Nová kuchyně bez digestoře

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20767
24.2.18 15:04

@Heivka máš pravdu, že on i jen fakt, že digestoř je, i když vypnutá má svůj efekt :palec: to ničení skříňky, popřípadě stropu mě nenapadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
24.2.18 15:16

Jo, jak už tu zaznělo, i kdybys ji nepoužívala na odtah, tak minimálně na odiolování skříňky nad tím, i těch kolem, ono to prostě fyzicky zachytí ten mastný kouř a velkou vlhkost. Když si představím, v jakém stavu je občas digestoř, když ji čistím, tak totéž ze skříněk bych fakt dostávat nechtěla. S kuchyní bez digestoře se celkem pravidelně setkávám na dovolené, když je tam menší apartmánová kuchyňka, a i když doma rozhodně nezapínám pravidelně (oddělená kuchyň), tak mě to bez výjimky štve a nahoře nad tím to podle toho vypadá. Pokud ji nebudeš aktivně využívat a řešit každý decibel a vymakaný dizajn, tak seženeš něco i výrazně levnějšího. Naše stála patnáct stovek (zcela obyč bílá podstavba), i když já to do uzavřený panelákový kuchyně moc neprožívala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.18 15:16

@AstraG mám, používám, neumím si to bez ní představit. Máme levnější a rozhodně není extra hlučná a funguje super. Mamka ani tchýně nemají a „brečí“ jak jí chtějí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
24.2.18 15:17

Digestor jsem zrusila. Vubec ji nepouzivam. Misto ni mam jen svitici listu. Varim obden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
24.2.18 15:28

Urcite ano. Kazdopadne mam v kuchyni vestavnou, je vysouvaci pri pouziti. Ma velky vykon, vytahne vse. Kdyz ji nepotrebuji, zasunu ji a neni vubec videt, ze tam je :)

• Citovat
  • Upravit
7855
24.2.18 15:38
@radkka píše:
Mně to přijde prasácké, neuraž se :nevim: smrad nevadí asi nikomu, když v něm žije, já bych taky ráno nemusela větrat, zvlášť ne v zimě a vůbec by mi to nevadilo, ale dělám to, protože čerstvý vzduch je nutnost a nejsme chro chro.Zní to asi zle, ale nemyslím to tak, jestli víš, že ji nebudeš používat, tak si jí nekupuj :kytka:

nejlepší taktika - někoho nenápadně urazit a k tomu napsat „nemyslím to zle, neuraž se“ a dorazit to smajlíkem s kytičkou
lovísek!!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
24.2.18 15:43

Jsem na digestoř zvyklá a používám ji i když mám vedle sporáku okno. Má odtah přes zeď. Měla jsem i bez odtahu obyčejnou, ale to nebylo ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25145
24.2.18 15:44

@AstraG Nemám - zatím (6 let) - a chybí mi moc. Už jsme se teda dostali do fáze koupě a chystáme ji na napojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
24.2.18 15:47

@AstraG

Novou kuchyň mám 5 měsíců a digestoř máme ale s filrem kvůli rekuperaci, stála nás 17 tisíc + filtr (2 tisíce) se mění každé dva roky. Ze zkušenosti se třemi difestořemi mohu říci, že až tato je perfektní. Pojme všechnu páru i pachy už na první stupeň, není vůbec hlučná ani na ten nejvyšší, snadno se čistí a světlo má též dostatečné. Z obou stran sporáku máme okna a když mám jedno otevřené, tak pára jde hezky nahoru.

I přes výhodu rekuperace digestoř zapínám při každém vaření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
24.2.18 16:09

Mám kuchyň bez digestoře a vařím minimálně obden. Co se týče pachů v pohodě vyvětrám. Do obývacího pokoje jsou dveře to není problém, ale horní skříňku mám zespoda mokrou. To bych časem chtěla vyřešit odsavačem par. Vymýšlíme vývod stranou u okna, ale kdo ví jak to dopadne. Dá se přežít i bez ní a šetřím náklady. Nedokážu si představit, že bych ji nechala jet třeba u pětihodinového vývaru. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
24.2.18 16:13

Pokud bys měla kuchyň propojenou s obývákem určitě bych ji pořídila. A ano dost záleží na výkonu, kdysi jsme v paneláku měli takovou, kterou nebylo vůbec nutno zapínat, vůbec netáhla, tak že k ničemu. Do novýho jsme si pořizovali skleněnou, tak má i krásný design a parádně táhne, přisaje i papír. Tak pokud se rozhodneš ji mít určitě vybírej podle výkonu ať pak zbytečně nelituješ že jsi sice ušetřila nějakej tisíc, ale máš doma zbytečnej šunt co netáhne. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
24.2.18 16:28

Neumím si představit nepoužívat při vaření digestoř. Ta pára a pachy musí pryč. Nemám ráda načuchly byt při smažení drží se to pak i v oblečení. Mám zabudovanou digestoř takže je vidět jen chromová lišta při vaření vysunu a pak zase zasunu dovnitř. Taky záleží jestli budeš vařit nebo bude kuchyň jen na ozdobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
24.2.18 17:08
@vulpes píše:
nejlepší taktika - někoho nenápadně urazit a k tomu napsat „nemyslím to zle, neuraž se“ a dorazit to smajlíkem s kytičkou
lovísek!!! :mrgreen:

To nebylo nenápadně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí