Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, no my jsme tedka taky v podnajmu, museli jsme se kvuli praci prestehovat, prodali jsme nas byt
a jsme v podnajmu, dokud si nenajdem neco sveho na trvale bydleni…tady rozhodne zustat nechcem, takze tu ani nic nepodnikame za upravy apod. Jestli tam zustat taky nechcete, tak bych nic nedelala, jsou to zbytecne vyhozene penize, hledala bych neco na stale bydleni a tam si to popripade udelala hezke a podle sveho… ![]()
No ale kdybys viděla tu vanu jako nastříkaná je to ano ale myslím tím otřískaná menší na ni pořád šahá umakart asi víš jak vypadá takže tak a podlahu teda hraní 100rpocent majitel takže tu budu mtí zcela zdarma.
Takže bud udělat vanu + umyvadlo na obojí máme 8000 kč zdarma víc ne. že není to pěkné můj chce vlastní bydlení chtěli jsme domek já ho chci stále jenže stále šetříme
![]()
A nevím když už přišlo na řadu konečně nová linka všechny regálky tak pokud udělat tak prvně koupelnu obráceně by to nešlo.
NO DNES BUDEM O TOM PŘEMÝŠLET protože zbytek ze 60 000 kč tua nejlevnější bysme museli hradit my tudíš kolem 20 000 kč to asi vychází.
A to zas není ochotný tu platit.
Tak já nevím nebo už nedělat vůbec nic jenže já mám vyskládané talíře po zemi ![]()
No ja osobne bych presvedcila muze, kdyz to ma stejne v budoucnu v plnu, aby jsme koupili neco vlastnihu uz ted. Nevim jak velky byt by jste chteli, ale platit 12.000 najem, to uz budu radsi splacet hypoteku. A jeste k tomu ted vrazet sve penize do ciziho, to uz vubec ne.
Jinak nasi delali taky novou koupelnu. Poprve si to nechali udelat, jak ty pises fusovanou, ta vydrzela pekna asi 8 let. Pak zacali kachlicky padat a praskat.
Ted podruhe delali zdenou koupelnu i s kuchyni a rovnou ti reknu, je to sice pekne i lepsi, ale mate kde bydlet, nez budou prace hotove? Nasi se museli na 4 tydny odstehovat k segre. V tom bordelu, prachu a ramusu, bez vody, sprchy a wc se opravdu bydlet neda…
@Marry11 No ja mam taky spoustu veci jeste v krabicich, ani jsem to nevybalovala, pac ja mela kuchyn do L a tady je mrnava obycejna, se mi sem skoro nic nevejde
takze vim jak vypadaji kominky nadobi
trochu bojove podminky no,,, denne sedim u pc a hledam novy byt co by se nam libil, ale taky se tam vzdycky objevi nejake „ale“ takze tu tvrdnem dal, hlavne jsme sli z 3+1 do 2+kk..tak si to asi umis predstavit
uz se proste tesim pryc…a co se podivat po nejakem jinem podnajmu…za ty penize co platite tady si myslim, ze by jste sehnali neco mnohem lepsiho
a jestli chcete stavet a setrite, tak bych tuplem penize nevrazela do neceho kde nechcete zustat ![]()
PRÁVĚ TO JE DALŠÍ VĚC chlap mně dnes řekl měsíc dle goggolu jsme četli 11dnů tímpádem měsíc to nepředstavuje bydlet kde u tchýně???
Tím pádem by nás to stálo z vlastního hodně tak 40 000 kč plus ještě doprava on do práce a bydlení u tchýně vařit prat nedokážu si to představit.
Tak leda dělat tu falšovanou koupelnu ta udajně trvá 11dnů jet si snad na dovolenou???
A nebo nedělat nic a nechat jen tu kuchyn?
na hypotéku můj tvrdí že je vše diskutabilní. Prostě sice platíme nájem ale je v tom vše v yhpotéce prý vše chybí 1000 kč doprava do práce, 1000 opravy odkládat na domek, napočítal mně se vším všuy 20 000 kč měsičně a on asi pro něj spousty stresů kdyby se m něco stalo ![]()
ALE PRÝ NAVŽDY TO PLATÍ vlastní bydlení jen ho rozhoupat ![]()
Jenže zas vydělá nejvíce on přemýšlela jsem spíš o změně i bydlení nějakou jiného majitele vyměnit s hezkou koupelnou a kuchyní a o pokoj více.
VČERA PŘIŠEL DOPLATEL DOPLÁCÍME 12 000 kč a naštěstí teda to dopadlo že to vzal dobře ale dodal to už je hodně peněz co tu dávám a dnes to budeme řešit.
Tak jsem založila téma, že třeba se dozvím něco čím ho uzemním
![]()
A jak psala Kar-maa, nasi jak delali koupelnu a wc, tak sli bydlet na chalupu, pac v tom se fakt neda zit…strasnej bordel…a vyslo je to na 100tis ![]()
A ještě MÁME JEDEN PROBLÉM CHCCEME TED JEŠTĚ JEDNO MIMINKO TÍM PÁDEM MŮJ SEN O DOMKU PADÁ takže proto si to tu chci zlepšit a zůstat tu navždy???
ALE S MIMINKEM SE MNĚ ROZHOUPAL ![]()
ONo u nás v Brně jsou baráky docela drahý no solidní 3,5 milionů a to bysme fakt nedaly i děti by musely splácet nato řekl že nechce protože aby mohla studovat než platit dům.
T¨ěžký oříšek fakt těžký ale já teda nádobí v ohrádce vydržím do neděle a v pondělí se rozhoupe aspon teda s kuhyní?
a s podlahou v koupelne zdarma? ![]()
Ja teda nevim jak mate udelanou smlouvu, ale co kdyz si to tam udelate podle sveho a pak vam majitel /firma/ rekne, ze mate X mesicu (dle smlouvy) na to se vystehovat, ze tam chce nastehovat nekoho jineho? ja bych mela z tohodle strach, delat tam takove drahe upravy, kdyz to neni moje..no nevim…to bych sla radsi fakt do lepsiho pronajmu zatim… ![]()
@Marry11 Miminko miminko..na to at se ted vykasle a sezene pro rodinu poradny bydleni kde nepada zensky kuchyn na hlavu apod. uricte se tam nekde v Brne ci okoli da sehnat mnohem hezci bydleni ![]()
Jak mate tedka velky byt?
My máme firmu co to koupila jako ty byty přes pár lety. Dle muže spíš ukradla ty byty ostatní jsou prodány majitelům.
Měli jsme smůlu.
Bydlím tu od narození a máme smlouvu neurčitou navždy
pod možná nájmem ale ten už víš prý nepůjde dle mého muže.
Já vám určitě pak napiši odpověd na co dnes v noci přijdeme co s tím provedeme.
máme obavy se stěhovat totiž jinam kvůli majitelům jak pišeš vystěhování ze dne na den nezaplatíš a letíš, kvůli sousedům, kvůil občance a pobytu a A KVŮLI CELKOVÉMU STĚHOVÁNÍ MŮJ SE STRAŠNĚ BOJÍ ŽE TO BUE MOC PRÁCE A ZBYTEČNÉ ŽE CHCE SVOJE BYDLENÍ ![]()
@Marry11 Ja teda nevim, ale porad si myslim, ze je lepsi koupit byt na hypo. az se ten tvuj rozhoupe nebo nerozhoupe, tak ho potom zase prodat a neco postavit. Budete v tom byte mit aspon ulozene penize, takhle je ted max. vyhazujete oknem, nebo spis, strkate nekomu do kapsy…
V byte tolik nakladu neni, jako v baraku. Se zkus podivat, jestli se nahodou zrovna neprodava neco v okoli vasi lokality.
Ta kuchyn trvala asi 14 dni nez jim ji udelai tak, aby se tam uz mohli nastehovat a mohli varit. Ale dalsi mesi trvalo nez ji zcela dodelali. Porad jim neco chybelo nebo na neco zapomeli ![]()
Byt vama, tak bych do toho stejne ty prachy nestrkala.
No Hanka ne můj se šíleně bojí zadlužit to bude tak za 8 let pokdu bude fakt strašně se bojí že příjde o práci že nato nebudeme mít prostě dle mně tu zůstaneme na vždy ![]()
Ježiš no jo co ta Neli by jedla a já to je asi ještě větší blázinec než vyskládané talíře s tím aby mně nespadly ![]()
No máme 2+1 malé ALE ROZHOUPALA JSEM HO NA KOUPI POSTÝLE DĚTSKÉ ale to trvalo protože mně říkal že se stěhujeme už 7 let tak jsem ale řekla že dítě má skoro 5 let a že by mohlo být stan na posteli a výsledek zaplatil 30 000 kč stála a jak je ted rád že to má a že to máme našláplé
![]()
ALE DODAL TO BUDE PRÁCE JI STĚHOVAT ![]()
Měla bych takový soukromý dotaz ohledně zařízení bytu.
Bydlíme v nájemním bytě - máme tu hroznou koupelnu staré umakartové jádro podlaha v koupelně. A starou kuchyn.
Nevím zda je to osud ale málem nám spadlo veškeré nádobí v kuchyni. Rozjíždí se nám kontrukce v kuchyi jak nás sousedi vytápí.
A k věci:
napsali jsme bytovce a je ochotná nám přispět 15 000 kč kuchyn včetně práce tam se do té sumy určitě asi vlezeme. A koupelnu uhrají je 70 procent zbytek my.
K tématu:bydlíme v nájemním bytě přes ale firmu není to žádný nájemník co nás může vystěhovat. Nájem je dost vyskoý skoro 12 000 včetně energii a topení a plynu.
V budoucnu můj muž má stále v plánu pořídit vlastní bydlení. Jenže je takový váhavý typ
K otázce vydrželi byste to neudělat si i koupelnu když už se bortí kuchyn. Nebo byste hledali nějakého dalšího spolehlivého soukromní společnost kdo nás ubytuje nebo byste si ihned zbalili kufry a stěhovaly se?:)
Zajímá mně to i mého muže co poradíte
Už jsem se informovala koupelan stojí 150 000 Kč fušováná koupelna bez jádra nalepení lepidem kolem 60 000 kč s tím že to tak nevydrží.
Pokud je otázka zmena upřesním podrobnosti