold dávala kaše. Co se týká toho pohybu říkam nechodila po 4řech. A to musím podotkout že je hodně rychlá vlastně hodně živá nedokáže seět ani pul minuty dám jí posadit a hned stojí a už by někam šla.kdyby mohla tak začne běhat. A hyperaktivita se pozná kdy

• Citovat
  • Upravit
poletucha poletava
10.11.11 14:51
kattkka píše:
JÁ jí nedávam celí rohlik rozpulím ho na pul a ještě na čtvrtku dávám jí ho suchý
v tom pripade jsme zase trosku jinde.Nechces to tedy zkusit sepsat ceho kolik sni atak??

Tak asi takhle nedávám jí každý den to samé.Stručne masozeleninu sní jednu velkou 200g celkově jeden rolík za celí den rozdělen na části.Dvě sušenky vs jednohubky.180ml kaše do toho těch 5 až 6 flašek neslazeného čaje ale opravdu si nemyslím že toho je moc jo někdy se stane že si veme ze stolu jídlo co vydí a já tomu nezabráním. Prostě když vydím že má hlad a hledá tak jí dám najíst

• Citovat
  • Upravit
6263
10.11.11 15:19

Tak ja mam treba rocni holcicku a jidelnicek vypada asi takto:
6- kojeni
9- 200g ovoce
pak dopoledne svacina ruzne- krupky, pecivo, nekdy detske susenky, zase ovoce…
12.30 kojeni
14- 200ml obed
16.30- ruzna svacina cca 100-150
19- kojeni
20.30- jogurt 100ml(nebo uz nic, nic jineho nez jogurt nechce)

Prijde mi toho takhle kdyz to sepisu docela hodne. Dcera ma tak 10,5 kila a nejakych 78 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
10.11.11 15:32

Nech ji vyšetřit pro jistotu, ale myslím, že s nástupem chůze, když se bude hýbat víc, než když byla ležící mimi, tak se přibírání zastaví (už se zastavilo) a prostě to bude bude dítě, které holt dosáhlo 14 kil v 10 měsících a ve dvou může být naprosto ukázková v tabulkách. Na dietu zapomeň, dále holčičku važ a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
10.11.11 15:40
Zuzka a verunka 2mesice píše:Tak asi takhle nedávám jí každý den to samé.Stručne masozeleninu sní jednu velkou 200g celkově jeden rolík za celí den rozdělen na části.Dvě sušenky vs jednohubky.180ml kaše do toho těch 5 až 6 flašek neslazeného čaje ale opravdu si nemyslím že toho je moc jo někdy se stane že si veme ze stolu jídlo co vydí a já tomu nezabráním. Prostě když vydím že má hlad a hledá tak jí dám najíst

Myslím, že teď už má jídelníček OK a nechala bych to tak i s tou kaší a dvěma sušenkama a rohlíkem. Prostě teď má dle tabulek nadváhu a za půl roku/ rok, když bude mít i nadále dobrý jídelníček, tak to bude v pořádku. Naše malá taky hodně přibírala, ale od 10 měsíců nabrala za 5 měsíců necelá 2 kila a vyrostla o 4 cm, takže je OK. Jen mám štěstí na doktorky (po stěhování máme jinou), nikdy to nekomentovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
12.11.11 17:46

Naprostý souhlas s AKNYT … až půjde do školky, tak nepoznáš rozdíl mezi svou dcerkou a „tabulkovými mimči“ :palec: ona už ti teď tolik přibírat nebude … a pokud měla tu porodní váhu skoro 5kg, tak v roce má mít 3× tolik … takže se vyvíjí přiměřeně, nee??!
naše Eli má skoro ve 2 letech 9kg a jí jak kdy a jak co :nevim: … takže já bych třeba uvítala pěkné baculaté mimčo co rádo papá. Byl by to pro mě takový balzám na duši :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty