Nová kuchyně bez digestoře

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5063
24.2.18 14:31

Nová kuchyně bez digestoře

Hezké odpoledne,

plánujeme novou kuchyň. Ve studiu jsme se dozvěděli, že ne každý si digestoř do nové kuchyně pořídí. Pro někoho zbytečnost, není naučený ji používat a nepořizuje ani do nové kuchyně. A já váhám. Dodnes jsem digestoř nepoužívala, nechybí mi a ani se mi jako,,doplněk,, v kuchyni nelíbí. Máma i tchýně digestoř mají a nepoužívají. Občas na ní rozsvítí pouze světýlko. Tak bych nerada vyhodila peníze za něco, jen proto, že ji má,,každý,, ale nakonec ji nepoužívá a pořídil ji proto, že do kuchyně patří.

Mám pár otázek:
1. Najde se tu někdo, kdo ji nemá v nové kuchyni?
2. Nelitujete?
3. Ten kdo ji má, používáte ji?
4. Bere to jako nutnost?
5. Je pravda, že pouze super vymakaná, je k něčemu?
6. Je levná hlučná a neúčinná?

Pokud by měl někdo fotky kuchyně bez digestoře, byla bych ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20767
24.2.18 14:36

Používám jí, nedovedu si představit jí nemít. Máme kuchyň spojenou s obývacím pokojem, nedovedu si představit, že by mi ty páry šly do obytné místnosti :poblion:

Jestli nejsi žádná kuchařka, tak jí asi nepotřebuješ.

Moje máma jí nepoužívá, ale má malou uzavřenou kuchyň s velkým oknem hned vedle, kterým si při vaření větrá… Ona je větrací maniak, má otevřená okna věčně všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12870
24.2.18 14:36

Digestoř mám a používám ji vždy při vaření. Jako nutnost to beru, vaříme několikrát do týdne.
S levnými nemám zkušenost, nevím.
Hlučnost se časem zvyšuje jako u všeho, tu naši máme skoro 10 let a funguje jinak stále podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
24.2.18 14:40

Když jsem bydlela s našima, digestoř jsme používali jen na svícení (myslím, že ani jinak nefungovala :D ). Po přestěhování do vlastního jsem ji začala používat a nedovedu si vaření bez digestoře představit (hlavně při smažení nebo vaření v tlakáči). Trochu to je hlučnější, ale dá se to v pohodě vydržet. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
24.2.18 14:44

@radkka Vařím tak nějak normálně, spíš o víkendu. V týdnu rychlovky. Taky jsem větrací maniak :lol: Nyní máme kuchyň s obývákem spojenou a jak jsem zvyklá, tak mi pachy z vaření nevadí. Nová kuchyň bude taky propojená. V kuchyni okno. V obýváku francouzské okno a mezi otevřený prostor do chodby bez dvěří. Popravdě mě nahlodali až v tom studiu, jinak jsem si říkala: má ji tam každý - pořídím jí taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
24.2.18 14:44

Hodne zalezi na tom, zda mas kuchyn otevrene propojenou s obyvakem nebo ne. U propojenych mistnosti osobne povazuju digestor za nutnost, ja treba hrozne nesnasim kdyz je vse nacichle varenim, byt i jen minimalne. Taky digestor vychytava takove ty mastne vyprary, ktere se jinak usazuji po cele kuchyni. Ovsem chce to vykonnou a pri propojeni s obyvakem i tichou. Mam a mela jsem vzdy a pouzivam furt.
Mama digestor nema, ale ma kuchyn samostatnou a pri vareni trvale vetra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
24.2.18 14:45

Digestoř máme a používám jí jen na svícení. Je to asi o zvyku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15416
24.2.18 14:47
@AstraG píše:
@radkka Vařím tak nějak normálně, spíš o víkendu. V týdnu rychlovky. Taky jsem větrací maniak :lol: Nyní máme kuchyň s obývákem spojenou a jak jsem zvyklá, tak mi pachy z vaření nevadí. Nová kuchyň bude taky propojená. V kuchyni okno. V obýváku francouzské okno a mezi otevřený prostor do chodby bez dvěří. Popravdě mě nahlodali až v tom studiu, jinak jsem si říkala: má ji tam každý - pořídím jí taky.

Podle popisu máme kuchyň s obývákem hodně podobně uspořádanou. Digestoř mám s odtahem do komína a používám ji u naprosto každého vaření. Pokud bych si kuchyň zařizovala znovu, tak bych ji tam měla určitě znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
24.2.18 14:48

@Levandulina No právě, světýlko za např. 15 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12870
24.2.18 14:49

Já mám i oddělenou kuchyň, nesnáším načichlou pohovku atd.
V případě spojeného to považuji z nutnost na 100%.
To, že to někdo neudělá, je sice možné a neumře se na to, ale z hlediska nějaké kultury bydlení, mi to přijde jako znak toho, že člověk ještě neztratili rozum a soudnost a nejde jen podle moderních trendů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
24.2.18 14:50
@AstraG píše:
@radkka Vařím tak nějak normálně, spíš o víkendu. V týdnu rychlovky. Taky jsem větrací maniak :lol: Nyní máme kuchyň s obývákem spojenou a jak jsem zvyklá, tak mi pachy z vaření nevadí. Nová kuchyň bude taky propojená. V kuchyni okno. V obýváku francouzské okno a mezi otevřený prostor do chodby bez dvěří. Popravdě mě nahlodali až v tom studiu, jinak jsem si říkala: má ji tam každý - pořídím jí taky.

Mně to přijde prasácké, neuraž se :nevim: smrad nevadí asi nikomu, když v něm žije, já bych taky ráno nemusela větrat, zvlášť ne v zimě a vůbec by mi to nevadilo, ale dělám to, protože čerstvý vzduch je nutnost a nejsme chro chro.

Zní to asi zle, ale nemyslím to tak, jestli víš, že ji nebudeš používat, tak si jí nekupuj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
24.2.18 14:52

Digestoř jsem nikdy neměla, ale do nové kuchyně jsem jí pořídila. Zapínám jí sporadicky, ač vařím hodně a máme kuchyň spojenou s obývákem. Podle mě je to hodně o zvyku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
24.2.18 14:56

@radkka To já právě nevím, jestli ji budu používat :lol: Bydlíme v městském bytě a tady není. Spíš to vypadá, že ji pořídíme, než pak zpytovat, že nám chybí. Ještě mě zajímá, pobere to i pachy z trouby? Ikdyž je dál od digestoře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
24.2.18 14:58

Bez digestoře si kuchyň nedokážu představit, vařím hodně a kdybych neodtahovala tak by všechno načichlo pachem jídla a asi by mi od vlhkosti všechno zplesnivělo. A třeba v paneláku i když je digestoř vypnutá, tak stále funguje komínový efekt a část pachů a vlhkosti stále odchází pryč. Digestoř je taky dobrý pomocník při větrání v letních vedrech vytvoří umělý průvan a umožní rychlou výměnu vzduchu bez natažení zbytečného horka domů. A taky nevím jak by to dopadlo, když mi vzplanula pánev a plameny by šly přímo na skříňku místo do ocelových filtrů digestoře. A kromě toho, pokud vaříte (znám lidi co jen ohřívají v troubě nebo mikrovlnce) tak skříňka nad sporákem díky vlhkosti asi velmi rychle odejde, nebo zevnitř zplesniví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
24.2.18 15:00
@AstraG píše:
@radkka To já právě nevím, jestli ji budu používat :lol: Bydlíme v městském bytě a tady není. Spíš to vypadá, že ji pořídíme, než pak zpytovat, že nám chybí. Ještě mě zajímá, pobere to i pachy z trouby? Ikdyž je dál od digestoře?

Zase je to možná lepší, pokud by přidání digestoře třeba za půl roku znamenalo větší zásahy kvůli vývodu…
Hele, to nevím, mám trouby celkem blízko a z druhé strany okno, ale peču hodně a problém jsem nezaznamenala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí