Nová kuchyně bez digestoře
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nová kuchyně bez digestoře
Hezké odpoledne,
plánujeme novou kuchyň. Ve studiu jsme se dozvěděli, že ne každý si digestoř do nové kuchyně pořídí. Pro někoho zbytečnost, není naučený ji používat a nepořizuje ani do nové kuchyně. A já váhám. Dodnes jsem digestoř nepoužívala, nechybí mi a ani se mi jako,,doplněk,, v kuchyni nelíbí. Máma i tchýně digestoř mají a nepoužívají. Občas na ní rozsvítí pouze světýlko. Tak bych nerada vyhodila peníze za něco, jen proto, že ji má,,každý,, ale nakonec ji nepoužívá a pořídil ji proto, že do kuchyně patří.
Mám pár otázek:
1. Najde se tu někdo, kdo ji nemá v nové kuchyni?
2. Nelitujete?
3. Ten kdo ji má, používáte ji?
4. Bere to jako nutnost?
5. Je pravda, že pouze super vymakaná, je k něčemu?
6. Je levná hlučná a neúčinná?
Pokud by měl někdo fotky kuchyně bez digestoře, byla bych ráda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Používám jí, nedovedu si představit jí nemít. Máme kuchyň spojenou s obývacím pokojem, nedovedu si představit, že by mi ty páry šly do obytné místnosti ![]()
Jestli nejsi žádná kuchařka, tak jí asi nepotřebuješ.
Moje máma jí nepoužívá, ale má malou uzavřenou kuchyň s velkým oknem hned vedle, kterým si při vaření větrá… Ona je větrací maniak, má otevřená okna věčně všude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Digestoř mám a používám ji vždy při vaření. Jako nutnost to beru, vaříme několikrát do týdne.
S levnými nemám zkušenost, nevím.
Hlučnost se časem zvyšuje jako u všeho, tu naši máme skoro 10 let a funguje jinak stále podobně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem bydlela s našima, digestoř jsme používali jen na svícení (myslím, že ani jinak nefungovala
). Po přestěhování do vlastního jsem ji začala používat a nedovedu si vaření bez digestoře představit (hlavně při smažení nebo vaření v tlakáči). Trochu to je hlučnější, ale dá se to v pohodě vydržet. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radkka Vařím tak nějak normálně, spíš o víkendu. V týdnu rychlovky. Taky jsem větrací maniak
Nyní máme kuchyň s obývákem spojenou a jak jsem zvyklá, tak mi pachy z vaření nevadí. Nová kuchyň bude taky propojená. V kuchyni okno. V obýváku francouzské okno a mezi otevřený prostor do chodby bez dvěří. Popravdě mě nahlodali až v tom studiu, jinak jsem si říkala: má ji tam každý - pořídím jí taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hodne zalezi na tom, zda mas kuchyn otevrene propojenou s obyvakem nebo ne. U propojenych mistnosti osobne povazuju digestor za nutnost, ja treba hrozne nesnasim kdyz je vse nacichle varenim, byt i jen minimalne. Taky digestor vychytava takove ty mastne vyprary, ktere se jinak usazuji po cele kuchyni. Ovsem chce to vykonnou a pri propojeni s obyvakem i tichou. Mam a mela jsem vzdy a pouzivam furt.
Mama digestor nema, ale ma kuchyn samostatnou a pri vareni trvale vetra.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Digestoř máme a používám jí jen na svícení. Je to asi o zvyku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AstraG píše:
@radkka Vařím tak nějak normálně, spíš o víkendu. V týdnu rychlovky. Taky jsem větrací maniakNyní máme kuchyň s obývákem spojenou a jak jsem zvyklá, tak mi pachy z vaření nevadí. Nová kuchyň bude taky propojená. V kuchyni okno. V obýváku francouzské okno a mezi otevřený prostor do chodby bez dvěří. Popravdě mě nahlodali až v tom studiu, jinak jsem si říkala: má ji tam každý - pořídím jí taky.
Podle popisu máme kuchyň s obývákem hodně podobně uspořádanou. Digestoř mám s odtahem do komína a používám ji u naprosto každého vaření. Pokud bych si kuchyň zařizovala znovu, tak bych ji tam měla určitě znovu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám i oddělenou kuchyň, nesnáším načichlou pohovku atd.
V případě spojeného to považuji z nutnost na 100%.
To, že to někdo neudělá, je sice možné a neumře se na to, ale z hlediska nějaké kultury bydlení, mi to přijde jako znak toho, že člověk ještě neztratili rozum a soudnost a nejde jen podle moderních trendů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AstraG píše:
@radkka Vařím tak nějak normálně, spíš o víkendu. V týdnu rychlovky. Taky jsem větrací maniakNyní máme kuchyň s obývákem spojenou a jak jsem zvyklá, tak mi pachy z vaření nevadí. Nová kuchyň bude taky propojená. V kuchyni okno. V obýváku francouzské okno a mezi otevřený prostor do chodby bez dvěří. Popravdě mě nahlodali až v tom studiu, jinak jsem si říkala: má ji tam každý - pořídím jí taky.
Mně to přijde prasácké, neuraž se
smrad nevadí asi nikomu, když v něm žije, já bych taky ráno nemusela větrat, zvlášť ne v zimě a vůbec by mi to nevadilo, ale dělám to, protože čerstvý vzduch je nutnost a nejsme chro chro.
Zní to asi zle, ale nemyslím to tak, jestli víš, že ji nebudeš používat, tak si jí nekupuj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Digestoř jsem nikdy neměla, ale do nové kuchyně jsem jí pořídila. Zapínám jí sporadicky, ač vařím hodně a máme kuchyň spojenou s obývákem. Podle mě je to hodně o zvyku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radkka To já právě nevím, jestli ji budu používat
Bydlíme v městském bytě a tady není. Spíš to vypadá, že ji pořídíme, než pak zpytovat, že nám chybí. Ještě mě zajímá, pobere to i pachy z trouby? Ikdyž je dál od digestoře?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bez digestoře si kuchyň nedokážu představit, vařím hodně a kdybych neodtahovala tak by všechno načichlo pachem jídla a asi by mi od vlhkosti všechno zplesnivělo. A třeba v paneláku i když je digestoř vypnutá, tak stále funguje komínový efekt a část pachů a vlhkosti stále odchází pryč. Digestoř je taky dobrý pomocník při větrání v letních vedrech vytvoří umělý průvan a umožní rychlou výměnu vzduchu bez natažení zbytečného horka domů. A taky nevím jak by to dopadlo, když mi vzplanula pánev a plameny by šly přímo na skříňku místo do ocelových filtrů digestoře. A kromě toho, pokud vaříte (znám lidi co jen ohřívají v troubě nebo mikrovlnce) tak skříňka nad sporákem díky vlhkosti asi velmi rychle odejde, nebo zevnitř zplesniví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AstraG píše:
@radkka To já právě nevím, jestli ji budu používatBydlíme v městském bytě a tady není. Spíš to vypadá, že ji pořídíme, než pak zpytovat, že nám chybí. Ještě mě zajímá, pobere to i pachy z trouby? Ikdyž je dál od digestoře?
Zase je to možná lepší, pokud by přidání digestoře třeba za půl roku znamenalo větší zásahy kvůli vývodu…
Hele, to nevím, mám trouby celkem blízko a z druhé strany okno, ale peču hodně a problém jsem nezaznamenala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit