Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Marry11 Ted uz se moc nedavaji 100% hypoteky, ale 85% takze nejaky penize clovek musi mit nasetreny, ale my kdyz si chcem pujcit 2mil, 300tis dame svych a 1700 000 si pujcime, tak nam hypoteku vypocitali 7150,– tak me taky zajima, kolik si chcete pujcit a na jak dlouho?, my na 30let…
HOLKY SPOLEČNOST nevím daly jsme částku 2,2 milionů na 20 let muž nechce splácet tak dlouho protože už je nám 30 a co se může stát v 50ti letech necce at děti splácí barák cche aby studovaly případě si užívaly a ne byl nuceni nám splácet.
v hotovosti máme Hanka víc než vy ale pořád prý málo peněz ![]()
Ono solidní dům za 2,2 ani nekoupíš kolem se pohybuje tak 2,7-3,4 milionu přes 3 miliony nedáme nikdy takže maximální cena je 2,7 milionů a t už je taky moc no ![]()
Byt není barák no ale zas stojí pouze do 2 milionů.
Prodat zpět později to se muži moc nezamlouvalo protože ani nebude na něm nic splacené a pouze pár let pouze uroky.
Holky má hlavu ale on je zas takový, že aby se toho totiž dožil
Uvidíme k svátku mu dat pohlednici snad s krásnou koupelnou? a kuchyni?:)
mám na to 3 dny to je pěkný dárek ![]()
Poereferuju dál prvně se díval na baráky byty ted na výměny a uvidíme k čemu dospěje. Necci nic tlačit ale prostě nelíbí se mně tu pokud to nechce dat do kupy a vypadá že to dělat nebudem protože dělat to v prázdným bytě je asy v plným se to nedá a odjet pryč.
@Marry11 Tak sice mate 2+1 vetsich mistnosti, ale mate dve deti a chcete treti a ty deti budou dospivat a bude chtit pak svoje soukromi, az si privedou kluka(holku)
vidim to u segry maji 3+1, holku a kluka 18 a 21 let a oba uz maji svoje protejsky a pokojicek dohromady a je to teda blby
segra uvazuje, ze si zrusej se svagrem loznici a bude tam mit pokojik bud neter nebo synovec ![]()
Nevim proste bych se poohlizela po nejakym peknym vetsim byte…chapu, jako zenska zenskou, ze to tam chces mit pekny a utulny, hlavne poradnou kuchyn a koupelnu…a dneska kdyz clovek ciha tak se daji koupit moc pekne nove rekontruovane byty
neco urcite najdete
jinak ono je asi jedno jestli si hypo vezmes na 20 nebo 30 let co se toho " co kdyz se neco stane" tyce, pac clovek nikdy nevi co bude zitra, se nedej boze muze stat neco za dva roky nebo taky za 60 let nic ![]()
Jinak my nez se prestehovali, tak jsme kupovali byt a brali si u raifky preklenovaci uver na 19 let, 3600,– jsme si jakoby setrili a 4900,– byla splatka, takze jsme platili jakoby hypoteku 8500,– se vsim vsudy teda…k tomu jsme pak platili do spolecneho 2600,– pac se barak nove zateploval a delaly plast. okna a byla to bytovka o 8mi bytech, takze se to moc nemohlo rozpocitat mezi lidi a 1400 elektrika, 1800 plyn..a 400 voda
docela masakr, dokud jsme oba delali bylo to dobry, ale pak jsem sla na materskou a uz to bylo horsi, ale jeste jsme to zvladli ![]()
No sám mně říkal až budu těhule že mu nepomůžu se stěhováním
a už budem čekat jen měsíc a hura na věc
To chce ale to bydlení toho se bojí jak čert kříže jak o tom promluvím tak mně dodá začíná mně tukat srdce ty chceš at dostanu infarkt
![]()
A dodá to už mít třetí nebudeme počkej až se aspon narodí kvůli infakrtu ![]()
má dobrou práci byl povýšený a naopak tam dělá moc že má zvolnit a nechat práci i na jiné.
Ale co kdyby náhodu to firma zabalila má strach je to zahraniční firma. Prost je to srababa
ale já ho chápu ono s dětima najít práci ej docela těžký no ![]()
Poreferuju dál budu mu volat dza se těší do realitky když má zitra tu dovolenou
![]()
Ne půjdem kupovat mu rifle jen s 1 dítětem to se zvládne lepe než se 2.
Mám spíš to těžký co je lepší mít hekou koupelnu nebo miminko? Pak dodá vyřešeno
A směje se on je že nerad řeší věci jako staré za nové.
On pochozí z rodiny co moc archivuje a neobnovuje nic nového hold to má v gennech ![]()
Takžetak a nádobí mám zpět že je to spravené a bude to držet pár let ![]()
Ale prý ta koupelna asi všimnu, že je pořád stejná že?:)
Ale nechci do ničeho nutit vše svoji cesotou určitě jde já v to věřím ![]()
Napsali jsme na výmenu manžel by to měl rychle do práce ale pochybuju kdo by to měnil ![]()
Uvidíme septáno máme výdaje a uvidíme jak to dál dopadne každopádně bysme to braly nájem o 3500 kč celkový se vším všudy nižší a ještě blíž do práce krásná kuchyn koupelna ale kdo by to měl leda kvůli oblasti kde ted bydlíme a to je žádaná a dahá oblast.
Ale musely by si to celé tu spravit.
A my asi doplatit no uvidíme co odpoví
![]()
HANKA TADY M ÁŠ NAŠE NÁKLADY:
TŘEBA TAM I NĚJAKÉ CHYBÍ JEŠTĚ JSME málo uvažovaly:
Naklady vesnice:
Najem bytu:
JEDNORAZOVE:
Fixni naklday:
Ta výměna to těžko někdo přistoupí TAKŽE už dodal budeme HLEDAT HLEDAT A NAKONEC SI VEZMEME HYPOTÉKU takhle to přesně dopadne.
Otázka je zda domek či byt jenže byt 4+1 stojí taky kolem 2,4 milionů a domek tak 15 km od Brna i ménně ale je tam ty větší náklady na topení no ![]()
Uvidíme co vyšmoulíme dál čekáme na zprávu na výměnu bytu ![]()
HANKO JAK JDE HLEDÁNÍ? MY UŽ TED HLEDÁME NA VÁŽNO MÁME PODRAŽENÝ NÁJEM TAKŽE TED SE JDE KAŽDÝ VEČER TVRDĚ HLEDAT TAKŽE TO chlap vyřešil za nás s rozhodnutím frčíme do vlastního.
Tak napíšu svůj názor. Za mě bych vůbec neuvažovala nad domkem. Proč? Náklady jsou příliš vysoké. Více musíš topit, většinou i svítit a stále něco opravovat. Vím, že je to sen mnoha lidí, ale já raději si život užiju než mít kouli na noze v podobě baráku. Dále, souhlasím s Vaším rozhodnutím opustit, jak jsem pochopila, naprosto příšerný a předražený byt. Nepochopila jsem to s tou výměnou, proč by měl někdo měnit??? Ale když dáte stávajícímu majiteli výpověď tak by jste měli mít dostatek času na naleznutí nového podnájmu, či koupit vlastní bydlení. Podnájem by jste měli být schopni najít během měsíce, já to za svůj život musela takhle řešit několikrát. Co se týče vlastního, tak tam to může trvat delsí dobu. Já osobně bych volila vlastní bydlení. Ano, je to velký závazek, ale zase na druhou stranu máte jistotu, že Vás nikdo nevyhodí a cena za bydlení se nebude nepřiměřeně zvyšovat, pouze v závislosti cen energií.
Ono jsi i psala, že frčíte do vlastního. V tomto případě si dejte pozor jestli je byt v osobním vlastnictví, jestli tam není uvalená exekuce, jaké jsou měsíční náklady a co je v nich zahrnuto.
Přeji hodně štestí a zábavy při hledání…
LENY ANO ZVEDLY NÁM NÁJEM NA 11 400 BEZ ANERGII TAKŽE placení bude kolem 13 500 BOHUŽEL PODEPSÁNO nevím zda nepodepisovat by nas za měsíc vyhodily???
takže ted to budeme řešit každý večer A UVAŽUJEME SPÍŠ NA STAVĚNÍ NOVÉHO DOMU starý ne.
A pak panelák uvidíme no jaké budou ceny.
@Marry11 Ahojky, no 13500 v takovem hroznem byte, to je az drzost, si o takove penize rict…vzdyt ja jsem ti sem poslala (jestli se nepletu) nejake nabidky na najmy, krasny byty a levnejsi…vzdyt nemusite nic menit, proste dejte majiteli vypoved a je to ne? nebo snad mame ve smlouve dany, ze kdyz budete chtit odejit, musite najit za sebe nahradu?
A s domkem bych to taky nevidela tak cerne, kdyz se postavi novy, tak se do nej pak nic vrazet nemusi, akorat udrzba zahrady
a radsi cpat nekde treba 11tis hypoteku do sveho nez 11tis do pronajmu, to po 30ti letech nemate nic, takhle by jste meli aspon baracek a nebo ten byt, ale svuj ![]()
My jsme porad na vazkach, jednou chcem byt, pak zase se objevi nejaky baracek nebo pozemek…no proste porad nevime…ale bojim se ze opet koupime byt jako minule, a sousedi budou neohleduplny a budou delat ramus i o pulnoci..ted jsme v pronajmu a taky jsme uz byli na dokonce spravcovou baraku, v 23,00 diskoteka v byte a hulakani na balkone, a nevim z ceho ty bytovky jsou postaveny, ale strasne je tu vsechno slyset, jeste, ze tu nejsme naporad… ![]()
Je to tezky, by chtelo vyhrat…ale porad sazime spatny cisla
![]()
Jinak jak jsme tam psala tu nasi hypoteku tak my si ji brali zrovna v blbe dobe, byl urok 4,9 to dneska neni..nabizeji i 2,5%…chce to proste obejit par bank a zjistit si vsechno ohledne hypotek ![]()
HANKA PŘESNĚ TAK DNES JE TO NAVHODNĚJŠÍ DOba i když třeba bude lépe jenže stárneme jak mu napsal odhadce máme známeého co odhadává ceny a taky ted zdržil.
BYT NEKOMENTUJU RADĚJI FOTKY VYSTAVÍM AŽ ČASEM JISTĚ ŽE SI HO PAK I VYFOTÍM PRÁZDNÝ JAK BUDEM PRYČ.
NO A MÁME SMOULUVU NA DOMU NEURČITOU ALE MŮŽE SI KDYKOLIV ZDRAŽIT.
NO A MUJ DODAL TO PŘIDÁM 2000 kČ A mám svoje JEDNOU DOUFÁM SVOJE BOJÍ SE ZDA TO SPLATÍME ČLOVĚK NIKDY NEVÍ.
TAKŽE TED ŘEŠÍME ZDA VĚŘIT FIRMĚ CO TO POSTAVÍ NA VLASTNÍM POZEMKU NEBO KOUPIT RADĚJI HRUBOU STAVBU.
PROTOŽE MÁME ZNAMÉHO CO MU ZRKACHOVALA FIRMA A NEMÁ NIC DODNES ![]()